Detalii curs: +40 752 162 117

Vino cu jumătatea ta la cursuri și primiți al doilea curs redus cu 50%!

Zile
Ore
Minute
Secunde

Germana prin dialog – 5 motive pentru care este cea mai eficientă metodă de învățare

Ce găsești în acest articol?

Studiul limbilor străine înseamnă să înveți să comunici fluent și să te conectezi cu ceilalți – o abilitate extrem de importantă care poate fi cultivată doar prin interacțiunea cu oamenii, motiv pentru care am decis să abordăm această temă legată de germana prin dialog și eficiența adusă de această metodă de învățare.

A deveni poliglot poate fi un lucru ușor de obținut, atât timp cât abordezi o limbă strâină cu atitudinea și cu mentalitatea potrivite. Cu toate acestea, procesul tradițional de învățare a unei limbi străine, precum limba germană, se concentrează adesea  mai mult pe studiu formal și pe exercițiu prin scris și citit, decât pe dialog.

Ce presupune a fi poliglot?

Probabil ai auzit de multe ori acest termen, iar dacă până acum nu ai aflat și ce presupune, ei bine te informăm că te poți numi poliglot doar atunci când vorbești cel puțin două limbi străine. Însă nu îți face griji, atunci când ai resursele potrivite poți învăța orice limbă dorești. Noi te încurajăm să îți începi procesul de învățare a limbii franceze online.

Stăpânirea artei conversației reprezintă o deprindere cu o valoare extrem de mare, mai ales atunci când acea conversație nu se poartă în limba maternă. Când învățăm propria limbă, începem prin a vorbi înainte de a trece la exercițiile de gramatică și de scriere, dialogul devenind primul nostru instrument lingvistic și poate cel mai ușor de utilizat.

Dacă vorbirea este una dintre cele mai importante abilități umane care ne conectează și care ne asigură conviețuirea, atunci putem ridica întrebarea: cum poate fi practica conversației integrată mai bine în formarea lingvistică? Haideți să descoperim împreună cinci dintre motivele pentru care ar trebui să învățăm germana prin dialog.

Dialogul reprezintă instrumentul principal al comunicării de zi cu zi

Vorbirea reunește toate componentele teoretice ale unei limbi, și anume: gramatică, sintaxă, fonetică și vocabular. Dialogul le permite cursanților de limbă germană să își asimileze cunoștințele dobândite, integrând simultan o varietate de abilități cognitive pentru a produce comunicarea orală.

De fapt, germana prin dialog înseamnă a învăța prin practică. Un bun echilibru între ascultare și vorbire este esențial pentru învățarea eficientă a limbii germane. Pregătirea lingvistică trebuie concepută astfel încât abilitățile și cunoștințele dobândite să poată fi aplicate în viața cotidiană. Vezi mai multe sfaturi pentru învățarea limbii germane.

În ceea ce privește germana, ar putea fi foarte util să te conectezi cu vorbitori nativi, dialogul cu ei fiind atât un exercițiu de comunicare într-un context mai colocvial și relaxat, cât și un mod de a primi un feedback constant la abilitățile tale de pronunție, de vocabular și chiar de gramatică. YouTube este o sursă continuă de conținut cu dialoguri în limba germană, așa că nu ezita să le vizualizezi.

înveți germana prin dialog nu mai este atât de dificil de realizat în zilele noastre, când internetul este cel mai bun prieten al tău, iar Centrul Gutenberg ți-a pregătit acum cursuri conversaționale cu nativ german.

Nici măcar nu trebuie să călătorești într-una din țările vorbitoare de germană pentru a găsi un vorbitor nativ cu care poți conversa. Prin diverse platforme sau aplicații de învățare a limbilor străine, puteți întâlni persoane cu care vă puteți conecta și cu care puteți dezbate subiecte de interes comun în limba germană.

Prin această metodă de comunicare vă puteți asigura atât un exercițiu al limbii academice, cât și o imersiune în germana vorbită de zi cu zi.

Prin dialog înveți din propriile greșeli

Cu toții suntem familiari cu expresia Din greșeli înveți!, iar a face câteva greșeli pe parcursul unei conversații reprezintă doar o parte a procesului de învățare. Într-un dialog purtat spontan poți avea tot timpul câte un mic derapaj – ai putea pronunța greșit un cuvânt, ai putea uita un articol sau ai putea formula greșit o propoziție.

Partea bună la astfel de conversații în germană este că, de cele mai multe ori, interlocutorul nu va fi deranjat de greșeli și eventual va aduce mici corecturi sau poate vă va cere să repetați ceea ce ați spus, oferindu-vă ocazia să vă identificați singuri micile erori.

Din aceste experiențe se învață cel mai des și în modul cel mai organic. A învăța germana prin dialog nu este un proces pur performativ, ci este un proces de evoluție constant.

Îți îmbogățești constant vocabularul

Desigur, a vă exersa germana prin dialog este o modalitate excelentă și de a vă  îmbunătăți vocabularul în limba germană. Fie că vorbiți cu un nativ german sau cu o persoană care trece prin același proces de învățare ca și tine, tot timpul va exista posibilitatea de a învăța cuvinte noi de la partenerul de discuție. Pentru o învăța germană online și a-ți dezvolta abilitățile de vorbire, accesează următoarele lecții de germană online.

Fiți mereu curioși și atenți la ceea ce se vorbește în jur, deoarece în acest mod se învață cele mai multe și cele mai interesante cuvinte și expresii noi. Nu vă rușinați să întrebați sensul unui cuvânt pe care nu l-ați auzit până acum, deoarece într-o zi o să îl puteți folosi cu mândrie într-o nouă conversație.

Dialogul îți oferă motivare

Odată ce vezi că poți susține o conversație în limba germană cu cineva, fie că este un vorbitor nativ sau nu, este clar că ești pe calea cea bună în a stăpâni această limbă. Doar făcându-te înțeles de celălalt, poți fi sigur că abilitățile tale de germană s-au îmbunătățit. Cu cât acest lucru devine mai ușor, cu atât se demonstrează că abilitățile tale lingvistice au devenit mai bune, iar tu vei fi din ce în ce mai motivat să evoluezi tot mai mult.

Astfel, vei avea mai mult curaj să inițiezi conversații în limba germană, fără rușine și fără emoțiile de la început de drum. În mod cert, germana prin dialog va deveni una din cele mai importante metode de motivare și încredere în propriile cunoștințe.

Dacă înainte de un dialog în limba germană vrei să te asiguri că dobândești principalele cunoștințe în ceea ce privește limba germană, ia-ți abonamentul de germană online și depășește-ți barierele.

Germana prin dialog

Germana prin dialog – principala metodă de învățare

Chiar dacă a avea o conversație în germană cu cineva este întotdeauna cel mai bun mod de a învăța, uneori este nevoie de mai mult decât atât pentru a stăpâni cu adevărat această limbă.  Dacă îți dorești să evoluezi continuu, uneori este de un mare ajutor să participi la un curs de germană bazat pe conversații.

Un astfel de context de învațare non-formală îți oferă posibilitatea să și să întrebi cu încredere dacă nu ai înțeles un cuvânt sau o expresie, poți obține feedback direct și corect cu privire la gramatica și pronunția ta și poți învăța, de asemenea, doar ascultând.

Abilitățile bune de ascultare sunt extrem de valoroase în asimilarea limbii germane, iar germana prin dialog este arena ideală pentru a le antrena.

Centrul Gutenberg vă oferă un curs conversațional de limbă germană, coordonat de către vorbitori nativi și care se axează, în principal, pe partea de germană prin dialog, în diferite contexte și pe diferite teme.

Vezi mai multe detalii despre cursul conversațional cu nativ german.

Vrei să devii un vorbitor excelent de germană? Citește și:

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Înscrie-te pe Lista Moșului

Crăciunul ăsta nu rămâi fără cadou, căci poți câștiga: