Despre noi

Suntem o echipă de tineri care cred cu tărie că lumea poate fi schimbată doar prin educație.

Drumul nostru a început în 2009, o dată cu Asociația Gutenberg, singura organizație de studenți vorbitori de limba germană din România. Pornind de la nevoia de a avea un cadru informal și non-formal de exersare a cunoștințelor de limba germană, am construit o comunitate de 33.000 tineri vorbitori de limba germană, implicați în 92 de proiecte pe parcursul a celor 11 ani de activitate a asociației. Prin proiect înțelegem școli de vară, tabere pentru liceeni, caravane în școli, seminarii pe teme de dezvoltare personală pentru studenți, toate activități în limba germană.

Motivația din spatele Centrului Gutenberg

Din dorința de a crea un sistem sustenabil pe termen lung și de a crește comunitatea vorbitorilor de limba germană, am fondat Centrul Gutenberg, care oferă cursuri de limba germană, nivel începător, intermediar sau avansat, precum și module conversaționale cu nativi. Pentru a vă înscrie la un curs, vă recomandăm să accesați pagina de  înscrieri la cursuri de limba germană.

Centrul Gutenberg și cursurile de germană
în numere

0 +

Ani de existență

0 +

Cursanți unici

0

Minute de germană livrate

0 +

Colaboratori corporate

Invata limba germana

De ce Centrul Gutenberg?

Valorile Centrului Gutenberg

În echipa Gutenberg punem preț pe 3 direcții:

O valoare care definește mentalitatea echipei este dorința de dezvoltare constantă, atât profesională, cât și personală. Orice performanță se poate atinge prin efort și disciplină, lucru valabil și în cazul nostru, al pedagogiei și al limbilor străine. Organizăm constant evenimente de formare interne, participăm și încurajăm participarea tuturor membrilor echipei la cursuri, programe, orice considerăm benefic în dezvoltarea noastră.

Grija, sau mai simplu exprimat „nouă ne pasă”, se manifestă nu doar prin gesturi de apreciere și atenție în cadrul echipei și față de oamenii din jurul nostru. Ne preocupă colegii și cursanții noștri, ne dorim să fim cu toții mai buni în ceea ce facem. În acțiuni  se traduce prin empatie și deschiderea către feedback (de a primi, de a oferi).

Efortul și munca se transpun nu doar în disciplină și ore de curs, ci și în gândire critică, în încercarea constantă de a pune sub semnul întrebării status quo-ul, și de a gândi inovativ și creativ, mai ales în domeniul educațional, care necesită reforme majore.

invata limba germana la centrul gutenberg

Devino parte din echipă!

Dacă ești interesat/-ă să devii parte din echipă, urmărește video-ul de mai jos și află cum!

Andreea Breaz

Andrei Crișan

Irina Anghelescu

Cursanții noștri împărtășesc din experiența lor

Client Logo
Manuela Pop

Doresc să recomand cu încredere cursurile centrului Gutenberg. Înainte incercasem să fac pe autodidacta dar nu a dat randament. Deseori sunt prinsă de rutină și nu reușeam să fiu constantă de una singură. Cursul online Gutenberg de germană m-a surprins in mod plăcut

Client Logo
Oana Pintilii

Sunt convinsa ca exista multe modalitati de a invata o limba straina,dar pentru mine ,germana se invata cel mai bine la Centrul Gutenberg! Fiecare ora aduce un plus, fie prin notiuni de teorie noi, exercitii practice si dialoguri,fie prin verificarea temelor si lamurirea neclaritatior.

Client Logo
Anca Marinovici

Acum ceva timp am terminat modulul de incepatori A1.1 si mi-a placut faptul ca intalnirile noastre au fost interactive, si au cuprins atat notiuni de gramatica cat si de vocabular. La finalul cursului pot sa afirm ca m-as descurca ca turist intr-o tara vorbitoare de limba germana.

Câteva articole care te vor ajuta să înveți germană