Detalii curs: +40 752 162 117

PROMOȚIE: 15% reducere la achiziția unui
modul (2 luni de curs) de nivel A1.1 sau A1.2!
Cod reducere: MARTIE15

PROMOȚIE: 15% reducere la achiziția unui modul (2 luni de curs) de nivel A1.1 sau A1.2! Cod reducere: MARTIE15

Zile
Ore
Minute
Secunde

La ce trebuie să fii atent cand cauți un curs de limba germană

Ce găsești în acest articol?

Limba germană este la mare căutare, astfel că în ultimul timp au apărut pe piața din România din ce în ce mai multe oferte de cursuri de germană. Dacă ești în căutarea unui curs de limba germană, dar îți este greu să alegi, ai ajuns la locul potrivit. Noi ți-am pregătit un ghid cu 7 aspecte pe care să le iei în considerare când cauți un curs de limba germană.

Cum aleg cel mai potrivit curs de limba germană?

Cum aleg cel mai potrivit curs de limba germana

Pentru a afla răspunsul, îți recomandăm să urmărești aceste criterii pentru alegerea unui curs de limba germană ideal pentru tine:

Experiența centrului de limba germană

În primul rând, trebuie să ai în vedere experiența pe care o are centrul de limba germană – vechimea pe piață, numărul de cursanți pe care i-a pregătit de-a lungul timpului și rezultatele pe care aceștia le-au avut. După ce ai verificat toate datele de mai sus, este bine să verifici și pregătirea și experiența trainerilor.

Recenzii

Rezultatele muncii în domeniul cursurilor ies în evidență prin portofoliu și testimoniale. Orice firmă cu prestigiu trebuie să aibă un portofoliu bogat, real, care să reflecte calitatea activității prestate. Percepția în ochii celor care i-au călcat pragul este un aspect foarte important. Încercați să culegeți câteva impresii de la cursanți și foștii cursanți: cum s-au simțit la cursuri, cum au perceput relația cu profesorul, ce progrese au făcut la acel curs de limba germană.

Metoda de predare

Metoda de predare este esențială pentru reușita unui curs de limba germană. Trainerii trebuie să se poată apropia de cursanți, să le câștige încrederea și să adapteze activitățile de la curs în funcție de nivelul, pregătirea și personalitatea lor. Scopul unui trainer este să te ajute, să îți arate unde ai greșit, să îți explice și să îți răspundă la toate întrebările și nelămuririle. Predarea trebuie să fie dinamică și interactivă, ajustată pe parcurs cu elemente care să conducă la progres. În plus, materialele de predare trebuie să fie cât se poate de actuale și interactive.

Nivelul de limba germană

Un criteriu extrem de important este dacă acel curs de limba germană urmează programa aferentă nivelurilor de limbă. Înainte de a vedea dacă lecțiile corespund cu cerințele pentru fiecare nivel în parte, trebuie să îți evaluezi nivelul de limbă germană (începător, mediu, avansat). Pentru a vedea unde te încadrezi, îți poți evalua nivelul de cunoștiințe printr-un test rapid online.

Nivelurile de limba germană fac parte din sistemul de referință european, care permite recunoașterea competențelor lingvistice. Pentru a înțelege ce înseamnă fiecare nivel de limbă, puteți citi acest articol, care explică ce și cât putem comunica și înțelege la finalul fiecărui modul de limba germană.

Orarul cursului

Un alt criteriu este, desigur, orarul. Este foarte important ca organizarea cursului să fie în zilele potrivite, la o oră accesibilă, pentru a permite frecventarea acestuia. Destul de relevant este și numărul de ședințe incluse într-un curs de limba germană. Un număr mai mare de ședințe acoperă parcurgerea mai multor subiecte importante, astfel facilitând o rapidă asimilare și fixare a cunoștiințelor.

Posibilitatea obținerii unui certificat lingvistic

Aflați dacă este posibil ca la finalul acelui curs de limba germană să obțineți și o diplomă recunoscută internațional. Pe lângă faptul că certificările și examenele aferente vă oferă o evaluare obiectivă a progresului pe care îl faceți, acestea pot fi necesare pentru admiterea într-o universitate, ca dovadă a calificării pentru postul dorit etc. Dacă vrei să afli mai multe despre certificatele de limbă germană, poți citi articolul nostru pe acest subiect.

Nevoile personale

Când alegem un curs de limba germană, este important să ne cunoaștem nevoile personale, să ne răspundem la întrebarea „De ce mă apuc să învăț germana?”.  Există numeroase motive pentru a învăța limba germană. În cele ce urmează am selectat câteva:

  • Job

Este binecunoscut faptul că limba germană presupune un avantaj competitiv pe piața muncii din România. Acest avantaj poate oferi poziții mai avansate ierarhic, un salariu mai mare sau șanse mai ridicate de angajare. În plus, cunoașterea limbii germane oferă posibilitatea emigrării cu mai multă ușurință sau dezvoltarea de colaborări cu clienți din afară, având în vedere că Germania este principalul partener al României în materie de import și export. Dacă avem nevoie de limba germană la job, ar trebui să luăm în considerare un curs de limba germană axat pe învățarea vocabularului specific. Dacă vrei să înveți câteva expresii uzuale folosite în domeniul muncii, poți citi acest articol.

  • Studiu în Germania

Germania are o lungă tradiție universitară, iar datorită celor peste 420 de instituții de învățământ superior și institute de cercetare pe care le deține, reprezintă o rețea extrem de vastă în domeniul educației. Dacă îți dorești să studiezi în Germania sau în altă țară din regiunea DACH, ar trebui să ai în vedere și validarea cunoștințelor dobândite prin obținerea unui atestat de limbă germană recunoscut internațional. De aceea, ar trebui să urmezi un curs de limba germană în urma căruia să obții un certificat lingvistic de nivel B2/C1. Cele mai uzuale examene recunoscute internațional sunt testDaF, Goethe-Zertifikat sau DSD (Deutsches Sprachdiplom).

  • Curs conversațional

În cazul învățării limbii germane, nu avem mereu un context în care să exersăm comunicarea, deși dezvoltarea vocabularului, a exprimării și a înțelegerii unei limbi străine sunt esențiale pentru învățarea acesteia. Dacă stăpânești teoria, dar îți dorești să îți perfecţionezi cunoştiinţele și abilitățile de a conversa în limba germană, te-ai putea orienta spre alegerea unui curs de limba germană conversațional. În cazul unui astfel de curs vei putea purta dialoguri, îți vei perfecționa pronunția și intonația, vei învăța expresii uzuale, îți vei exersa înțelegerea în comunicarea verbală și vei deveni fluent în exprimare în limba germană.

Acesta a fost articolul nostru despre alegerea unui curs de limba germană. Sperăm că acesta v-a facilitat alegerea cursului potrivit pentru dumneavoastră și vă îndemnăm să accesați și alte articole publicate pe site.

Dacă doriți să învățați limba germană prin metode non-formale alături de traineri experimentați, vă invităm să vă alăturați cursurilor noastre în regim online. Pentru o prezentare scurtă a ofertei noastre, puteți viziona acest videoclip.

În cazul în care nu sunteți convins că această metodă de învățare vi se potrivește, puteți participa la un curs de limba germană demo.

Iată o scurtă recenzie de la unul dintre clienții noștri. Sperăm că vă va ajuta în procesul de luare a deciziei cu privire la achiziționarea unui curs de la noi.

În plus, vă invităm să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook și Instagram.

Mai multe articole care te-ar interesa:

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Creează-ți un cont și obține acces la

Lecții gratuite de germană online

Reduceri de Black Friday

Înscrie-te pe Lista Moșului

Crăciunul ăsta nu rămâi fără cadou, căci poți câștiga: