Detalii curs: +40 752 162 117

Pune Germana în Coșul tău de Paște!

00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Canale care te invata germana pe YouTube

Ce găsești în acest articol?

Trăim într-o societate în care mijloacele de comunicare în masă au pus stăpânire peste toate formele de învăţare. Aici ne referim și la modalitatea de a învăţa o limbă străină.  Având acest aspect în vedere, dorim să vă prezentăm 10 canale prin care se poate invata germana pe YouTube.

Recomandăm începătorilor această primă serie de canale

Invata germana pe youtube pe Learn German with Anja

Un canal adresat începătorilor absoluţi este Learn German with Anja. Moderatoarea acestui canal de YouTube oferă explicaţii privind noţiuni elementare de gramatica limbii germane, în limbile engleză şi arabă. Canalul ei se recomandă celor aflaţi la început de drum în aprofundarea acestei limbi.

Invata germana pe youtube pe Easy German

Din categoria canalelor de YouTube ce au în vedere învățarea limbilor străine (în acest caz, germana) într-un mod neconvențional, punem în continuare pe listă canalul Easy German.

Acesta este un experiment media inițiat în Germania ce constă în realizarea unor interviuri stradale pe diferite teme și subtitrarea acestora în limba străină și în engleză, cu scopul de a surprinde dialoguri cât mai naturale, mai spontane, care să ducă la o învățare armonioasă a limbii, luând contact cu un registru lingvistic aflat cât mai aproape de adevăr, de realitatea concretă din acea țară.

Primul episod al acestui experiment media a fost lansat în urmă cu aproximativ 10 ani. De atunci, conceptul s-a extins considerabil, pentru ca în prezent, pagina Easy Languages să cuprindă episoade privind majoritatea limbilor lumii.

Interviurile au în vedere în pricipal teme sociale, fiind intervievate persoane din toate categoriile de vârstă şi din toate ariile societăţii.

Pentru limba germană, s-a lansat mai nou şi pagina Super Easy German, pentru începători absoluţi, având un vocabular mai simplu şi astfel mai uşor de învăţat pentru cei care iau pentru prima dată contact cu această limbă.

Menţionez de asemenea faptul că acest concept s-a extins şi în România. Există câteva interviuri stradale sub umbrela „Easy Romanian“, pentru cei din străinătate dornici să înveţe limba noastră.

Invata germana pe youtube smarter German

Din nou, un canal de învăţare a limbii germane prin intermediul limbii engleze, ce prezintă dificultăţile cu care se poate confrunta în mod deosebit cineva care îşi propune să înveţe această limbă, sfaturi şi trucuri pentru o achiziţie lingvistică mai rapidă şi colaborări cu alte canale similare de învăţare a limbii germane pentru străini.

Invata germana pe youtube Study in Germany

Încheiem lista canalelor de YouTube pentru învăţarea limbii germane cu Study in Germany, un canal ce prezintă integral în germană aspecte legate de latura financiară a studiilor, mărturii ale studenţilor aflaţi deja la studii acolo şi recomandări pentru cei care doresc să ajungă în Germania să studieze.

De aici începe lista noastră pentru cei care au trecut de nivelul de începători

Invata germana pe youtube pe Die Film Fabrik

Este bine cunoscut faptul că una dintre cele mai bune metode de învăţare a unei limbi străine este vizionarea filmelor şi a serialelor (dublate) în limba respectivă. În acest sens, recomandăm cu căldură canalul de YouTube „diefilmfabrik”. Acesta oferă publicului consumator din spaţiul online recenzii de filme şi seriale în limba germană. E un canal perfect pentru orice cinefil, care doreşte să deprindă limba lui Goethe.

Invata germana pe youtube pe Mr Wissen2Go

Din categoria canalelor de YouTube din Germania care prezintă realitatea socială din acea ţară „aşa cum e ea“, unul dintre cele mai reprezentative exemple este MrWissen2Go. Acest canal a fost iniţiat de către Mirko Drotschmann, jurnalist cu studii în domeniul istoriei şi al studiilor culturale.

Canalul său se preocupă cu teme ce variază de la cele mai recente probleme politice, economice şi sociale survenite pe plan global la transformările produse în societatea germană după reunificare, la criza din zona euro şi multe altele.

Invata germana pe youtube pe Deutsche Welle

Canalul Deutsche Welle oferă ştiri în limba germană de înaltă calitate, pe o varietate de teme de natură socială, politică, culturală şi alte asemenea. Cine doreşte să afle mai multe informaţii despre societatea germană, despre cultura şi civilizaţia acestei ţări ar trebui cu siguranţă să ia în vizor acest canal de YouTube. Contribuie la o mai bună informare cu privire la realităţile sociale, întâmplările şi realităţile din spaţiul german.

Deutsche Welle este disponibil în mai multe limbi (precum engleză, franceză şi chiar arabă sau rusă, printre altele). Astfel se asigură receptarea de către un număr cât mai mare de persoane de pe întreg mapamondul a informaţiilor transmise de către această reţea de ştiri.

Reportajele sunt cu adevărat de calitate superioară, având un puternic caracter informativ şi relatând întâmplări din toate domeniile societăţii. Din punctul nostru de vedere, reportajele Deutsche Welle merită urmărite în germană, în original.

Ca o variantă de compromis, însă, şi canalele Deutsche Welle în limbi străine pot fi bune pentru cei aflaţi la început de drum, care abia au început să ia contact cu cultura şi civilizaţia germană.

Invata germana pe youtube pe Bayerischer Rundfunk

Bayerischer Rundfunk difuzează numeroase documentare pe teme de actualitate pentru societatea germană, ştiri de diferite naturi şi prezentări ale universităţilor de top din Germania. Acest aspect cu siguranţă prezintă interes pentru tinerii care doresc să meargă acolo la studii.

Regăsim în prezentările realizate de către Bayerischer Rundfunk nume sonore, precum Universitatea Heidelberg, Universitatea Humboldt din Berlin sau Universitatea Ludwig-Maximilian din München, toate trei regăsindu-se în primele 100 de universităţi la nivel global.

Urmărind aceste mini documentare pe care Bayerischer Rundfunk le pune la dispoziţie pe YouTube, viitorii studenţi vor putea cu siguranţă să ia o decizie mai informată, într-o mai bună cunoştinţă de cauză.  

Invata germana pe youtube pe Galileo

Numit după astronomul italian din Renaştere, canalul Galileo oferă documentare pe diferite teme de actualitate pentru societatea germană. Din punct de vedere tematic, documentarele de pe acest canal variază de la ultimele inovaţii pe plan gastronomic la cele mai recente job-uri apărute în Germania la studii de caz privind organizarea societăţilor din diferite colţuri ale lumii.

Cu siguranţă oricine îşi doreşte să înveţe limba germană paote găsi aici ceva de interes pentru sine. Menţionez de asemenea faptul că majoritatea documentarelor e cu subtitrare în limba engleză.

Invata germana pe youtube pe theTravellers

Jurnal de călătorie iniţiat de doi germani, theTravellers cuprinde episoade filmate în toate colţurile lumii. Acestea curpind recomandări cu privire la principalele atracţii turistice, locuri de luat masa, spaţii de cazare din toate oraşele parcurse. Toate episoadele sunt disponibile atât în germană, în original, cât şi dublate în limba engleză.

Cuprins pe scurt

Aceste canale sunt doar câteva dintre sutele de astfel de canale. Ele vă stau la dispoziție pe Youtube. Vă recomandăm să vă găsiți colegi sau prieteni cu care puteți discuta pe marginea unei emisiuni de genul. Prin discuție și interacțiune vă sporiți șansele să accelerați procesul de învățare al limbii germane.

Pentru a accelera procesul de învățare vă recomandăm și înscrierea la un curs de limba germana sau chiar un curs de germană online cu nativi.
Poți afla mai multe aici.

Îți recomandăm videoclipul de mai jos pentru mai multe informații despre cursurile noastre:

Dacă ți-a plăcut articolul ăsta, îți recomandăm și:

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Creează-ți un cont și obține acces la

Lecții gratuite de germană online

Reduceri de Black Friday