Detalii curs: +40 752 162 117

Vino cu jumătatea ta la cursuri și primiți al doilea curs redus cu 50%!

Zile
Ore
Minute
Secunde

Cum aleg un test de încadrare pe nivel lingvistic?

Ce găsești în acest articol?

În cadrul cursurilor de limba germană apar deseori situații în care cei care doresc să înceapă un curs nu știu aproxima nivelul de limbă la care se află. Soluția: rezolvarea unui test de încadrare pe test nivel germană.

Cum se stabilește nivelul de limba germană?

Cum aleg un test de încadrare pe nivel lingvistic? 1

Aici ne vine în ajutor Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi (CECRL), care a fost creat ca un instrument de evaluare a competenţelor lingvistice pe baza unor abilităţi: înțelegere (ascultare, citire), vorbire (participare la conversație, discurs oral), scriere. Acest cadru a fost creat de Consiliul Europei pentru a uniformiza standardele de măsurare a nivelelor de cunoştinţe într-o limbă străină în Europa și nu numai.

Cadrul Comun European are ca referinţă 6 nivele standard:
A1 (nivel intoductiv) – nivel obţinut după aprox 90 – 100 de ore de studiu
A2 (nivel de bază) – nivel obţinut după aprox 180 – 200 de ore de studiu
B1 (nivel intermediar) – nivel obţinut după aprox 350 – 450 de ore de studiu
B2 (nivel post-intermediar) – nivel obţinut după aprox 450 – 600 de ore de studiu
C1 (nivel autonom) – nivel obţinut după aprox 700-800 de ore de studiu
C2 (nivel de stăpânire al limbii) – nivel obţinut după aprox 900-1200 de ore de studiu

Acest număr de ore diferă de la persoană la persoană şi depinde de foarte mulţi factori: vârstă, experienţă anterioară etc, însă, în principiu, trecerea de la un nivel la altul (de exemplu de la 0 la A1 sau de la A1 la A2) necesită în medie minim 90 de ore de studiu.

Ce presupun cele șase nivele de cunoaștere a limbii germane?

Ce presupun cele sase nivele de cunoastere a limbii germane?

Fiecare nivel de cunoaștere a limbii descrie nivelul pe care ar trebui să îl aibă fiecare cursant în deprinderile esențiale: înțelegere (ascultare, citire), vorbire (participare la conversație, discurs oral), scriere. Cele șase nivele de cunoaștere a limbii sunt descrise în cele ce urmează.

A1 – Începător
Poate folosi expresii zilnice, cu care este obișnuit, și poate înțelege și forma propoziții foarte simple, care au ca scop satisfacerea unor necesități concrete. Se poate prezenta și poate pune întrebări altor persoane. Este, de asemenea, capabil să ofere un răspuns acestui tip de întrebări. Poate înțelege ce i se spune într-un mod simplu și dacă partenera sau partenerul de conversație vorbesc rar, clar și arată intenția de a ajuta.

A2 – Cunoștințe de bază
Poate înțelege propoziții și expresii folosite mai des, corelate cu mediul său apropiat, de exemplu informații despre el însuși și familia sa, cumpărături, muncă și imprejurimi. Se poate face înțeles în situații simple, de rutină, în care este vorba despre un schimb direct de informații legate de lucruri cunoscute si comune. Este capabil să descrie în cuvinte simple originea sa, pregătirea sa profesională, împrejurimile, precum și lucruri legate de nevoile lui imediate.

B1 – Cunostințe medii de limbă
Poate înțelege punctele principale, dacă se folosește un limbaj standardizat și se vorbește despre lucruri obișnuite de la muncă, școală, timp liber, etc. Se poate descurca aproape în toate situațiile de limbaj întâlnite într-o călătorie. Se poate exprima simplu și coerent despre teme cunoscute și domenii de interes personal. Poate povesti despre experiențe și întâmplări, poate exprima planuri și puncte de vedere personale.

B2 – Utilizarea limbii independent
Poate înțelege conținutul principal al unor texte complexe despre teme concrete și abstracte, precum și discuțiile din domeniul său de specialitate. Poate comunica în mod spontan și cursiv, astfel încât o conversație obișnuită cu vorbitori nativi de limba germană decurge pentru ambii fără probleme. Se poate exprima clar și detaliat despre un spectru larg de teme, poate să exprime un anumit punct de vedere la o întrebare adresată, precum și să explice avantajele și dezavantajele mai multor variante posibile.

C1 – Cunoștințe de limbă la nivel de expert
Poate înțelege texte lungi și complicate dintr-un spectru larg de teme, precum și să realizeze sensul implicit al acestora. Se poate exprima spontan și cursiv fără a-și căuta îndelung și vizibil cuvintele. Poate folosi limba flexibil și efectiv în viața socială și profesională, sau în pregătirea profesională și studiu. Își poate spune opinia clar, structurat și detaliat despre cazuri și situații complicate, utilizând diferite metode pentru legarea textului.

C2 – Cunoștințe apropiate unui vorbitor nativ
Poate înțelege tot ce citește sau aude, fără probleme. Poate realiza sinteze ale informațiilor din diferite surse scrise sau orale, poate motiva, explica și reda textul intr-o prezentare coerentă. Se poate exprima foarte spontan și cursiv, are capacitatea de a prezenta clar sensul subtil al unor texte / situații mult mai complicate.

Cum îmi pot tface un test nivel germană?

test nivel germana

Pentru a afla care este nivelul cunoștințelor tale de germană, poți rezolva un test de încadrare pe nivel online. Scopul testelor de încadrare pe nivel este acela de a forma grupe de cursanți cu un nivel omogen, facilitând, astfel, o predare mai eficientă. Dacă dorești să participi la un curs la Centrul Gutenberg și ai deja cunoștințe anterioare ale limbii germane, rezultatul acestui test de încadrare pe nivel poate fi folosit pentru a determina ce curs este potrivit pentru tine. Desigur, dacă nu ai învățat niciodată limba germană, nu trebuie să susții un test de încadrare pe nivel și poți începe cursul A1.1.

De ce ar trebui să susțin un test de încadrare pe nivel?

De ce ar trebui sa sustin un test de incadrare pe nivel?

• Ne ajută să găsim cursul potrivit pentru tine.
• Stabilirea nivelului de limba germană te poate ajuta să înveți mai eficient, într-o grupă de cursanți cu același nivel.
• Chiar dacă ai finalizat deja un curs sau ai obținut un certificat de limba germană, este posibil ca nivelul tău de limbă să se fi schimbat între timp. Dacă folosești limba germană foarte des, este posibil ca nivelul tău să se fi îmbunătățit. Însă, dacă utilizezi limba germană foarte rar sau dacă ai participat la un curs cu mult timp în urmă, este posibil să ai un nivel mai scăzut de limba germană.

Trebuie să mă pregătesc pentru a susține un test de încadrare pe nivel?

Trebuie sa ma pregatesc pentru a sustine un test de incadrare pe nivel?

Nu trebuie să te pregătești în mod special pentru testul de încadrare pe nivel, dar este util să citești texte sau să asculți emisiuni radio/de televiziune în limba germană cu o săptămână înainte de susținerea acestui test, pentru a-ți reîmprospăta cunoștințele lingvistice. În timpul testului îți recomandăm să nu folosești dicționare sau alte materiale ajutătoare, pentru a putea stabili cu exactitate la ce nivel te afli.

La ce trebuie să fiu atent când aleg un test de încadrare pe nivel?

La ce trebuie sa fiu atent cand aleg un test de incadrare pe nivel?

Un test de încadrare pe nivel trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
• Testul trebuie să reflecte cât mai exact nivelul de cunoștințe al fiecărui participant.
• Testul trebuie să conțină întrebări cât mai variate, pentru a evalua cât mai complex abilitățile lingvistice: înțelegere (ascultare, citire), vorbire (participare la conversație, discurs oral), scriere.
• Rezolvarea testului nu ar trebui să dureze mult.
• În urma rezolvării testului ar trebui să primiți rezultatele cât mai repede posibil.

Ce opțiuni de test de încadrare pe nivel există?

Ce optiuni de test de incadrare pe nivel exista?
În cele ce urmează îți prezentăm o listă cu mai multe opțiuni de teste online:

1. Goethe Institut – A1-C1
Acest test conține 30 de întrebări de tip grilă și vă oferă o idee inițială despre cât de bine înțelegeți textele scrise și orale în limba germană și cât de bune sunt abilitățile dvs. de gramatică și vocabular. La finalul testului primiți unul dintre următoarele rezultate: cunoștințe de nivel începător, intermediar sau avansat.

2. Cornelsen – A1, A2, B1, B2, C1
În cazul acestui test de încadrare pe nivel, dvs. veți selecta nivelul pentru care doriți să vă testați cunoștințele. Pentru nivelurile A1-A2 puteți alege limba în care sunt afișate cerințele (germană, engleză sau turcă). La finalul testului veți primi o analiză a rezultatului pentru nivelul de limbă ales și veți afla care este cursul potrivit pentru dvs în funcție de procentajul de răspunsuri corecte obținute. De exemplu, dacă ați rezolvat corect între 90-100% dintre întrebările pentru nivelul A1, veți primi recomandarea de a efectua și testul de încadrare pentru nivelul A2.

3. Deutsche Welle – A1, A2, B1
Pentru început va trebui să selectați unul dintre cele trei niveluri de germană disponibile. Pentru a vă veni în ajutor, fiecare nivel este însoțit cu o explicație legată de cunoștințele pe care ar trebui să le aibă o persoană aflată la acel nivel lingvistic. Testul are 30 de întrebări și rezolvarea acestuia durează aproximativ 15 minute.

4. Klett Sprachen – A1-C1
Testul de la Klett evaluează cunoștințe de limba germană până la nivel C1 prin intermediul a 64 de exerciții, având opțiunea de a trimite rezultatele obținute prin e-mail.

5. Hueber – A1.1, A1.2, A2.1, A2.1, B1.1, B1.2
În cazul acestui test de încadrare pe nivel trebuie să alegeți nivelul de limbă germană pe care doriți să îl evaluați. După evaluare, veți primi o recomandare: de exemplu, dacă testați nivelul A1.1, veți afla dacă puteți începe un curs de nivel A1.1 sau A1.2. Și în cazul acestui test puteți trimite rezultatul prin e-mail, pentru a-l putea redirecționa ulterior către un profesor. Accesând acest link găsiți testul de încadrare pentru nivelurile B1+, B2.1, B2.2, C1.1, C1.2.

6. Telc – A1-C2
Testul online telc evaluează abilitățile de ascultare și citire în limba germană, precum și cunoștințele de vocabular și gramatică de la nivelul A1 la C2. Durata testului este de maximum 45 de minute, iar după efectuarea acestuia, participanții vor primi automat un mesaj despre nivelul de limbă prin e-mail. O particularitate a acestui test constă în posibilitatea testării nivelului de vorbire sau scriere, la cerere.

7. Sprachtest
Acest test de încadrare pe nivel evaluează abilitățile de ascultare și citire în limba germană, precum și cunoștințele de vocabular și gramatică la un nivel intermediar. Testul conține 13 exerciții și durează aproximativ 15 minute, având în vedere că ai la dispoziție un minut pentru rezolvarea fiecărui exercițiu.

Acestea sunt doar câteva dintre testele de încadrare pe nivel disponibile online. Sperăm că articolul nostru te-a ajutat să îl alegi pe cel potrivit pentru tine. Odată ce ai efectuat testul, ne poți transmite rezultatul pentru a te putea înscrie în grupa potrivită de cursanți. Te așteptăm să începi cursul de germană online la Centrul Gutenberg! În același timp, poate vă întrebați de ce să investiți într-un curs de germană. Avem un articol pentru această tematică pe care vă recomandăm să îl citiți. 

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Înscrie-te pe Lista Moșului

Crăciunul ăsta nu rămâi fără cadou, căci poți câștiga: