Detalii curs: +40 752 162 117

Pune Germana în Coșul tău de Paște!

00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

De ce să investești în unele cursuri limba germană? 3 oportunități grozave (muncă, studii, emigrare)

Ce găsești în acest articol?

Te-ai gândit vreodată cum te pot ajuta unele cursuri limba germană să îți atingi obiectivele? Niciodată nu este prea târziu sau prea devreme să te apuci să studiezi o limbă străină, în special limba germană, întrucât avantajele care vin odată cu însușirea ei te vor face să vrei să înveți mai mult și mai mult. Odată ce te-ai decis să urmezi cursuri limba germană și vei începe să aprofundezi această limbă, ți se vor deschide multe uși: opțiunile de job vor crește, oportunitățile de studiu devin din ce în ce mai largi, iar gândul că vei putea profesa și locui într-o țară precum Germania, Austria sau Elveția devine din ce în ce mai aproape de realitate. 

Germana este una dintre cele mai vorbite limbi la nivel european, iar accesibilitatea către această limbă crește considerabil. Centrul Gutenberg dispune de un modul format dintr-un un curs de germană online realizat pe parcursul a două luni, despre care îți vom povesti mai multe în secțiunile ulterioare. Însă, înainte de toate, să explorăm oportunitățile și avantajele învățării limbii germane și a urmării uni curs de germană. Lasst uns gemeinsam Deutsch lernen! (Haide să învățăm germană împreună!)

cursuri limba germana

Muncă – cum te pot unele ajuta cursuri limba germană să obții un job care să-ți placă

Când vine vorba despre locurile de muncă, vorbitorii de limbi străine au avantaje competitive considerabile. Ei sunt căutați de angajatorii firmelor datorită faptului că una dintre cele mai importante componente ale reușitei este comunicarea. E greu să pierzi șansa unui job dacă ai în mânecă asul stăpânirii unei limbi străine, mai ales dacă această limbă este germana. 

Te întrebi cât de greu este să înveți limba germană și cât de dificil este să îți găsești un loc de muncă prin care să o valorifici? Poți începe cu un curs de germană care să te familiarizeze cu limba și să îți ofere încredere și motivație pentru învățarea ei. Tot ce trebuie să faci după un curs de germană completat este să consulți oportunitățile de angajare și beneficiile pe care le au vorbitorii de limbă germană, care sunt din ce în ce mai multe. Pe lângă salariile atractive, potențialii angajați cu un certificat de limbă, sau chiar mai multe, au o mare întâietate și CV-urile lor vor fi mult mai atractive în fața angajatorilor.

De ce să investești în unele cursuri limba germană? 3 oportunități grozave (muncă, studii, emigrare) 1

Ce salarii au vorbitorii de germană și care sunt domeniile în care germana este cel mai mult solicitată?

Astăzi, limba engleză a devenit o cerință obligatorie impusă de angajatori, pe când limba germană reprezintă un plus semnificativ pe care o persoană în căutarea unui loc de muncă îl poate avea, atât din punct de vedere profesional cât și financiar. Salariile vorbitorilor de limbi străine cresc considerabil și pot ajunge la 12.000 de lei pe lună. Acum ideea de a investi într-un curs de germană sună din ce în ce mai atractiv, nu-i așa?

De ce cresc cererile pentru limba germană? Ei bine, Germania a devenit o putere economică majoră și din ce în ce mai mulți angajatori colaborează cu firme germane. Aceștia au nevoie de traducători și de persoane capabile să rezolve probleme interioare sau exterioare ale companiilor. Astfel, un curs de germană îți conferă un avantaj considerabil înaintea altor candidați care poate au doar limba engleză ca și limbă străină cunoscută.

De asemenea, în ceea ce privește salariul unei persoane cu o pozție entry-level, de customer service, salariile încep de la minim 4.500 de lei net în dependență de nivelul canditatului. Iar cum limba engleză a devenit un criteriu obligatoriu pentru angajare, specialiștii care cunsoc ambele limbi pot avea salarii începând cu 8.000 de lei net, așa cum este cazul unui senior finance analyst sau un team leader pe customer support vorbitor de engleză și germană. Puteți consulta acest articol scris de wallsteet.ro pentru mai multe informații despre salariile vorbitorilor de limbi străine.

Comunicarea multilingvă a devenit tot mai necesară în urma evoluțiilor înregistrate în domenii precum media sau tehnologia informației și comunicării. Multe pagini de internet importante sunt redactate în limba germană, iar germania ocupă locul 6 din 87 de țări în ceea ce privește producția de cărți noi, după India, Regatul Unit, SUA, China și Rusia. Cunoștințele dumneavoastră de germană vă facilitează astfel accesul extins la informații. Sursa

Principalele domenii în care limba germană este cel mai mult solicitată:

Steagul Germaniei FotoSteagul Romaniei poza
Administration und Sekretariat Administrație și secretariat
Handwerk, Dienstleistung und Fertigung Meștesuguri, industria serviciilor și producție
Marketing und Kommunikation Marketing și comunicare
Bildung und Soziales Educație și asistență socială
Design, Gestaltung und Architektur Design, creație și arhitectură
Ingenieure und technische Berufe Inginerie și profesii tehnice
Pflege, Therapie und Assistenz Ingrijire, terapie și asistență medicală
Ärzte Medicină
Recht Drept
Öffentlicher Dienst Servicii publice
Finanzen Finanțe
Personal Resurse umane
Einkauf, Materialwirtschaft und Logistik Achiziții, gestiunea materialelor și logistică
Vertrieb und Verkauf Vânzări
Führungskräfte Posturi de conducere
Banken, Finanzdienstleister und Versicherungen Bănci, servicii financiare și asigurări
IT IT
Naturwissenschaften und Forschung Știință și cercetare

Sursa tabelului: https://bit.ly/3BQ2sB3

Nu ezitați să începeți un curs de germană, căci ușile din cariera voastră vor începe să se deschidă cu siguranță!

Beneficiile urmării unui curs de germană și oportunitățile de angajare  

Procesul de învățare a limbii germane poate fi unul dificil. Tocmai de aceea, orice persoană care pornește în această aventură va avea nevoie de ghidare din partea unui profesionist și, mai ales, de validarea cunoștințelor. Mai multe beneficii ale urmării unui curs de germană online sunt următoarele:

 • Învățarea este mult mai eficientă
 • Informația se află la un clik distanță
 • Vizualizarea cursurilor înregistrate
 • Economisire a resursei financiare și a timpului (urmează un curs de germană de acasă, salvează timpul de deplasare către un centru)
 • Dsicuții live cu profesorii și obținerea unor răspunsuri
 • Colaborarea cu ceilalți cursanți într-un grup restrâns

Odată cu începerea unui curs de germană vei vrea să exersezi și să înveți mai mult și mai mult. Iată aici 10 lecții de germană gratuite care te introduc în modulul de curs al Centrului Gutenberg.

Curs de germană => Oportunități crescute ale locurilor de muncă

Cheia succesului găsirii unui loc de muncă este explorarea intensă. Caută, caută, caută, și într-un final vei găsi! Adaugă la CV-ul tău certificatul de limbă obținut, creează-ți un profil de LinkedIn sau orice alt site de job-uri și cu siguranță vei primi mesaje cu diferite posturi pe limba germană.

De asemenea, îți recomandăm cu căldură să consulți site-ul meinjob.ro – o platformă care pune în legătură vorbitorii de limbă germană cu angajatorii care caută acest skill prețios!

Nu uita să iei totuși și o pauză de la căutare și de la stresul găsirii unui job și încearcă să aduni cap la cap toate avantajele învățării limbii germane și a investirii într-un curs de germană, întrucât, pe lângă oportunitățile profesionale, vei descoperi că limba germană trece dincolo de imaginație și poate naște noi abilități sau talente.

Urmărește discursul tânărului Harry Baker care a descoperit prin germană legături între logica matematicii și romantismul scrierii de poezie. Niciodată nu știi unde te poate ghida mintea și cum o limbă străină stârnește noi pasiuni și sentimente.

Studii 

Când vine vorba de studii, limba germană oferă o gamă largă de programe pe care un tânăr sau un adult le poate accesa pentru a deveni specialist în această limbă. Fie că ne referim la studiu în România sau în străinătate, fie că ne referim la un curs de germană profesional, această limbă se pliază pe cerințele și dorințele tuturor.

De ce să investești în unele cursuri limba germană? 3 oportunități grozave (muncă, studii, emigrare) 2

Oportunități de studiu în România

Programe de studiu în limba germană – licență, master, doctorat

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca dispune de o deschidere largă către Occident și oferă o varietate de specializări în limba germană. De asemena, pe site-ul universității poți vedea atât specializările, cât și domeniile în care poți activa după terminarea studiilor.

 • Limba și Literatura Germană (B.A.) germana ca specializare principală și secundară
 • Pedagogia învățământului primar și preșcolar (B.A.)
 • Relații Internaționale și Studii Europene (B.A.)
 • Jurnalism (B.A.)
 • Comunicare, Relații Publice și Publicitate (B.A.)
 • Pregătirea Personalului Didactic
 • Ecologie și Protecția Mediului (B.Sc.)
 • Didactica Limbii și Literaturii Germane, a Culturii și Civilizației Germane a Europei Centrale
 • și de Sud-Est (M.A.)
 • Germanistica în Context European (M.A.)
 • Management Internațional în Limba Germană (M.A.)
 • Studii Politice Europene Comparate: Germania și Europa de Est (M.A.)
 • Joint Master Istoria Europei de Sud-Est (M.A.)
 • Publicitate și Relații Publice (M.A.)
 • Informatică (B.A.)
 • Geografia Turismului (B.A.)
 • Economie și Gestiunea Afacerilor cu Predare în Limba Germană (B.A.)
 • Limbi moderne aplicate (B.A.) Limba germană
 • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca:
 • Inginerie Industrială (B.A.)
 • Limbi Moderne Aplicate (B.A.)
 • Procese de Producție Inovative și Management Tehnologic (M.A.)

Legendă:

B.A: Bachelor’s degree, diplomă de licență, durata studiilor de regula a 3 ani, cu excepția specializărilor de la informatică sau inginerie.

B.Sc.: Bachelor of Science

M.A: Master’s degree, diplomă de master, de regulă durata de studiu este de doi ani.

Consultă documentul ce include toate programele de studiu în limba germană la universități din România pentru a-ți lărgi orizontul, dar și pentru a descoperi ce presupun aceste specializări, care sunt procedeele de admitere, dar și ce parteneriate au universitățile din România cu cele din străinătate, la care poți aplica prin intermediul unei burse ERASMUS.

Oportunități de studiu in străinătate

Dacă ești tentat de studiile în străinătate, cu precădere în Germania, află că sunt o mulțime de programe care îți vor ușura procesul de admitere și acomodare. Poți opta pentru găsirea unei burse, poți căuta pe cont propiu tot ce trebuie să știi și să faci, iar dacă ești deja student la o specializare, poți pleca în schimburi de experiență cu bursele Erasmus și să studiezi timp de un semestru sau mai mult în altă țară.

Modlități ușoare de a studia în alte țări:

 • EDMUNDO – este un serviciul Grupului EDUCATIVA care oferă tinerilor români informații, consiliere și asistență pentru admiterea la instituții de învățământ superior din Europa, Asia, SUA și Canada. În activitatea lor se bazează pe cunoștințe despre sistemele educaționale internaționale, o largă rețea de contacte cu universități internaționale, legaturile cu tineri români studenți și absolvenți de studii internaționale, dar și experiența în implementarea a numeroase proiecte pentru tineri.

Intră pe site pentru a afla despre programele de studiu și procesele de admitre. Alege-ți țara în care dorești să studiezi și ei te vor ajuta să make it real!

Studiind în străinătate cu ajutorul Erasmus+, puteți dobândi noi competențe de comunicare, interculturale și non-tehnice care vă vor aduce avantaje nete în viața profesională, iar pe lângă un curs de germană te poți specializa și poți afla lucruri în domeniul de care ești pasionat.

Cele mai bune universități din Germania:

Rating Numele Universității
32 LMU München   
43 Universitatea Tehnică din München  Germania 
44 Universitatea Heidelberg  Germania 
74 Universitatea Humboldt din Berlin  Germania 
80 Charité – Universitätsmedizin Berlin  Germania 
86 Universitatea din Freiburg  Germania 
91 Universitatea din Tübingen  Germania 
99 Universitatea RWTH din Aachen  

Dacă ai vizitat site-ul acestor universități din Germania și îți face vreo specializare cu ochiul, documentează-te citind și articolul nostru despre ce trebuie să faci ca să studiezi în Germania. Vei afla că Germania este a patra cea mai populară și preferată destinație în rândul studenților internaționali din întreaga lume. Anual, peste 350.000 tineri aleg să studieze aici datorită calității și a ofertei bogate de studiu, taxei de școlarizare și costurilor de trai moderate, sistemului de învățământ bazat pe cercetare și diplomelor universitare recunoscute și apreciate de angajatorii din întreaga lume. 

Emigrare

„Nu primim înțelepciunea mură în gură; trebuie să o descoperim noi înșine după o călătorie pe care nimeni nu o poate face în locul nostru și de care nu ne poate scuti nimeni.” – Marcel Proust

Așa cum spune marele scriitor Marcel Proust, îți poți atinge obiectivele și îndeplini visele doar dacă ai curajul de a porni pe un drum pe care poate ți-a fost frică să mergi până acum. Te-ai visat locuind într-o țară precum Germania, Austria, Belgia, vorbind limba germană? Te-ai gândit cum ar fi să îți deschizi aripile și să zbori spre o nouă viață, să călătorești mult sau să pleci cu o bursă de studiu sau un job? Atunci nu îți fie teamă să încerci! Fă primul pas și urmează un curs de germană care te poate duce spre ceea ce îți dorești.

De ce să investești în unele cursuri limba germană? 3 oportunități grozave (muncă, studii, emigrare) 3

Top 3 țări în care se vorbește limba germană

Limba germană este cea de-a doua limbă germanică cea mai răspândită (după limba engleză), iar în afara Germaniei, iată câteva țări care au adoptat ca limbă oficilă limba germană și în care ai putea să te stabilești sau să studiezi după ce ai urmat un curs de germană și ești sigur că te vei putea descurca:

Belgia

Una dintre limbile oficiale din Belgia este cea germană, care are cea de-a treia cea mai mare populație vorbitoare de limbă germană din afara Germaniei. Este o țară trilingvă, deoarece există o mică parte din sudul Valoniei dedicată vorbitorilor germani, pe lângă restul populației vorbitoare de franceză și olandeză.

Curiozități despre Belgia:

 • Belgia este o țară din Europa de vest, membră fondatoare a Uniunii Europene; este marginită de Franța la sud și est, Luxemburg la sud-est, Germania la est, Olanda la nord-est și Marea Nordului la nord;
 • Este faimoasă pentru ciocolata ei și pentru faptul că aici au fost inventați cartofii prăjiți, iar dacă te decizi să o vizitezi sau să locuiești aici cu siguranță greu te vei putea feri de ciocolată și cartofi prăjiți.
 • În Belgia se produc peste 800 de tipuri de bere; tot aici, in 1999 s-a deschis prima academie de bere din lume;

Vezi aici ce trebuie să iei în calcul înainte de a te muta în Belgia: viața în Belgia, cosuri, taxe, legislație, etc.

Elveţia

Elveția a recunoscut, de asemenea, limba germană ca una dintre limbile sale oficiale (împreună cu franceza și italiana) și are a doua cea mai mare pondere a limbii germană în afara Germaniei. Aici, peste 5.32, milioane de persoane (sau 64.6% din populație) raportează vorbind limba germană ca limbă maternă și un alt raport 395,000 (sau 5%), care o folosește ca a doua limbă. Sursa

Curiozități despre Elveția:

 • Elveția are patru limbi oficiale: germană, franceză, italiană și retoromană.
 • Profesorii din Elveția sunt cei mai bine plătiți la nivel european. Salariul unui profesor poate ajunge și la 112.000 dolari pe an.
 • Elveția nu are președinte. În locul acestuia există un consiliu format din 7 membri care împart în mod egal această sarcină.

Deși traiul în Elveția poate părea unul de vis, având un statut neutru, salarii foarte mari, poate chiar unele dintre cele mai mari din lume, iar peisajele sunt mirifice, toate aspectele trebuie luate în calcul. Puteți consulta următorul articol despre caracteristicile vieții în Elveția în 2022.

Austria

Cea mai mare populație de indivizi germani care trăiesc în afara Germaniei se află în Austria, unde limba oficială este limba germană. Aici aproape un milion de persoane 8 (93% din populație) o vorbesc ca limbă maternă, iar alte 516.000 vorbesc limba germană ca a doua limbă. Sursa

Curiozități despre Austria:

 • Austria este locul de nastere a unor genii ale muzicii clasice precum Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Franz Schubert, Johann Strauss (tatăl și fiul), Cristoph Gluck sau Arnold Schonberg;
 • Aproximativ 60% din electricitatea consumată în Austria este produsă din surse regenerabile;
 • Austria este bine cunoscută pentru magnificele sale sporturi de iarnă din regiunea Arlberg – locul de naștere al schiului alpin modern.

Dacă te-au convins aceste beneficii și curiozități despre țările unde poți practica limba germană, nu uita să îți rezervi locul la un curs de germană oferit de specialiștii noștri de la Centrul Gutenberg, unde nu vei învăța doar limba germană, ci vei putea să afli mult mai multe despre cultura germană, oportunitățile de angajare, traiul în străinătate și vei putea sta de vorbă cu traineri de germană și cursanți care au avut experiențe de acest gen.  

Germania

Tot ce te mai desparte de călătoria ta în Germania este învățarea limbii? Nu ezita să te documentezi asupra unui curs de germană și asupra beneficiilor acestuia pentru a fi cât mai aproape de călătoria ta către Germania, care este o țară minunată, dar și una dintre cele mai dezvoltate.

Mai departe, vrem să îți oferim câteva oportunități pentru un curs de germană care cu siguranță merită atenția ta. Centrul Gutenberg dispune de un personal bine calificat și care se ocupă meticulos de cursanții lor, adulți sau tineri care au un program încărcat și care își doresc să învețe limba germană eficient și sigur.

Te-ar putea interesa și articolul nostru ”Învață germana ușor și repede! Singurul curs de germană online de care ai nevoie.” pentru a vedea toate beneficiile și cum poți să te înscrii.

Conversație în germană – curs de germană conversațional (cu nativ). Centrul Gutenberg vă oferă un curs de germană care se concentrează exclusiv pe conversație în germană, alături de nativi.

După ce ai aflat cum poți să înveți limba germană și cum poți beneficia de un curs de germană fără a face prea multe eforturi financiare și de deplasare, urmează documentarea aprigă asupra traiului în Germania, asupra condițiilor obținerii unui loc de muncă sau a studierii, dar și a lucrurilor ce țin de timpul vostru liber.

Delectează-te și cu câteva curiozități despre Germania care te vor aduce mai aproape de această țară:

 • Cea mai mare gradină zoologică din lume se află în Germania. Zoologischer, aflată în Berlin, cuprinde 1500 de specii din regnul animal și peste 14000 de animale adăpostite.
 • Germania este țara în care s-au nascut unii dintre cei mai mari muzicieni, filosofi și poeți ai tuturor timpurilor: Goethe, Bach, Beethoven, Handel, Schumann, Brahms, Kant, Hegel și mulți alții.
 • Unul dintre cele mai populare festivaluri din lume, Oktoberfest (Munchen) se desfășoară aproape în fiecare an începând din 1810.

Piața muncii: Pot lucra în Germania dacă am o cetățenie străină? Am nevoie de recunoaștere pentru a lucra în Germania? Ce nivel de limbă este necesar pentru a lucra în Germania? Acestea sunt întrebările la care vei primi răspunsul dacă vei citi articolul Admiterea pe piața muncii din Germania care te va inspira și îți va lămuri incertitudinile.

După terminarea unui curs de germană, comunicarea, traducerea, călătoritul și orice altă formă de a te descurca în Germania sau în orice țară în care se vorbește germana nu vor mai fi atât de greu de realizat. Ba mai mult, un curs de germană îți va oferi satisfacția însușirii unei noi limbi și progresul se va observa în momentul în care te decizi să îți iei biletul spre Germania.

Un curs de germană – primul pas spre succes

Limba germană a fost, este și va fi o limbă influentă și intens căutată pe piața muncii de către marile companii. Utilizarea acesteia crește din ce în ce mai mult în lumea întreagă și îți oferă o multitudine de oportunități la care poate nici nu te-ai gândit. Poți obține jobul dorit, poți studia la universitatea visată, poți începe o nouă viață în Germania sau pur și simplu poți călători fără a avea probleme legate de limbă.

Sperăm că aceste informații v-au venit în ajutor. Dacă încă nu sunteți hotărât în ceea ce privește schimbarea direcției profesionale, dar totuși vă atrage ideea de a învăța limba germană, noi vă putem veni în ajutor. Noi, Centrul Gutenberg, organizăm cursuri de limba germană online cu profesor sau cursuri conversaționale cu vorbitori nativi. Dacă nu ești sigur că un curs în mediul online ți se potrivește, te așteptăm la cursuri de germană gratuite demonstrative. Pentru mai multe detalii îți stăm oricând la dispoziție și te invităm pe blogul nostru.

Iată o scurtă recenzie de la unul dintre clienții noștri. Sperăm că vă va ajuta în procesul de luare a deciziei cu privire la achiziționarea unui curs de la noi.

Alte articole de interes:

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Creează-ți un cont și obține acces la

Lecții gratuite de germană online

Reduceri de Black Friday