Învățarea limbii germane dimineața – 5 beneficii bine cunoscute

5 beneficii pe care le ai în învățarea limbii germane dimineața online

Cu siguranță ai auzit până acum de faptul că dimineața este cel mai oportun moment pentru învățare, fie că vrei să înveți o nouă limba străină, mișcări de dans sau să faci exerciții pentru testul de la matematică. În aceeași idee, suntem siguri că mai sunt și prieteni care ți-au spus că ei se concentrează mai bine în a doua parte a zilei.

Nu este pus la îndoială faptul că fiecare dintre noi avem diferite rutine cu care suntem bine acomodați și în cadrul cărora putem avea rezultate bune. Adevărul este că, deocamdată, nu exista acea bucățică de timp, care odată utilizata de  fiecare dintre noi, vă aduce cu sine rezultate excepționale. Fiecare persoana este diferita și este necesar să-și adapteze timpul de inavatare în funcție de propriile nevoi. Însă exista anumite beneficii bine studiate care vin mană în mană cu învățarea dimineața.

În acest articol îți prezentăm 5 beneficii pe care le ai în învățarea limbii germane dimineața online. Zicala cine se trezește de dimineață, departe ajunge, o putem adapta în contextul nostru ca: cine se trezește de dimineață, învață limba germană online și e productiv toată ziua.

De ce să să alegi învățarea limbii germane dimineața? Haide să povestim mai multe în acest articol, iar dacă nu ești o persoană matinală, promitem că o să îți stârnească interesul chiar și ție.

Mai jos găsești 5 beneficii pentru învațarea limbii germane dimineața:

 

1. Lumina naturala te ajută să te focusezi mai bine

Te-ai întrebat vreodată de ce este pus accentul atât de mult pe lumina naturala în școli? Ei bine, studiile recente arată că proiectarea fizică a clădirilor din mediul educațional este un factor ce afectează performanța elevilor, unul dintre parametrii individuali semnificativi fiind chiar iluminatul. Astfel, concluzia este că lumina zilei ajută la crearea unui sentiment de confort fizic și mental, crescând astfel performanța noastră în învatarea limbii germane cu până la 15%. Dacă vrei să citești mai multe despre acest subiect te invit să accesezi următorul link: click aici.

Prin urmare, daca înveți gemana dimineața și iți dorești o concentrare mai bună, iți sugerăm să iți iei notițele și laptopul și să te poziționezi lângă cea mai apropiată fereastră.

2. Dimineața e cea mai liniștită parte a zilei

Dat fiind faptul că de obicei dimineața oamenii se trezesc, își beau cafeaua, își fac micul dejun sau se bucură de dușul de dimineață, totul în jur este mult mai calm și liniștit. Nu prea auzi zgomote de mașini, de clacsoane, iar mișcarea stradală este destul de redusă. Acest moment este potrivit pentru a-ți pune gândurile în ordine și a-ți stabili parcursul pentru învățarea limbii germane.

3. Creierul funcționează la capacitatea lui maxima și te ajuta să asimilezi informații noi

Creierul nostru are tendință naturala să funcționeze cel mai bine dimineața, după un somn lung și un mic dejun pe măsură. Este pus în mișcare și atent la tot ce urmează să se întâmple. Așadar, acesta este un timp potrivit pentru a învață ceva nou sau pentru a revizui o lecție din ziua precedentă. Cu o capacitate de focusare mai bună, studenții vor putea să-și amintească cu ușurință terminologii sau diferite reguli gramaticale de la ora de germană. Învățarea limbii germane dimineața iți vă părea mai ușoară decât iți imaginezi.

4. Calitatea și cantitatea de studiu merg mană în mană dimineața

Primele ore ale zilei sunt momentul optim pentru o funcționare la capacitate maximă a creierului analitic. Acesta este răspunzător de cele mai complexe sarcini (pentru învățarea limbii germane dimineața acestea ar putea fi citirea, înțelegerea, aplicarea și repetarea). Unii cercetători numesc acest moment al zilei vârful performanței creierului (undeva la aproximativ 2-4 ore după ce ne trezim.) De exemplu, dacă vă treziți la 7, orele de vârf pentru învățarea limbii germane vor fi între 9 și 11 dimineața.

5. Dimineața e mult mai ușor să comunici cu profesorii sau cu prietenii

Cu toții ne confruntăm cu acele momente în învățarea limbii germane, în care ne împotmolim la un exercițiu deorece nu știm care dintre regulile gramaticare se potrivește mai bine. În momente de acest fel ne-ar fi de foarte mare ajutor să îi putem scrie unui prieten sau chiar să luam legătură cu un profesor. De cele mai multe ori, dimineața, persoanele cu care luam contact sunt mai accesibile și ne dau răspunsuri mai rapide, prin urmare parcursul nostru în învățarea limbii germane dimineața este și el accelerat.

Totodată, dimineața ai posibilitatea să înveți limba germană înconjurat de oameni care au aceleași interese că ale tale. Formarea unui grup de studiu ar putea fi influențată în bine de toți factorii menționați mai sus, astfel ajungandu-se la rezultate remarcabile.

Învățarea limbii germane dimineața aduce cu sine multe provocări, mai ales pentru cei care sunt la început de drum. Cu toate acestea se poate ajunge la un proces productiv și plin de energie, întrucat venim către tine cu o nouă propunere: Putem organiza grupe de germană de dimineață! Dacă ai fi interesat scrie-ne parerea ta la info@invatagermana.ro.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l, am aprecia foarte mult:
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn