Detalii curs: +40 752 162 117

Vino cu jumătatea ta la cursuri și primiți al doilea curs redus cu 50%!

Zile
Ore
Minute
Secunde

Ce este acela Certificat Gutenberg?

Ce găsești în acest articol?

Certificat Gutenberg? Primesc o diplomă la final? Oferiți ceva certificat?

Primim foarte des astfel de întrebări, așa că ne-am hotărât să pregătim acest articol pentru voi, în care sperăm să lămurim o parte din întrebările legate de diplome și certificate.

În rândurile de mai jos vom detalia informațiile legate de diploma oferită de Centrul Gutenberg. Dacă ai întrebări legate de toate tipurile de examene și certificate de limba germană, îți recomandăm să parcurgi și articolul nostru pe acest subiect: Certificate de limbă și tot ce trebuie știut.

Rămâi alături de noi, în acest articol, dacă urmezi sau ai urmat cursuri de germană la Centrul Gutenberg și dorești mai multe informații despre o diplomă la final de modul.

Ce este un nivel de limbă? Ce este o diplomă/certificat pentru o limbă străină?

Atunci când discutăm despre acreditarea și nivelul de cunoștințe al unei limbi străine utilizăm adeseori acești doi termeni.

Nivelul de limbă se referă la stadiul în care ai ajuns în învățarea unei limbi străine și competențele cu care poți să operezi în acea limbă străină. În funcție de nivelul la care ai ajuns trebuie să dai dovadă de niște abilități pe care le deții. De exemplu, atunci când ești la nivelul A 1.1 ar trebui să știi să saluți, să te prezinți sau să te orientezi în oraș. Pe cât crește nivelul, așa crește și dificultatea noțiunilor pe care le deții.

Pentru a înțelege mai bine ce cunoștințe trebuie să aveți pentru a vă încadra la un anumit nivel vă recomandăm să intrați pe site-ul Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi unde găsiți mai multe detalii legate de nivelurile de limbă. Aceste niveluri sunt: A1 (începător), A2, B1 (intermediar, B2, C1, C2 (avansat).

Deseori centrele de limbi străine organizează aceste niveluri în jumătăți. Astfel veți găsi A1.1, A1.2 și așa mai departe. Aceste împărțiri sunt realizate din motive organizatorice, pentru a oferi mai multă flexibilitate cursanților. 

Diploma sau certificatul este hârtia care atestă nivelul de limbă pe care îl ai. Aceasta se primește în urma unei examinări, pentru a putea fi recunoscută oficial. Cum am menționat și mai sus, puteți citi articolul nostru pentru a afla mai multe detalii despre care sunt și cum se pot obține diplomele și certificatele care dovedesc nivelul de cunoștințe al limbii germane pe care îl aveți.

Pe scurt, în diplomă sau certificat apare nivelul pe care îl aveți în urma unei examinări.

În urma finalizării unui modul, și noi putem să vă oferim o diplomă, un Certificat Gutenberg, pentru participarea la cursurile oferite de noi. Urmează să vă prezentăm detalii despre modul în care oferim această diplomă și care este nivelul ei de recunoaștere. 

Cine primește acest certificat Gutenberg?

Certificatul îl poate primi orice persoană care a terminat un modul la Centrul Gutenberg, dacă solicită acest lucru. Cu alte cuvinte, dacă ai decis să participi la cursurile noastre și îți dorești o diplomă la final, o poți obține.

Desigur că există și câteva condiții care trebuie să fie îndeplinite pentru a putea primi certificatul. 

 1. Prezența de minim 75% la cursuri;
 2. Completarea temelor în proporție de 75%.

Aceste condiții există, deoarece în cazul în care nu sunt îndeplinite este dificil să ajungi la nivelul dorit. 

Când oferim acest Certificat Gutenberg?

Certificatul îl oferim la finalizarea unui modul sau al unui nivel de curs. După cum am menționat și mai sus, acesta este oferit gratuit, doar la solicitare și în urma finalizării cursului.

Cine dorește să primească diploma ne poate lăsa un mail pe adresa info@invatagermana.ro, în care o solicită și noi vom răspunde cât de repede, pentru a o primi.

Primirea diplomei după solicitare, în format digital, poate dura 2-3 zile lucrătoare. Pentru a primi diploma în format fizic, este nevoie să luați legătura cu echipa noastră, pentru a stabili detaliile expedierii.

Cum ne ajută acest Certificat Gutenberg?

În cazul limbii germane există o serie de diplome, care arată nivelul pe care o persoană îl are în utilizarea acestei limbi. Aceste diplome și certificate aparțin indirect statului german și sunt recunoscute la nivel internațional.

În funcție de contextul în care aveți nevoie de atestarea unui anumit nivel, veți avea nevoie de un anumit tip de certificat care să fie recunoscut. Câteva exemple de situații în care se cere o diplomă care să arate nivelul de germană sau altă limbă străină sunt: 

 • pentru studii; 
 • job; 
 • aplicat pentru cetățenie;
 • dar și alte diverse contexte în care sunt implicate instituții publice sau private.

Aceste entități pot să ceară una din cele 5 certificate atestate pentru limba germană:

 1. DSD (Deutsche Sprachdiplom);
 2. Certificat Goethe;
 3. Test DaF;
 4. Certificat TELC;
 5. ÖSD  (Österreichische Sprachdiplom) – examen de limbă austriac.

Pe scurt, aceste 5 certificate sunt cele admise oficial de către statul german, austriac sau elvețian.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre acestea, cum se obțin și unde sunt recunoscute vă recomandăm articolul nostru Certificate de limbă și tot ce trebuie știut, pe care l-am menționat și la începutul acestui articol. Acesta vă va ajuta să înțelegeți în ce constă fiecare certificat și cum îl puteți obține.

După cum vedeți, certificatul Gutenberg nu apare în această listă. Dar, există situații în care sunt admise și alte diplome și certificate, cum ar fi cel oferit de noi.

Cel mai sigur este să verificați cu instituția care vă solicită diploma, dacă este necesară una anume dintre cele 5 sau nu. Dacă există astfel de condiții, puteți lua legătura cu noi și vă stăm la dispoziție cu sfaturi și recomandări.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să înțelegeți diferența dintre nivelul de limbă și diploma care îl atestă, cât și despre care certificate sunt recunoscute în diverse situații și care sunt contextele în care le puteți obține.

Vă mulțumim pentru interes și sperăm că a acest articol a fost de folos! Pentru mai multe detalii vă stăm oricând la dispoziție.

Dacă doriți să vă înscrieți la un curs oferit de noi o puteți face accesând acest link.

Vrei să fii mai aproape de limba germană? Vezi și:

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Înscrie-te pe Lista Moșului

Crăciunul ăsta nu rămâi fără cadou, căci poți câștiga: