Detalii curs: +40 752 162 117

PROMOȚIE: 15% reducere la achiziția unui
modul (2 luni de curs) de nivel A1.1 sau A1.2!
Cod reducere: MARTIE15

PROMOȚIE: 15% reducere la achiziția unui modul (2 luni de curs) de nivel A1.1 sau A1.2! Cod reducere: MARTIE15

Zile
Ore
Minute
Secunde

9 Cărți în limba germană pentru tineri

Ce găsești în acest articol?

9 Cărți în limba germană pentru tineri

Cunoști limba germană și ești pasionat de lectură? Ai ajuns în locul potrivit! Aici vei găsi sugestii de cărți în limba germană pentru tineri care îți vor stârni apetitul pentru lectură!

De asemenea, nu uita că unul dintre cele mai eficiente moduri de a practica limba germană și de a îți îmbogăți vocabularul poate fi chiar o lectură de acest gen. Cel mai probabil nu vei înțelege toate cuvintele care îți vor ieși în cale, însă nici nu este nevoie.

Simplul fapt că le observi, te ajută să le recunoști mai ușor în alte contexte. Astfel te vei familiariza cu limba germană mai rapid, iar procesul poate deveni chiar foarte plăcut!

Așadar, mai jos regăsești 9 titluri de cărți în limba germană:

Das Schicksal ist ein mieser Verräter

Autor: John Green

Îşi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viaţa mea? Ce vreau să las în urmă?

Deşi un medicament miraculos i-a prelungit viaţa, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se ştie a fost „în fază terminală”. Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă.

Spirite înrudite, împărţind acelaşi farmec şi acelaşi simţ al umorului, Hazel şi Gus încep o cursă contra cronometru în care învaţă ce înseamnă să iubeşti.

Die Welle

Autori: Morton Rhue, Hans-Georg Noack

Un tânăr profesor decide să realizeze un experiment neobișnuit. El vrea să le dovedească studenților săi că vulnerabilitatea pentru acțiunea și gândirea fascistă este și va fi întotdeauna peste tot. Dar „mișcarea” pe care o declanșează amenință să-l copleșească, iar experimentul scapă de sub control.

Iată că aici avem ocazia să întrăm în contact și cu un vocabular de specialitate, care poate avea o contribușie majoră la cunoștințele noastre de limba germană.

Was im Leben wichtig ist

Autor: Janne Teller

Într-un oraș mic danez liniștit, un băiat, Pierre Anthon, urcă într-o zi în copac și decide să nu mai coboare. Motivul: Întreaga viață este lipsită de sens. Colegii încearcă să îl convingă cum că nu are dreptate, însă ce se întâmplă dacă are dreptate?

Pentru a-l respinge, copiii decid să colecteze lucruri, care par semnificative pentru ei într-o fabrică veche de cherestea. „Muntele sensului” apare și crește mai repede și mai repede. La sfârșitul zilei, copiii negociază nu numai ce înseamnă, ci și ce valoare are viața și în ce măsură trebuie să fie dispuși să facă sacrificii pentru propriile convingeri.

Das unerhörte Leben des Alex Woods oder warum das Universum keinen Plan hat

Autor: Gavin Extence

Această carte prezintă povestea unui erou neobișnuit, a unei prietenii neașteptate și o călătorie imposibilă.

Alex Woods are zece ani și știe că, din cauza mamei lui nu poate deveni popular printre colegii de clasă. Ceea ce Alex nu știe încă, este că el își va face un prieten, care îl va îndruma spre lucruri rele. Alex este oprit în Dover, șapte ani mai târziu, cu 113 de grame de marijuana și o urnă plină de cenușă, iar el este sigur că a făcut ceea ce trebuie…

Izara – Das ewige Feuer

Autor: Julia Dippel

Ari crede ca e un copil normal, după divorțul părinților ei. Ea trăiește cu mama ei instabilă, își detestă tatăl bogat și lucrează pe lângă școală, pentru a-și permite o mașină. Toate grijile ei minore se estompează brusc, pe măsură ce ființe supranaturale încearcă să o omoare.

Una dintre ființe este Lucian, pentru care Ari, fiica inamicului său, se află pe lista de victime. Cu toate acestea, când își dă seama cât de mult a greșit, cei doi merg în lume să caute răspunsuri. Este prezentată o lume plină de intrigi și plină de trădare, o societate ascunsă, în care Ari trebuie să-și găsească locul și, mai presus de toate, să supraviețuiască.

De cele mai multe ori cărțile de beletristică în limba germană ne pot ajuta mai mult decât credem inițial, deorece conțin un vocabular uzual. Practic, aceste cuvinte pot fi folosite și de noi în conversațiile cu nativii germani.

Die Mitte der Welt

Autor: Andreas Steinhöfel

Cartea prezintă povestea lui Phil, a surorii lui gemene Dianne și a mamei lor.

Mica familie trăiește izolată social, într-o vilă veche de la marginea orașului. Ce se poate spune despre această familie este că gemenii cresc fără tată, doar cu mama lor, care i-a avut de la vârsta de 18 de ani, când încă era și ea un copil.

Din cauza iubiților mamei, gemenii suferă foarte mult, mama lor nefiind un model real pentru ei. Ea nu le spune nimic despre tatăl lor și vrea să fie strigată de copii (Phil și Dianne) pe numele ei: Glass. Acest lucru duce la o anumită tensiune și distanță a gemenilor de propria lor mamă.

Und wenn es kein Morgen gibt

Autor: Jennifer L. Armentrout

Lena îl iubește pe Sebastian cu toată inima, dar Sebastian o iubește pe ea? Deși sunt cei mai buni prieteni, Lena crede că acest lucru nu va mai fi posibil. Când recunoaște, în cele din urmă că îl iubește pe Sebastian, povestea lor ia o întorsătură totală. Nimic nu mai este așa cum a fost…

Offline ist es nass, wenn’s regnet

Autor: Jessy Kirby

Le a 18-a zi de naștere, Mari primește un cadou: un rucsac uriaș, o pereche de pantofi pentru drumeții și jurnalul de traseu al vărului său decedat, în care este descris un traseu de drumeții de 211 de mile prin Parcul Național Yosemite.

Mari decide să își lase vechea viață în urmă și să înceapă o nouă viață fără smartphone și social media. Așa își începe Mari aventura printre munții acoperiți de zăpadă, râuri furioase și imagini de poveste.

Die Tribut von Panem 1

Autor: Suzzane Collins

Lumea, așa cum o știm noi, nu mai există, deoarece războaiele și dezastrele naturale au distrus totul. Din rămășitele lumii, a apărut orașul Panem, condus de un guvern neobosit. În fiecare an, au loc jocuri crude de foame, în care doar o singură persoană supraviețuiește.

Când Katniss, în vârstă de șaisprezece ani, a aflat că sora ei mică Prim a fost selectată ca participantă a acestor jocuri, s-a oferit voluntar să îi ia locul. Alături de Peeta, un băiat de aceeași vârstă cu ea, Katniss intră în luptă.

Împotriva tuturor regulilor, Peeta îi salvează viața. Katniss începe să se îndoiască – poate exista într-adevăr doar un singur câștigător?

Toate aceste cărți în limba germană prezentate mai sus sunt foarte interesante, îți recomandăm să dai o șansă cel puțin uneia dintre ele.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea să le citești sau poate chiar ai făcut-o deja, poți să îți scrii părerea cu privire la acestea sau cu privire la acest articol în secțiunea de comentarii.

De asemenea dacă ai vrea să te înscrii la un curs de limba germană pentru începători (lucru pe care îl recomandăm cu căldură), ne bucurăm să anunțăm că Centrul Gutenberg îți poate veni în ajutor. Pentru alte sfaturi și ponturi despre cum să înveți germană mai eficient și mai repede, nu ezita să intri pe blog-ul nostru.

În plus, te invităm să te alături și comunității noastre de pe FacebookInstagram și Youtube.

În următorul videoclip ai mai multe detalii despre cursurile noastre:

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți mai recomandăm și:

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Creează-ți un cont și obține acces la

Lecții gratuite de germană online

Reduceri de Black Friday

Înscrie-te pe Lista Moșului

Crăciunul ăsta nu rămâi fără cadou, căci poți câștiga: