Detalii curs: +40 752 162 117

PROMOȚIE: 15% reducere la achiziția unui
modul (2 luni de curs) de nivel A1.1 sau A1.2!
Cod reducere: MARTIE15

PROMOȚIE: 15% reducere la achiziția unui modul (2 luni de curs) de nivel A1.1 sau A1.2! Cod reducere: MARTIE15

Zile
Ore
Minute
Secunde

Ce este un curs de integrare în Germania?

Ce găsești în acest articol?

Dacă vrei să te integrezi în societatea germană, o condiție esențială este stăpânirea limbii. Pentru a învăța limba germană și a dobândi o perspectivă de ansamblu asupra culturii și istoriei Germaniei, statul german (mai exact Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați BAMF) finanțează cursuri de integrare. Dar în ce constă exact un astfel de curs? În acest articol îți prezentăm tot ce trebuie să știi despre un curs de integrare în Germania.

in ce consta un curs de integrare

 

În ce constă un curs de integrare?

Un curs de integrare este compus dintr-un curs de limba germană (Sprachkurs) și un curs de orientare (Orientierungskurs). De obicei, cursul general de integrare cuprinde 700 de ore de predare – 600 pentru cursul de limbă și 100 pentru cursul de orientare.

 

În cadrul cursului de limba germană vei învăța vocabularul de bază, gramatica și expresiile uzuale. Acesta este format din 6 module (A1.1, A1.2, A2.2, B1.1, B1.2), fiecare modul cuprinzând 100 de ore de predare. Primele trei module corespund nivelului de bază, iar următoarele trei nivelului avansat. Cursul de limbă acoperă subiecte importante din viața de zi cu zi, precum muncă, cumpărături, redactarea unor e-mailuri sau scrisori, completarea unor formulare, efectuarea apelurilor telefonice, aplicarea pentru un loc de muncă etc. Cursul de limbă se încheie cu un examen („Deutsch-Test für Zuwanderer”) de nivel B1, după standardele stabilite de Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi. 

 

După finalizarea cursului de limbă, vei participa la cursul de orientare. În cadrul cursului de orientare vei învăța informații despre istoria, cultura, societatea și politica Germaniei. De exemplu, vei vorbi despre sistemul juridic german, valorile sistemului democratic în Germania (libertate religioasă, toleranță, egalitate în drepturi), urmând ca la finalul cursului de orientare să susții testul „Living in Germany”.

cine poate participa la un curs de integrare

 

Cine poate participa la un curs de integrare?

 

La cursurile de integrare pot participa cetățeni străini, precum și germani care provin din familii de imigranți și care dețin un document care impune participarea obligatorie, emis de BAMF sau de Biroul pentru ocuparea forței de muncă (Jobcenter) corespunzător. De asemenea, pot solicita participarea la cursuri și cetățeni ai Uniunii Europene. 

cat costa un curs de integrare

 

Cât costă un curs de integrare?

 

Majoritatea costurilor pentru un curs de integrare sunt acoperite de către statul german. Partea ta de contribuție constă în 2,20 euro pe unitatea de curs, astfel că un curs general de integrare cu 700 de ore de predare poate ajunge să coste în final 1.540 de euro. Susținerea examenului final este gratuită.

 

Dacă finalizezi cu succes cursul de integrare în termen de doi ani, adică stăpânești germana la nivel B1 și ai cunoștințe de bază ale sistemului juridic și societății germane, poți solicita rambursarea a jumătate din contribuția plătită la BAMF. Astfel, costurile pentru un curs de integrare complet se reduc la 770 de euro.

 

Cei care primesc ajutor de șomaj (Arbeitslosengeld II) sau au venituri foarte mici au dreptul de a urma gratuit acest curs dacă depun o cerere la un birou regional al Oficiului Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF). unde poti urma un curs de integrare

 

Unde poți urma un curs de integrare?

 

Cursul de integrare este oferit de către diverse instituții și agenții și coordonat de către BAMF. În toate orașele mari, dar și în majoritatea celor mai mici, există școli care oferă cursuri de integrare. Poți căuta școlile disponibile în care se organizează cursuri de integrare prin motorul de căutare BAMF-NAvI 

ce este un curs special de integrare

 

Ce este un curs special de integrare?

 

Pe lângă cursurile obișnuite de integrare, statul german oferă și cursuri de integrare speciale, pentru anumite necesități și categorii speciale (pentru femei, părinți, tineri, dar și pentru persoane care nu știu să citească și să scrie suficient de bine). În general, aceste cursuri au o durată de 1000 de ore de predare. Dacă înveți foarte repede, ai opțiunea de a participa la un curs intensiv, care cuprinde doar 430 de ore de predare. 

 

Înainte de începerea cursului, furnizorul cursului va determina printr-un test ce tip de curs este potrivit pentru tine şi cu care dintre secţiuni ar trebui să începi.

 

  • Curs de alfabetizare

 

Acest curs are o durată de 1000 unități didactice și are scopul de a învăța participanții să citească și să scrie.

 

  • Curs de integrare și scriere în alfabetul latin

 

Acest curs are o durată de 1000 unități didactice și este destinat celor care au învățat să scrie și să citească într-un alfabet diferit față de cel latin. 

 

  • Curs de integrare pentru femei

 

Acest curs este compus din 1000 unități didactice și este conceput special pentru mamele ocupate cu responsabilitățile familiale și care vor să învețe germana împreună cu alte femei.

 

  • Curs de integrare pentru părinți

 

Acest curs este destinat părinților care vor să stăpânească limba germană pentru a-și ajuta copii la teme și care vor să învețe împreună cu alți părinți.

 

  • Curs de integrare pentru tineri

 

Acest curs este special conceput pentru tinerii de până la 26 de ani și are loc în grupe mici de 10-15 persoane.

 

  • Curs intensiv de integrare

 

Acest tip de curs de integrare este destinat celor care învață rapid, având o durată de 430 de unități didactice (400 unități didactice pentru cursul de limbă, 30 de unități didactice pentru cursul de orientare).

 

 

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înțelegi mai bine ce este un curs de integrare în Germania. Nu uita: cunoașterea limbii germane îți va uşura viaţa de zi cu zi în Germania şi îți poate crește şansele de angajare pe piaţa muncii. Dacă ți-a plăcut acest articol, s-ar putea să te intereseze și Cursuri de germană gratuite cu ajutorul EURES.

 

Dacă nu ești hotărât să urmezi un curs de integrare, dar vrei să îți îmbunățățești cunoștințele de germană, poți alege un curs online, accesibil de oriunde. Noi, Centrul Gutenberg organizăm cursuri de limba germană online cu profesor sau cursuri conversaționale cu vorbitori nativi. Dacă nu ești sigur că un curs în mediul online ți se potrivește, te așteptăm la cursuri de germană gratuite demonstrative. Pentru mai multe detalii îți stăm oricând la dispoziție și te invităm pe blogul nostru pentru a citi articole interesante de învățare a limbii germane.

Iată o scurtă recenzie de la unul dintre clienții noștri. Sperăm că vă va ajuta în procesul de luare a deciziei cu privire la achiziționarea unui curs de la noi.

Alte articole care te-ar putea interesa:

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Creează-ți un cont și obține acces la

Lecții gratuite de germană online

Reduceri de Black Friday

Înscrie-te pe Lista Moșului

Crăciunul ăsta nu rămâi fără cadou, căci poți câștiga: