Detalii curs: +40 752 162 117

Pune Germana în Coșul tău de Paște!

00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Centrul Gutenberg împlinește 5 ani!

Ce găsești în acest articol?

5 ani de Centrul Gutenberg

Cum a început totul?

Centrul Gutenberg este o inițiativă a unui grup de tineri pasionați de antreprenoriat, de conceptul de învățare continuă și de învățarea limbii germane. Călătoria lor a pornit în mediul ONG, unde au reușit să își formeze o experiență bogată atat pe partea de lucru în echipă, pe crearea unei culturi organizaționale solide, pe cum se pot implementa niște valori bine întemeiate într-un mediu comun de lucru, cât și pe aprofundarea cunoștințelor de limba germană. Organizația unde acești tineri au fost activi se numește Asociația Gutenberg. Odată cu finalizarea anilor de studenție acești tineri au dus mai departe cele învățate, reușind să consolideze de la 0 un StartUp. Aceasta poartă numele de Centrul Gutenberg, pe data de 11 Mai 2022 împlinind 5 ani de existență. 

Cum a fost călătoria celor 5 ani de Centrul Gutenberg?

Centrul Gutenberg a pornit drept un centru de limba germană care avea ca și grup țintă adolescenții și adulții din Cluj-Napoca, dornici să învețe limba germană. Inițial, cursurile oferite aveau loc offline, într-o sală de curs, cu un profesor facilitator care era prezent fizic în încăperea respectivă.

Nu după mult timp a venit perioada pandemiei, care a reprezentat o provocare pentru tinerii implicați în această inițiativă. Astfel, acel an a adus cu sine multe schimbări în ceea ce privește modul de lucru și locul de susținere a cursurilor, prin urmare sesiunile de limba germană s-au mutat în procent de 100% în mediul online. Desigur că fiecare perioadă tranzitorie vine la pachet cu un timp dedicat adaptării, însă, în final, această schimbare s-a dovedit a fi una benefică atât pentru centru, cât și pentru cursanți. 

Tranziția de la mediul fizic la mediul online a permis Centrului Gutenberg sa se adreseze unui număr mai mare de persoane, iar cursanții deja înscriși la cursurile în desfășurare au avut posibilitatea de a participa la sesiunile de limba germană din orice locație dorită de ei. Acest aspect a crescut flexibilitatea desfășurării cursurilor, lucru apreciat atat de cursanții deja înscriși, cât și de cei care urmau să vina. 

De asemenea, focusul Centrului Gutenberg s-a concentrat în timp pe adulți, astfel că grupul țintă reprezentat de copii și adolescenți a fost preluat de Centrul Didacto

Ce a îmbunătățit Centrul Gutenberg în cei 5 ani de existență? 

În primul rând, tinerii implicați în această inițiativă sunt foarte recunoscatori pentru provocările aduse de perioada pandemiei, întrucât acestea au adus cu sine o evoluție neașteptată. Centrul Gutenberg a reușit să crească în ceea ce privește viziunea de viitor.

Pe lângă tranziția din mediul offline în mediul online, Centrul Gutenberg a implementat conceptul de Curs Conversational cu un Nativ, oferind, astfel, posibilitatea aprofundării cunoștințelor de limba germană ale cursanților, împreuna cu creșterea gradului de încredere în sine cand vine vorba de comunicarea spontană în această limbă.

O altă inițiativă a Centrului Gutenberg care a venit în sprijinul celor interesați de cursurile de limba germană este reprezentată de cursurile demonstrative gratuite de limba germană. Acest concept înseamnă, practic, un curs de limba germană oferit gratuit celor care își doresc să parcurgă un curs de limba germană plătit, dar nu sunt încă siguri dacă li se potrivește modul de predare, platforma de învățare utilizată, mediul de învățare în online pe grupe sau alte dorințe și nevoi care mai pot apărea înainte de achiziționarea unui astfel de curs. Astfel, celor interesați li se oferă posibilitatea testării acestui produs, pentru a putea lua, ulterior, o decizie mai bună.

Totodată, Centrul Gutenberg a oferit și cursuri de formare pentru profesori, pe subiecte de facilitare digitală, cum a fost acest proiect desfășurat prin intermediul Asociației Gutenberg: https://gutenberg.ro/resurse-gratuite-pentru-predarea-online/

A fost modalitatea noastră de a gestiona emoțional pandemia și drama colectivă trăită. Astfel, acești tineri au făcut tot posibilul pentru a-și aduce contribuția în societate în ceea ce privește învățarea în mediul online și digitalizarea.

Nu în ultimul rând, de-a lungul celor 5 ani de existență acești tineri au venit în întâmpinarea cursanților lor și a celor interesați de învățarea limbii germane cu o multitudine de materiale de invatare gratuite:

 • 10 Lecții Gratuite de Limba Germană în format pdf
 • 10 Lecții Gratuite de Limba Germană în format video
 • zeci de articole pe teme de interes în spațiul germanofon
 • 1 întreg curs plătit de nivel A1 în format video 

Ce înseamnă 5 ani de Centrul Gutenberg în numere?

Centrul Gutenberg împlinește 5 ani! 1
Centrul Gutenberg în numere
 • Un număr total de clienți de 1728 de persoane din care:

Numărul total de cursanți persoane fizice este de 1275

Numărul total de colaboratori persoane juridice (firme) este de 11 firme: 

Arvato, Blue Projects, Deutsche Grundriss, Hünnebeck, Linnify, Pfeiffer Vacuum, SÜSS, TMG Consultants, Bosch, Sitel, SHE Informationstechnologie

 • 3616 de ore de training
 • 2852 de like-uri pe Facebook
 • 293 de urmăritori pe Instagram
 • 11 recenzii video
 • 89 de recenzii scrise
 • o medie de 5 steluțe în cadrul recenziilor primite pe Google
 • 1728 de comenzi în total din care:

836 de comenzi pentru cursurile plătite

892 de comenzi pentru cursurile demonstrative gratuite

Care sunt direcțiile de viitor ale Centrului Gutenberg?

Pe lângă îmbunătățirea continuă a cursurilor și materialelor deja existente, Centrul Gutenberg își extinde aria de activitate, oferind astfel și cursuri de Limba Franceză.

Așadar, dacă ești interesant de învățarea limbii franceze poți accesa Site-ul https://invatafranceza.ro/. Acolo vei întâlni un ecosistem dedicat învățării limbii franceze, te vei putea înscrie la un Curs Demonstrativ Gratuit de Limba Franceza, iar odată ce îl parcurgi te vei putea înscrie și la un curs de Limba Franceza de modul A1.1..

De asemenea, tot pe site te așteaptă o serie de 10 Lecții Gratuite de Limba Franceză în format pdf. 

Cam așa au arătat cei 5 ani de Centrul Gutenberg, iar direcțiile de viitor sunt promițătoare! Te asteptam pe site-urile noastre https://invatafranceza.ro/ și https://invatagermana.ro/ să ne cunoaștem și să avem o călătorie de învățare frumoasă și interactivă împreună!

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Creează-ți un cont și obține acces la

Lecții gratuite de germană online

Reduceri de Black Friday