Detalii curs: +40 752 162 117

PROMOȚIE: 15% reducere la achiziția unui
modul (2 luni de curs) de nivel A1.1 sau A1.2!
Cod reducere: MARTIE15

PROMOȚIE: 15% reducere la achiziția unui modul (2 luni de curs) de nivel A1.1 sau A1.2! Cod reducere: MARTIE15

Zile
Ore
Minute
Secunde

9 avantaje în a învăța germana online

Ce găsești în acest articol?

Invata germana online? Este oare învățarea limbii germane online o opțiune?

Poate că educația online are limitările ei. Nici contextul nostru cultural sau social nu a încurajat până acum foarte tare tehnologia în educație. Din lipsă de fonduri pentru crearea infrastructurii necesare, din lipsă de experți, din diferite motive, unul mai fondat ca altul, tehnologia nu este încorporată și prezentă constant în procesul educațional în România.

Totuși, știm cu toții că viitorul educației este în mediul online. Învățatul și predatul online vor revoluționa ceea ce înțelegem astăzi prin educație în România și nu numai.

Ne dorim să ținem pasul cu progresul tehnologic, motiv pentru care am pregătit acest articol cu 9 beneficii ale învățatului online, mai exact cum putem învăța germana online.

Există însă o serie întreagă de avantaje pentru învățatul online, care susțin ideea că mediul virtual este cea mai mare (și necesară) revoluție în educația din ziua de azi.

Noi am grupat aceste idei în:

  • Avantaje pragmatice: 1) libertate absolută în alegerea subiectelor, 2) costuri mult mai scăzute, 3) învățare mai eficientă, 4) confort in procesul de învățare, 5) acces la comunitate mai mare, 6) evaluare online și obținerea rezultatelor pe loc
  • Avantaje personale și profesionale: 7) dezvoltarea disciplinei, 8) relație mai bună cu profesorul, 9) avantaj în carieră

Libertate absolută în alegerea subiectelor, când înveți orice, nu doar limba germană online

Indiferent ce te pasionează, poți învăța despre orice subiect, care îți trezește curiozitatea, indiferent dacă este o materie de care ai auzit în școală sau nu. Ai libertate absolută în alegerea temelor pe care dorești să le aprofundezi. Resursele online pe care le poți parcurge sunt mai mult decât variate. Un exemplu de platforme care ne ofera cursuri online sunt Coursera sau Udemy.

Desigur, este nevoie de cunoașterea englezei pentru parcurgerea celor mai multe materiale, dar inclusiv pentru învățarea unei limbi străine puteți apela la mediul de învățare online. Acest aspect se aplică și în a invata germana online. Orice aspect care necesită lămuriri în procesul de învățare a limbii germane poate fi parcurs pe internet, fără a fi nevoie să parcurgem anumite module, capitole, subiecte, dacă ele nu sunt de interes sau necesare.

Costuri mult mai scăzute

Nu doar costul unui curs în sine este mai scăzut decât un curs fizic, dar pe lângă acea o primă reducere, mai dispar costurile de deplasare sau de combustibil, precum și timpul și resursele risipe pe pregătire. Acest aspect se aplică și în cazul învățării germanei online: un curs online este mai ieftin decât un curs fizic, și se reduc și costurile aferente deplasării la ore.

Învățare mai eficientă, în ritmul propriu, când inveti germana online

Ești în control complet al progresului și procesului de învățare, indiferent de subiect, nu doar când începi a invata germana online. Tu controlezi ritmul, pentru că ai acces la materialele, pe care le poți revizui de oricâte ori este nevoie. Tu controlezi mediul, îți poți personaliza biroul, camera, tu alegi unde are loc cursul și cum participi la el, să îți fie cât mai convenabil. Inclusiv puterea de concentrare crește, deoarece tu alegi exact mediul propice în care dorești să se desfășoare cursul.

Confort și comoditate în procesul de învățare al germanei online

Imaginează-ți că poți parcurge lecție cu lecție din subiectul ales, dar fără a fi nevoit/-ă să stai ore în și pe bănci rigide și incomode, în săli de clasă neaerisite. Ai acces la toate materialele și sesiunile de curs din confortul casei tale, fără să fi fost nevoie de deplasare, pregătiri, aranjat, schimbat etc.

Comunitate online mai mare și mai accesibilă

Orice curs online oferă acces la o comunitate mult mai mare, care e doar la un click distanță, față de un curs fizic. Îți poți găsi colegi pentru exersarea comunicării, study buddies (persoane native, care te pot învăța nuanțele limbii germane, în schimbul învățării limbii române), te poți alătura unor grupuri de studiu virtuale și interacționa cu oameni de oriunde din lume.

Centrul Gutenberg a creat un grup pe reteaua de socializare Facebook pentru toti cei care doresc sa invete limba germana. Te poti alatura grupului aici, si avea parte ocazional de recomandarile noastre.

Evaluare online și rezultate pe loc

Tehnologia ne permite nu doar evaluarea cunoștințelor online, dar și corectarea oricărui exercițiu mult mai rapid și oferirea rezultatelor pe loc. În orice curs online poți afla exact care e stadiul procesului de învățare și te poți evalua oricând consideri că e nevoie de un feedback în timp real.

Dezvolți disciplină in a invata germana online

Nu oricine își poate asuma un program de învățare în care nu răspunde în mod direct pentru tema nefăcută, nu poate fi mustrat față în față pentru rezultatele care nu au fost livrate la timp. Un curs online te poate ajuta să dezvolți acea disciplină de care ai nevoie pentru a reuși în orice îți propui. Îți impune să îți stabilești singur un program, de respectarea căruia ești responsabil în fața ta. E nevoie să răspunzi în fața ta de rezolvarea temelor și parcurgerea cursului, și ești direct responsabil de progresul tău în a invata germana online.

Relație mai bună cu profesorul și mijloace multiple de comunicare

Relația cu îndrumătorul, ghidul, trainer-ul, profesorul, oricum dorim să numim persoana care se ocupă de livrarea informațiilor pe care dorim să le asimilăm, este, desigur, diferită, într-un curs online, față de unul fizic. Dar această diferență nu trebuie să fie una negativă. Poate că nu oricui îi este ușor să adreseze întrebări față în față sau să recunoască în public că n-a înțeles un anumit aspect. Din spatele unui ecran, via e-mail, chat, conferință video, comunicarea devine mai ușoară, și putem primi feedback și desfășura sesiuni de întrebări și răspunsuri mai eficiente.

Avantaje în carieră

Un curs parcurs online, trecut în orice CV spune foarte multe despre tine ca persoană: că dincolo de parcursul educațional clasic, înțelegi ce înseamnă o piață competitivă și ești mereu dornic/-ă să înveți, că ești deschis/-ă spre învățare, că ești pasionat/-ă de ceea ce faci și dorești să te dezvolți constant. Un curs online ar putea fi avantajul de care aveai nevoie în a avansa în carieră. Nici nu mai vorbim despre avantajele pe care le ai pe piața muncii ca vorbitor de limba germană și ce avantaje presupune această limbă străină, când ești în căutarea unui loc de muncă sau ai nevoie de o promovare.

Cam acestea au fost argumentele noastre, de ce ar fi cât se poate de benefic să te apuci de învățarea limbii germane online.

Suntem conștienți de nevoile comunității noastre și facem tot posibilul ca și noi, în viitorul cât mai apropiat, să oferim cursuri online tuturor doritorilor. Până atunci vă recomandăm acest articol pregătit de noi cu 10 lecții gratuite pentru învățarea limbii germane.

Dacă învățarea limbii germane este o prioritate pentru tine, echipa noastră îți stă la dispoziție la adresa info@invatagermana.ro sau la numărul 0742 542 972. Dă-ne un semn și programează o primă discuție online cu un profesor din echipa Gutenberg!

Urmărește videoclipul de mai jos pentru mai multe detalii despre cursurile noastre de germană online:

 

Te așteptăm la noi la curs!

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți mai recomandăm și:

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Creează-ți un cont și obține acces la

Lecții gratuite de germană online

Reduceri de Black Friday

Înscrie-te pe Lista Moșului

Crăciunul ăsta nu rămâi fără cadou, căci poți câștiga: