Cursuri de germană gratuite cu ajutorul EURES

cursuri de germana gratuite

 

Dacă dorești să lucrezi într-o țară din regiunea D.A.C.H (Germania, Austria, Elveția) și trebuie să înveți limba germană, acum ai posibilitatea să participi la cursuri de germană gratuite!  Cunoașterea limbii germane  îți va fi de folos  în comunicarea cu personalul din instituțiile statului în rezolvarea tuturor procedurilor necesare mutării, în comunicarea cu angajatorul la noul loc de muncă pentru a înțelege termenii contractului de muncă și sarcinile pe care le ai, în comunicarea cu colegii, clienții și multe alte situații cu care te vei confrunta zilnic.

Dacă nu cunoști limba germană, este posibil ca angajatorul să îți ceară să urmezi un curs de limbă. Din fericire, în ziua de astăzi există multe proiecte care facilitează integrarea pe piața muncii în UE și acordă sprijin financiar pentru participarea la un curs de limbi străine. Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în străinătate și cursuri de germană gratuite, Your first EURES job reprezintă o șansă de neratat!

Ce este Your first EURES job?

Ce este your first eures job?

Your first EURES job (YfEj) este un proiect european de mobilitate, care pune în legătură angajatorii care întâmpină dificultăți în ocuparea unor posturi cu candidați calificați din întreaga Europa, oferind și sprijin financiar. Proiectul este destinat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani, aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor din țările UE, Norvegia și Islanda. La nivel global, proiectul însumează 55801 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 658 dintre acestea fiind din România. Majoritatea acestora sunt specializați în domenii precum cel al științei și ingineriei, juridic, social și cultural, dar și al sănătății.

Cum aplic?

cum aplic la your first EURES job

1. Contactează un consilier EURES

Dacă ești interesat de programul Your first EURES job, primul pas este să contactezi un consilier EURES, care te poate ajuta cu: informații cu privire la piața muncii și condițiile de viață din țările UE, redactarea unui CV, căutarea unui loc de muncă și punerea în legătură cu potențialii angajatori, pregătirea pentru interviu etc.

2. Încarcă-ți CV-ul pe platforma EURES

Al doilea pas este să te înregistrezi pe portalul Your first EURES job/Reactivate și să îți încarci CV-ul, pentru a putea vedea locurile de muncă disponibile și a putea fi contactat de către angajatori. În prezent, în topul posturilor vacante se numără cele din domeniul sănătății și asistenței sociale, informației și comunicațiilor, precum și activități administrative. Aici poți vedea o listă cu locurile de muncă la care poți aplica.

3. Sprijin financiar EURES: interviul de angajare

Odată ce ești invitat să susții un interviu de angajare, poți solicita sprijin financiar pentru deplasare, cel târziu cu o zi înainte de data la care este programat interviul. Finanțarea acoperă costurile de călătorie și de cazare (în funcție de distanță, de la 100 EUR până la 350 EUR), precum și mesele, transportul local și toate celelalte resurse necesare. După susținerea interviului de angajare, trebuie să trimiți un formular de confirmare a participării la interviu, completat de către angajator în termen de 4 săptămâni de la data susținerii interviului.

4. Sprijin financiar EURES: prima ședere în țara de destinație

Dacă ai obținut locul de muncă, vei putea beneficia de sprijin financiar în valoare de 700-1400 EUR în timpul primei șederi în țara de destinație, care să acopere o parte din costurile pentru transport, asigurarea de călătorie, cazare temporară, mese și toate celelalte cheltuieli.

5. Sprijin financiar EURES: recunoașterea calificărilor

Dacă ai nevoie de recunoașterea calificărilor academice și profesionale în noua țară unde lucrează, poți solicita sprijin financiar în valoare de maximum 400 EUR privind costurile aferente recunoașterii calificărilor: copii și traduceri legalizate, proceduri administrative, teste de aptitudini etc.

6. Sprijin financiar EURES: curs de limbă străină

Dacă ai nevoie să participi la un curs de limbă străină de scurtă durată pentru a facilita activitatea în noua țară, poți să soliciți sprijin financiar înainte de începerea cursului. Sprijinul financiar constă într-o rambursare a costurilor declarate efectiv, până la maximum 2.000 EUR, după terminarea cursului și prezentarea unor documente justificative, cum ar fi certificatul de curs, factura și dovada plății.

7. Confirmarea angajării

Pentru a putea beneficia de sprijin financiar EURES, un ultim pas important este ca angajatorul să trimită o confirmare a angajării, cel târziu la 4 săptămâni după prima zi de muncă.

Ce condiții trebuie să îndeplinesc?

condiții aplicare Eures

  • Să ai vârsta cuprinsă între 18-35 de ani;
  • Să fii cetățean al unei țări UE, Norvegia sau Islanda;
  • Să fii rezident într-o țară UE, Norvegia sau Islanda și să candidezi pentru un loc de muncă într-o altă țară a UE, Norvegia sau Islanda;
  • Să soliciți sprijin financiar EURES cel târziu cu o zi înainte de interviul de angajare/ înainte de a părăsi țara de reședință și înainte de data începerii noului loc de muncă;
  • Să nu beneficiezi de sprijin financiar de la angajator, alt proiect sau autoritate.

Unde mă pot înscrie la cursuri de germană gratuite?

 

cursuri de germana gratuite

Dacă vrei să obții un loc de muncă calificat într-o țară vorbitoare de germană, este esențial să înveți această limbă. Știm că procesul de învățare al limbii germane poate fi dificil, implicând efort continuu, atât intelectual, cât și financiar. Din fericire, în ziua de astăzi ai șansa să înveți germana gratuit.

După cum am prezentat deja mai sus, poți beneficia de sprijin financiar EURES pentru a participa la cursuri de germană gratuite. Dacă faci deja parte din proiectul Your first EURES job, tot ce trebuie să faci este să cauți un centru de limba germană și să iei legătura cu un consilier EURES înainte de începerea cursului. Dacă nu știi ce centru de limbi străine să alegi, îți venim în ajutor cu o propunere: poți alege un curs de germană online, accesibil de oriunde.

Noi, Centrul Gutenberg organizăm cursuri de limba germană online cu profesor sau cursuri conversaționale cu vorbitori nativi. Acestea respectă cerințele încadrării în standardele de limbă europene, de la nivelul A1 la C1. Pentru a înțelege ce înseamnă fiecare nivel de limbă, poți citi acest articol, care explică ce și cât putem comunica și înțelege la finalul fiecărui modul de limba germană. Dacă nu ești sigur că un curs în mediul online ți se potrivește, te așteptăm la cursuri de germană gratuite demonstrative.

Sperăm că acest articol despre cursuri de germană gratuite ți-a fost de folos! Pentru mai multe detalii îți stăm oricând la dispoziție și te invităm pe blogul nostru pentru a citi articole interesante de învățare a limbii germane.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l, am aprecia foarte mult:
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn