Detalii curs: +40 752 162 117

Vino cu jumătatea ta la cursuri și primiți al doilea curs redus cu 50%!

Zile
Ore
Minute
Secunde

Învață germana ușor și repede! Singurul curs de germană online de care ai nevoie.

Ce găsești în acest articol?

“Der Appetit kommt bei Essen!” = “Pofta vine mâncând!” , spune un proverb german, cu un corespondent aproape exact în limba română. Așa cum pofta vine mâncând, la fel și progresul se naște învățând, iar cunoașterea limbii germane reprezintă un punct de plecare uriaș spre o dezvoltare culturală, și, bineînțeles, profesională. Cursurile de germană online oferite de Centrul Gutenberg îți asigură reușita în mod eficient și sigur.

În articolul ce urmează îți vom pune la dispoziție o serie de informații despre ce înseamnă un curs de germană online la Centrul Gutenberg și care sunt avantajele de care vei putea beneficia dacă te vei decide asupra urmării programului.

Află despre cum funcționează acest curs de germana online, descoperă modul prin care orice cursant invață germană chiar din confortul propriei locuințe, care sunt avantajele învățării acestei limbi minunate, ce poți învăța la un curs de germana online, care este structura completa și cum te poți înscrie într-un mod extrem de simplu.

Haide să aflăm răspunsurile la întrebările de care te vei lovi cel mai des în procesul de învățare a limbii germane! 

De ce să alegi serviciile Gutenberg și acest curs de germană online?

1. De ce să alegi serviciile Gutenberg și acest curs de germană online?
 • În primul rând, acest program oferit de Centrul Gutenberg se adresează exclusiv grupelor de adulți care își doresc să își însușească arta limbii germane, într-un mod accesibil lor. Programul încărcat, locul de muncă și sarcinile de zi cu zi nu permit, de cele mai multe ori, ieșirea din zona de confort. Urmarea acestui curs de germana online poate ușura procesul învățării, întrucât pot fi ascultate de acasă, din trafic, practic din orice colț al lumii. 
 • Pe lângă economisirea timpului, cea mai prețioasă resursă pe care o avem, un alt avantaj este acela că se economisește din punct de vedere financiar, deoarece cursurile online sunt mai puțin costisitoare decât cele fizice, tocmai datorită avantajelor prezentate mai sus. Prin urmare, plata integrală a orelor este de 900 de lei, sumă ce poate fi achitată în mod avantajos prin două tranșe lunare de 450 de lei fiecare, iar tu alegi modalitatea de plată în momentul înscrierii. 
 • Sesiunile se realizează cu un profesor, și, mai mult, sunt înregistrate și disponibile în cazul în care un cursant lipsește, ceea ce poate fi probabil și total acceptat, mai ales că programul de zi cu zi poate suferi schimbări neprevăzute. De aceea, Gutenberg vine cu acest curs de germana online către voi și cu soluția recuperării acestuia într-o manieră constructivă.
 • Toată informația este accesibilă pentru oricine, pașii sunt simpli, doar cu cu un click se poate ajunge spre descoperirea tainelor acestei limbi minunate și complexe! Găsiți aici tot ce trebuie să știți despre cursurile de germană online.
 • Încă aveți dubii cu privire la această investiție în dezvoltarea voastră? Ei bine, vă invit să citiți articolul de pe invatagermana.ro despre avantajele cursurilor din mediul online, mediu care s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani și care ne oferă o alternativă eficientă pentru învățare și comunicare.

Când și unde se desfășoară cursul de germană online?

Sesiunile vor avea loc de două ori pe săptămână pe o platformă de videoconferință (platforma Zoom), ceea ce înseamnă că solicitarea nu va fi mare, însă creierul va fi antrenat și își va intra în ritm, știind că două zile ale săptămânii sunt alocate învățării limbii germane.

Secretul învățării este ca repetiția să fie cât de des posibil realizată pentru o învățare eficientă, mai ales mai ales în cazul unei limbi străine. Recitește, rescrie și utilizează ceea ce ai învățat în contexte diverse pentru a te familiariza cu limba și ramurile ei.

Vă invităm să urmăriți video-ul de prezentare a cursului de germană online, pentru a vă face o idee mai clară. 

Cum are loc procesul de învățare? Învață germana ușor și eficient!

Grupurile de lucru vor fi de maxim 10 persoane, deci, munca în echipă va fi productivă și favorabilă pentru toți, întrucât fiecare participant are un singur obiectiv: să se familiarizeze și să învețe limba germană. Uneori, ideile și părerile transmise într-un cerc mai restrâns oferă mai multă încredere și lasă loc greșelilor din care se progresează, ajutându-i și pe ceilalți și creând contexte de conversație.

Prin conversație limba poate fi extrem de facil însușită. Chiar și ascultând înregistrările se poate recepta și asimila informația, urmărind reacțiile și explicațiile profesorului și mai ales, luând notițe. 

Cum arată structura completă a unui curs de germană online din programul Centrului Gutenberg?

 • 16 sesiuni live cu un profesor, a câte o oră și jumătate fiecare;
 • 1 suport de curs în format digital;
 • 15 pdf-uri cu teme pregătitoare pentru fiecare capitol care va fi parcurs în timpul cursului. Temele îmbină atât componenta de vocabular, cât și cea de gramatică;
 • 30 de materiale digitale interactive, pregătite pentru a facilita interacțiunea între cursanți și trainer și comunicarea live;
 • 1 mentor la dispoziția cursantului pentru comunicare, ghidare, corecturi teme, sprijin în procesul de învățare a limbii germane acces în platformele Google;
 • dacă la final de modul parcurs online alături de noi, nu sunteți mulțumit/-ă de rezultate sau nu consideri că ai învățat suficient, oferim banii înapoi (citește despre politica de anulare și retur aici).

Care sunt avantajele învățării limbii germane?

Abordarea unei limbi străine pare o provocare prea mare și începutul este incert, iar motivația lipsește? Poligloți precum Lýdia Machová spun că: “Nu aveți nevoie de vreun talent special sau de vreo genă a limbilor străine, ci doar de mai mult curaj și încredere în sine.” Conferința din cadrul Tedex a Lýdiei, “The secrets of learning a new language”, poate fi urmărită aici și cu siguranță va trezi și cel mai mic impuls de a descoperi o limbă străină.

Niciodată nu este prea târziu să începi, nu lăsa pe mâine cuvintele ce pot fi învățate astăzi! Achiziționează un dicționar, sau pur și simplu observă cuvintele întâlnite în curs și învață un cuvânt nou pe zi. Nu îți vei da seama cât de mult te va ajuta pe termen lung.

Printre găsirea motivației și a curajului, acest pas de învățare vă aduce și conectarea cu ceilalți și chiar cu limbă maternă, cum spune și poetul german Johann Wolfgang von Goethe: „Cine nu cunoaște limbi străine nu are idee despre propria limbă”. Fascinant este că o multitudine de cuvinte românești se aseamănă sau provin din limba germană, spre exemplu cuvântul fain provine din cuvântul de origine germană  fein. Vedeți și articolul de pe Invatagermana.ro despre împrumuturile din limba germană aici.

Alte avantaje ale învățării limbii germane sunt: (le poți descoperi pe toate mai în profunzime în articolul nostru dedicat avantajelor învățării limbii germane)

 • avansarea în carieră, dezvoltarea unor abilități de concentrare și memorare;
 • aprofundarea unei noi culturi și capacitatea de a înțelege cum gândesc alte popoare;
 • ușurința comunicării în vacanțe sau în călătoriile în țări străine;
 • dezvoltarea creativității și a perspicacității;
 • limba germană favorizează învățarea limbii engleze, multe cuvinte de aseamănă, întrucât engleza este o limbă germanică la bază;
 • considerând un curs de germana online vei putea progresa rapid, și totodată îți vei dezvolta abilitățile tehnologice.

Germana a devenit una dintre cele mai răspândite limbi din Europa, căutată de companii și angajatori din ce în ce mai des. De ce? 

Potrivit lui Kei Khan, cel care a creat „Power Language Index/ Indexul de Influență a Limbajelor” pe baza indiciilor precum: apropierea geografică față de țara de origine, importanța economică, diplomația, mass-media și comunicarea, top 10 cele mai vorbite limbi ale lumii sunt: engleza, mandarina, franceza, spaniola, araba, rusa, germana, japoneza, portugheza și hindusa. 

În ceea ce privește germana, nu numai că este cea mai vorbită limbă maternă din Uniunea Europeană, dar Germania este și a patra putere economică a lumii, potrivit unui raport CNN. Acest lucru creează oportunități de afaceri pentru cei care cunosc limba germană. Sursa: Linkedin

Se știe că germanii au o afinitate pentru cuvintele extrem de lungi, pentru frazele alambicate și se poate observa, de asemenea, o anumită rigurozitate și seriozitate în structura limbii. Toate acestea dezvoltă celui care o învață un simț al responsabilității și al organizării mult mai mari, naște noi curiozități despre semnificațiile cuvintelor și cu siguranță va stârni competitivitatea și ambiția pentru că, trebuie să recunoaștem, germana este o limbă puțin mai greu de abordat, dar nu imposibil de asimilat. De aceea, perseverența și exercițiul  vor aduce satisfacție o dată cu reușita învățării. Printr-un curs de germana online vei putea accesa orice informație și orice unealtă care îți este de ajutor în câteva minute!

Pentru o documentare mai amplă și pentru a vă convinge că această limbă va genera o serie de câștiguri în viața profesională și personală, urmăriți și articolul scris de colegii noștri: Top 10 Motive  Pentru Care Să Nu Renunți La Limba Germană.

De ce să ai încredere în Centrul Gutenberg și într-un curs de germană online?

Începuturile Centrului Gutenberg

Pasiunea, dedicarea și dorința de a împărtăși cu ceilalți ceea ce te face fericit pot naște lucruri mărețe. La fel a fost creat și Centrul Gutenberg, care, la începuturi s-a construit  din activitatea Asociației Gutenberg, unde o echipă de studenți iubitori de germană a decis să răspundă problemelor identificate în comunitatea vorbitorilor de limba germană, luând inițiativă și implementând proiecte de tineret, Centrul Gutenberg a crescut și s-a extins spre ceea ce se poate observa astăzi, o organizație care a făcut tranziția din mediul de voluntariat la cel de antreprenoriat. Astăzi, oferta Gutenberg include, printre programele sale culturale, cursuri de germană și franceză pentru adulți și copii.

Servicii de calitate și cursanți mulțumiți

Centrul Gutenberg dispune de un personal calificat, de traineri și profesori bine pregătiți, dornici de muncă și de împărtășire a cunoștințelor. Ei creează un mediu favorabil pentru toți cursanții, iar avantajul cel mai mare este că cei care se decid să urmeze acest program au la dispoziție oricând explicațiile profesorilor înregistrate, ba chiar mai mult, interacțiunea la un click distanță facilitează comunicarea și informațiile se păstrează extrem de ușor într-un document, în notițe, în laptop sau telefon. 

Părerile dumneavoastră contează, iar cine poate explica cel mai bine experiența Gutenberg și avantajele programelor noastre dacă nu chiar persoanele care au beneficiat de ele și care au pornit spre drumul minunat al limbii germane și au urmat acest curs de germana online? Aveți aici câteva impresii și recenzii asupra modulului de cursuri:

„Profesorii sunt foarte bine pregătiți, au multă răbdare și explică foarte bine. Cursurile se desfășoară într-o atmosferă relaxantă și prietenoasă, iar materialele didactice sunt foarte bine structurate, cuprind noțiuni de teorie, de vocabular și, ulterior, exerciții variate pentru fixarea noilor noțiuni. Desfășurarea cursului în mediul online consider că este un mare avantaj, pentru că, de acasă, cu un minim de efort și cu puțină voință, poți să înveți limba germană.” Ne spune Teodora aici!

„Cu un simplu search pe google am văzut că se fac cursuri online la centrul Gutenberg. Ce m-a atras a fost ideea unui curs online, prețul competitiv, site-ul captivant și bine structurat. Ce-am apreciat până acum a fost răbdarea profesorului, modul în care sunt structurate exercițiile, care sunt foarte interactive și interesante, dar și faptul că ne putem vedea lecțiile care urmează și să le parcurgem individual, ca mai apoi să ne fie mai ușor să le înțelegem la curs. Mă bucur mult că am ales această echipă!” Ne împărtășește Andreea în acest testimonial video.

Dacă experiențele celor care au urmat un curs de germana online nu v-au convins încă, aveți posibilitatea de a vă înscrie la un curs demonstrativ și de a beneficia de un PDF cu lecții gratuite, acestea oferind câteva indicii despre imaginea cursurilor. Creați-vă un cont, abonați-vă la newsletter și urmați pașii de pe site.

Învață germană cu ajutorul nostru, iar setea pentru limbi străine și pentru cunoaștere va deveni din ce în ce mai accentuată, cu fiecare curs și fiecare lecție parcursă. De la dezvoltarea vocabularului, până la însușirea regulilor de gramatică. 

Centrul Gutenberg te învață germana ușor și eficient. Iată ce vei ști după acest curs de germană online:

Vocabular

 • Forme de salut și de prezentare: „Hallo” este prima și cea mai folosită formă de adresare în germană (sau mai bine spus în Hochdeutsch – germana literară). Consultați și articolul 24 de Saluturi în Germană pentru a vă familiariza cu dialogul în germană.
 • Hobby-uri: malen = a picta, zeichnen = a desena, fotografieren = a fotografia, singen = a cânta, tanzen = a dansa;
 • Activități zilnice: Er studiert Sprachen = el studiază limbi, Sie trinkt Kaffee = ea bea cafea;
 • Meserii: der Schauspieler = actorul, der Rechtsanwalt = avocatul, der Koch = bucătarul;
 • Locuință: das Badezimmer = baia, das Schlafzimmer = dormitorul, das Wohnzimmer = sufrageria;
 • Transportul: Flugzeug = avion, Straßenbahn = tramvai, Krankenwagen = ambulanță;
 • Numere: 0: null (nul), 1: eins (ayns), 2: zwei (svay), 3: drei (dray), 4: vier (fi: Ir), 5: fünf (fünf), 6: sechs (zeks), 7: sieben (ziːbən), 8: acht (aht), 9: neun (nr: yn), 10: zehn (seiyn);
 • Mese și alimente: micul dejun = Frühstück, prânz = Mittagessen, cină = Abendessen, gustare = Zwischenmahlzeit, pâine = das Brot, oul = das Ei;
 • Direcții și orientare: rechts = dreapta, links = stanga, hoch = sus, unter = jos, vorwärts = înainte, zurück = înapoi, um die Ecke = după colț;
 • Călătorii: Wir möchten gern bestellen = dorim să comandăm, Ein großes Bier bitte = o bere mare, vă rog.

Gramatică

După absolvirea acestui curs de germana online vei cunoaște: pronunția, conjugarea verbelor la prezent, genul substantivelor, declinarea și pluralul, declinarea articolelor nehotărâte. Vei putea folosi pronumele posesiv, pronumele interogativ, prepozițiile locale, temporale, pronumele demonstrativ, pronumele nehotărât.

Exemple de conjugări  la prezent a unor verbe uzuale:

 • Conjugarea verbului “sprechen”(a vorbi)

ich spreche 

du sprichst 

er/sie/es spricht 

wir sprechen 

ihr sprecht 

sie/Sie sprechen

 • Conjugarea verbului “essen” (a mânca)

ich esse

du isst

er, sie, es isst

wir essen

ihr esst

sie, Sie essen

Nu ezita și alege să înveți germană ușor și repede!

Alegerea urmării unui curs de germana online te responsabilizează și îți construiesc o unealtă cu care vei triumfa în viața ta personală și profesională, vei fi de neînvins, căci nimeni nu îți poate lua ceea ce dobândești pe propriile puteri. 

Nu-i așa că totul devine mult mai clar și mai simplu acum că ați simțit puțin din gustul limbii germane? Cum am menționat la începutul articolului, pofta vine mâncând, germana se asimilează învățând, iar timpul nu trebuie lăsat să treacă în zadar fără a profita de șansa înscrierii la curs.

Când te poți înscrie pentru a urma minunatul curs de germana online?

Următorul curs de germana online de începători din 13 septembrie! Tot ce trebuie să faci este să intri pe site și să completezi rubricile corespunzătoare, să alegi metoda de plată și ești cu un pas mai aproape de a-ți atinge obiectivul și de a învăța germană în stilul tău propriu și din confortul casei tale. 

Dacă încă nu ești sigur asupra unor aspecte sau ai nelămuriri, nu este nicio problemă! Te așteptăm să iei legătura cu noi la 0742 542 972 sau info@invatagermana.ro unde îți vom răspunde cu drag la orice întrebare.

Ce urmează? Alege acest curs de germană online și află cât de potrivit este pentru tine!

Te-ai informat, ai văzut opțiunile, ai vazut avantajele, te-ai convins de toate beneficiile, ai văzut ce presupune învățarea limbii germane, acum tot ce trebuie să faci este să ai curajul de a te înscrie la un curs de germană online de la Centrul Gutenberg pentru a putea porni împreună în această călătorie minunată a limbilor străine, a perseverenței, a ambiției și e reușitei. 

Iar pentru că, de obicei, parcurgerea unui curs complet de limbă germană conduce la obținerea unui certificat lingvistic, îți propunem spre lecturare acest articol realizat de noi despre certificatele de limbă germană și tot ce trebuie să știi despre ele!

Sună bine? Începe chiar azi un curs de germana online cu profesor la Centrul Gutenberg! Înscrie-te aici.

 • Bonus: Vrei să înveți germană alături de copilul sau frățiorul tău? Avem soluția și pentru această dorință: Partenerii noștri de la Centrul Didacto oferă cursuri și ateliere de limba germană pentru copii. Află mai multe detalii pe site-ul lor.

În plus, vă invităm să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook și Instagram.

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Înscrie-te pe Lista Moșului

Crăciunul ăsta nu rămâi fără cadou, căci poți câștiga: