Detalii curs: +40 752 162 117

Pune Germana în Coșul tău de Paște!

00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Limba germană pentru începători [Ghid complet]

limba germana pentru incepatori

Ce găsești în acest articol?

Sfaturi și recomandări să înveți limba germană pentru începători

Acesta e un articol introductiv despre limba germană pentru începători, unde poți descoperi argumentele pentru a învăța limba germană.

Mai mult, aici vei găsi de la sfaturi și sugestii despre gramatică sau despre metode de învățare, până la expresii uzuale în limba germană.

„Rindfleischetikettierungsueberwachungs-aufgabenuebertragungsgesetz”

Da, acesta este un cuvânt care chiar există în limba germană, sau cel puțin a existat până în anul 2013. În limba germană, acest cuvânt, care conține 63 de caractere, s-a referit la „legea privind transferul obligațiilor de supraveghere a etichetării cărnii de vită”. Un regulament UE a scos-o din vigoare.

Ți s-a spus că limba germană este foarte greu de învățat? Sau poate ai avut acest sentiment atunci când ai auzit un nativ german vorbind? Cuvântul înspăimântător de mai sus confirmă ipoteza ta? Dar…

E greu să înveți limba germana?

Ei bine nu. Faptul că este greu să înveți germană este doar un mit. Studiul oricărei limbi necesită timp și implicare, iar la fel este și cu limba germană pentru începători.

Să ai motivație suficientă și să muncești din greu pentru obținerea scopului tău este absolut necesar. Și dacă nu știi de unde să pornești, am adunat niște sfaturi  în acest articol care te vor ajuta să înveți să vorbești germană în timp util.

Și, fie vorba între noi… chinezii vor crede că este mai greu să înveți germană decât ar crede europenii. 😮

Acest lucru este datorat faptului că limba germană face parte din categoria limbilor germanice, un grup de limbi indo-europene, care are multe în comun cu alte limbi germanice, cum ar fi engleza sau olandeza.

De ce să înveți limba germana?

Sunt multe motive pentru a învăța limba germană – mai jos ilustrăm 5 dintre acestea:

Economic vorbind

 1. Germania este al doilea cel mai mare exportator din lume.
 2. Economia Germaniei se află pe primul loc în Europa și pe al patrulea loc în plan mondial.
 3. Germania este partenerul principal al României în materie de import și export (conform unei statistici publicate de către Camera de Comerț Româno-Germană în 2017).
 4. Investițiile germane în România se apropie de 10.000 Mil Euro, conform unor statistici BNR.

Cel mai mare număr de vorbitori

Germania are cel mai mare număr de vorbitori nativi din Uniunea Europeană (mai mulți decât engleza, spaniola sau franceza).

Germana se află printre cele zece cele mai frecvent vorbite limbi din lume. Este de asemenea și o limbă vehiculară în Europa Centrală și de Est. Cât despre “toți nemții vorbesc engleza oricum”? Este doar un mit.

Nivelul de cultură, de neignorat

25 premii Nobel pentru fizică, 30 pentru chimie și 25 pentru medicină au mers către cercetători din trei regiuni importante din Germania, pe când mulți laureați din alte țări s-au pregătit în universități din Germania.

11 premii Nobel pentru literatură au fost acordate scriitorilor germani și 7 nemți și austrieci au obținut Premiul Nobel pentru Pace.

Cât de asemănătoare sunt germana și engleza?

Germana și engleza sunt similare. Multe cuvinte în germană sună și/sau arată la fel cum ar fi și cuvintele în engleză, pentru că aceste două limbi au aceleași rădăcini. De exemplu, privește aceste cuvinte:

 • Haus = house, Buch = book, Finger = finger, Hand = hand, Name = name, Mutter = mother,
 • schwimmen = to swim, singen = to sing, kommen = to come,
 • blau = blue, alt = old, windig = windy.

Germana, limba marilor idei

 1. Germana este limba lui Goethe, Marx, Nietzsche și Kafka, a lui Mann, Brecht și Grass. Mozart, Bach, Beethoven și Schubert, Brahms, Schumann, Wagner, Mahler și Schönberg au vorbit și scris în germană, la fel au făcut și Freud, Weber, Einstein și Heisenberg, Kant, Hegel și Heidegger.
 2. Germana este a doua limbă științifică cea mai frecvent utilizată în lume.
 3. 18% din cărțile din lume sunt publicate în limba germană și relativ puține dintre acestea apar vreodată cu traducerea în limba engleză.
 4. Germana este poarta de acces la un învățământ superior de clasă mondială.
 5. Multe dintre cele mai importante lucrări ale filozofiei, literaturii, muzicii, istoriei artei, teologiei, psihologiei, chimiei, fizicii, ingineriei și medicinei din lumea occidentală sunt scrise în germană și continuă să fie produse în limba germană.

Cât timp durează să înveți limba germană?

Să înveți germană poate părea un pic dificil, mai ales dacă ești un nativ al unei limbi care nu aparține familiei lingvistice indo-europene. Dar, indiferent de limba ta maternă, și chiar dacă germana îți poate părea complicată la început, nu te descuraja.

Nu există o perioadă fixă de timp care îți garanteze că vei reuși să înveți limba germană, dar ceea ce e cel mai important este să insiști. Nu te vei trezi într-o dimineață vorbind fluent germană. Acest lucru se întâmplă numai în filme. 😅

Dacă faci doar un pas la un moment dat, vei vedea că rezultatele vor veni rapid.  Învățarea unei limbi necesită o perioadă de timp diferită, în funcție de mai mulți factori, cum ar fi experiența anterioară și expunerea la limbă, rezistența ta, cât de multă muncă ai depus în procesul de învățare, motivație și așa mai departe.

Dar, dacă exersezi zilnic, cel puțin pentru un timp de trei până la șase luni, probabil că vei putea purta o conversație obișnuită cu un prieten și vei reuși să faci lucruri, cum ar fi să intri într-o cafenea și să poți comanda în germană. Unii oameni se chinuie mai mult decât alții și au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la acest nivel, dar asta este din cauza faptului că nu se străduiesc suficient și nu exersează zilnic.

Dacă vrei să vorbești fluent limba germană, probabil că vor dura câțiva ani de exercițiu, dar începem chiar acum, nu?

Cum să înveți limba germană?

Iată cum poți învăța limba germana pentru începători repede și ușor:

 1. Găsește un motiv întemeiat care te va menține motivat.
 2. Învață toate elementele fundamentale ale limbii germane.
 3. Fă lucrurile mai interesante învățând slang (expresii colocviale), cuvinte amuzante și exprimări specifice.

Limba germană pentru începători [Ghid complet] 1

Vocabular de bază în germană:

Oamenii spun că totul ține de stăpânirea elementelor de bază. Așa că, dacă te întrebi cum să înveți limba germana pentru începatori, îți recomandăm să începi de la alfabet.

Limba germană are 26 de litere, la fel ca engleza. Există câteva litere cu pronunție specială, care nu există în limba engleză: ä, ö, ü și β, dar nu vei găsi aceste litere în alfabet.

Exersați pronunția lor corectă, deoarece acest lucru vă va ajuta să vă ajustați semnificativ accentul.

Alfabet Pronunție Alfabet Pronunție
A Ah N Enn
B Beh O Oh
C Tseh P Peh
D Deh Q Kuh
E Eh R Err
F Eff S Ess
G Geh T Teh
H Hah U Uh
I Ih V Fau
J Yott W Veh
K Kah X Iks
L Ell Y Ypsilon
M Emm Z Tzett

Poți citi mai multe:

Gramatica limbii germane?

Ce face o limba să pară dificilă? Este gramatica, nu? Îți prezentăm aici gramatica limbii germane pentru incepatori.

Gramatica este, de obicei, un coșmar pentru toți oamenii care intenționează să învețe o limbă nouă și nu este numai în cazul limbii germane. Dar, dacă înveți bine această parte, vei vorbi rapid limba germană.

Germana are sașe timpuri:

Präsens, Präteritum, Perfekt, Plusquamperfekt, Futur I and Futur II.

1. Präsens se referă la timpul prezent,

2. Präteritum se referă la timpul trecut (imperfect),

3. Perfekt se referă la perfectul simplu,

3. Plusquamperfekt se referă la mai mult ca perfectul,

4. Futur I se referă la timpul viitor,

5. Futur II se referă la viitorul anterior.

Această relaționare nu este complet corectă, dar privind timpurile în acest fel, te va ajuta să înțelegi gramatica limbii germane.

Mai multe despre verbele în germană:

Substantivele au patru cazuri:

Nominativ, Acuzativ, Dativ, Genitiv.

Iată un lucru dificil despre germană, frecvent menționat de către oameni: cele 2 forme ale articolului hotărât -ul/-a în limba română primesc în germană diferite cazuri și genuri.

Germana are trei articole pentru fiecare gen: die (pentru substantivele feminine), der (pentru substantivele masculine) și das (pentru genul neutru).

La fiecare cuvânt nou pe care îl învățați în limba germană, trebuie să aflați, de asemenea, și care este articolul care trebuie să vină în față (respectiv, ce gen are cuvântul). Poate fi puțin înșelător la început, deoarece uneori un gen biologic sau ceea ce intuitiv ni s-ar putea părea că se potrivește semantic s-ar putea să nu se potrivească cu genul gramatical.

Cu toate acestea, există anumite reguli care determină ce substantiv primește ce articol (cu excepțiile de rigoare). Nu este nevoie să te strezezi prea mult cu această parte. Deși trebuie să le memorezi pe toate mecanic, o mare parte din această gramatică fundamentală va începe în curând să aibă sens.

Mai multe despre substantiv poți citi:

Cuvinte și expresii de bază în limba germană

Când începi să înveți o limbă nouă, probabil că nu dorești să începi cu toate regulile de gramatică și aspectele care o fac să pară așa complicată. Învățarea unei limbi străine este despre plăcere și divertisment și mai puțin despre dorința de a-ți extinde cunoștințele. Pentru a face acest lucru, va trebui să începi dintr-un punct care te va face să privești în profunzime, să îți atragă atenția și să îți declanșeze motivația.

Nu există o modalitate mai bună pentru începători de a învăța limba germană decât să începi prin a învăța câteva cuvinte și câteva expresii uzuale, cum ar fi să saluți pe cineva sau să ceri ceva. Acest lucru îți va oferi un mic sentiment de realizare și îți va crește încrederea în tine.

Saluturi în germană Willkommen!

Cum să spui… în germană

Willkommen! – Bun venit!

Hallo! – Salut!                                                      Ich komme aus… – Vin din…

Guten Morgen! – Bună dimineața!                   Ich bin hier wegen + G – Sunt aici din cauza

Guten Abend! – Bună seara!                             Alles Gute zum Geburtstag –La mulți ani!

Wie heißen Sie? – Cum vă numiți dvs.?         Fröhliche Weihnachten – Crăciun fericit!

Ich heiβe… – Mă numesc…                               Danke! – Mulțumesc!

Wie geht’s? – Cum ești?                                    Vielen Dank! –  Mulțumesc frumos!

Mir geht’s gut. – Sunt bine.                              Bis später! – Pe mai târziu!

Mir geht’s nicht gut.  – Nu sunt bine.             Tschüß! – Ceau!

Cuvinte și expresii amuzante în germană?

Haideți să facem învățarea un pic mai amuzantă, ce ziceți?

Mai jos aveți o lista cu 8 dintre cele mai amuzante cuvinte în limba germană și explicația lor:

Brustwarze = neg pe sân – Acest cuvânt înseamna mot-a-mot „neg pe sân”, tradus în limba română ca „mamelon”. Acesta nu este singurul cuvânt amuzant pentru o parte a corpului, mai există și  „Zahnfleisch” (carne de dinte), care defapt înseamna gingie.

Handschuhe = papuci de mâini – Germanii nu au timpul și nici răbdarea necesară pentru a crea un cuvânt specific pentru fiecare articol vestimentar, așa că tot ceea ce noi astăzi numim „mănuși”, pentru ei sunt papuci de mâini.

Klobrille = ochelari de WC – Germanii sunt cunoscuți ca oameni care prețuiesc curățenia. Se spune chiar că germanii, înainte de a se caza la un hotel, verifică toaleta pentru a se asigura că e curată. Practic, ochelarii de WC nu sunt o unealtă specială pentru inspecția toaletelor, ci doar colacele de WC.

Eselsbrücke = podul măgarului – Acest termen reprezintă un truc de memorie folosit pentru a își aminti unele fraze / cuvinte. Originar, provine din latină, „pons asinorum” (pod al măgarilor).

Donnerbalken = grindă fulger – Mai demult acest cuvânt făcea referire la latrina militară, acum se referă la toaletă. Englezescul „thunderbox” ar fi un echivalent potrivit. Am să vă las pe voi să ghiciți partea amuzantă a acestui cuvânt.

Durchfall = cădere prin – În romană, diaree. Provine din limba greacă și înseamnă „flux direct”.

Dudelsack = sac iodler – Dudelsack este denumirea germană a instrumentului muzical scoțian, cimpoiul. Pe scurt, un sac cântător.

Idiomuri și expresii în limba germană?

Probabil ați auzit expresia „dacă vrei să înveți germană, trebuie să gândești ca un german.” Cu alte cuvinte, trebuie să înțelegi o frază în contextul ei. De exemplu, în limba română spunem „a tăia frunze la câini” când defapt nimeni, niciodată nu a tăiat frunze câinilor, ci pierde vremea.

Idiomurile sunt expresii cu un înțeles figurat. Ele reprezintă conturul social și cultural al unei țări. Un idiom românesc poate fi asemănator cu unul german, dar în același timp diferit. De exemplu, în română spunem că e „floare la ureche” atunci când ceva este ușor de realizat, echivalentul german ar fi „Das schaffe ich mit links”, tradus: Aș putea face asta cu mâna stângă.

Idiomuri în limba germană

Aceste expresii cu siguranță vă vor îmbunătăți creativ modul de exprimare. Mai jos aveți câteva exemple:

Da steppt der Bär (aici danseaza ursul step) = va fi o petrecere bună

Tomaten auf den Augen haben (a avea roșii pe ochi) = a nu fi conștient de ceea ce te înconjoară

Himmel und Hölle in Bewegung setzen (A pune raiul și iadul în mișcare) = a face tot ce îți stă în putere

Eine Extrawurst verlangen (a cere un extra crenvurst) = a cere tratament special

Da kannst du Gift drauf nehmen (Poți lua otravă pe asta) = poți paria pe asta

Den Nagel auf den Kopf treffen (a lovi acul pe cap) = a nimeri bine

Seinen Senf dazugeben (a-și adăuga muștarul) = a se băga

klar wie Kloßbrühe (clar ca supa) = limpede ca apa

Schwein haben (a avea un porc) = a fi norocos

Expresii convenționale în limba Germana – Argouri

În caz că vă pierdeți printre străzile Berlinului și nu ințelegeți ce spune lumea, aveți nevoie de câteva argouri ajutătoare. Aici sunt câteva:

Auf dicke Hose machen – utilizat când cineva se crede mai puternic decât altcineva. Tradus ca „a se comporta de parcă ar avea pantaloni imenși”

Gebongt sein – înseamnă că afacerea este stabilită. Bon = bonul fiscal, ceva „gebongt” ar însemna ceva aprobat sau rezervat.

Was geht ab? – echivalentul a „cum merge”. ”Was geht” este chiar versiunea mai scurtă utilizată de adolescenți.

Bock haben – înseamnă a avea chef de ceva. „Null bock”, pe de altă parte, înseamnă a fi într-o stare proastă.

Die Nase voll haben – tradus a avea nasul plin, se referă la a fi sătul de ceva, astfel încât îți pierzi interesul de tot.

Chillen – englezescul „to chill”, însemnând a ieși, a se distra, etc.

Aus der Reihe tanzen – face referire la oameni care se comportă total diferit comparativ cu restul, dar mai înseamnă și a-și vedea de treabă.

Cultura germană

Germania are o cultură bogată. Timp de secole a fost teritoriul multor intelectuali și al evenimentelor grandioase. Ei au influențat și au modelat nu doar cultura vechiului continent Europa, ci cultura întregului glob. Urmele lor sunt peste tot în istorie.

Germania, cu peste 81 de milioane de locuitori, este a doua țară ca densitate din Europa, în urma Rusiei. 91% din populație este germană, în timp ce turcii sunt cel mai mare grup minoritar, cu 2,4%. 70% se identifică ca fiind creștini, 3,7% sunt musulmani, în timp ce restul nu aparțin unei religii sau au altă religie decât cea creștină sau musulmană.

Câteva clișee, dar și câteva fapte despre Germania

Nemții sunt cunoscuți drept muncitori înrăiți. Ei admiră precizia și nu le plac scuzele sau glumele. Atitudinea lor este rece și poate părea neprietenoasă la început, dar, la urma urmei, sunt oameni buni. Iubesc mâncarea, deci nu este surprinzător că au multe mâncăruri tradiționale. Băutura lor preferată este berea. Consumul anual de bere pe cap de locuitor este de 106 litri, al treilea în lume. Germania produce mai mult de 300 de feluri de pâine coaptă.

Oktoberfest, cel mai mare eveniment al băuturii preferate, berea, este unul dintre cele mai mari eventimente din Germania. Festivalul de Film de la Berlin (Berlinale) reunește vedete din domeniul cinematografiei și al artei din întreaga lume.

Nemții sunt foarte buni în domeniul industriei construcțiilor și a automobilelor, făcându-i unii dintre cei mai tenace concurenți din întreaga lume în aceste domenii. Impactul și prezența lor în domeniul arhitecturii istorice este peste tot în Europa (clădiri romanice, gotice, clasiciste, baroc, rococo și renașcentiste). În mare parte există castele vechi și obiecte religioase. Cea mai înaltă biserică din Germania este Catedrala din Ulm, înaltă de 161,53 metri.

Germania este patria multor oameni intelectuali celebri care și-au lăsat amprenta în istorie, oameni precum Einstein și Mozart. Germania este cunoscută sub numele de „Das Land der Dichter und Denker“ (țara poeților și gânditorilor).

Mâncare nemțească, specialități culinare germane

Un alt lucru care te va face să iubești Germania este mâncarea tradițională delicioasă. Iată cele mai cunoscute 10 mâncăruri din Germania:

Wurst – Cârnați specifici nemțești

Bratwurst

Bratwursts sunt cârnați din carne de porc și sunt nelipsiți de la grătarele din Germania. Cei mai cunoscuți sunt cei din Nürnberg.

Currywurst

Sunt, de asemenea, din carne de porc. Această mâncare a fost inventată la Berlin de către Herta Heuwer în anul 1949.

Alte specialități cu carne

Sauerbraten

Sauerbraten este o specialitate din carne. Practic, scufunzi o bucată de carne de vită în sosuri fierbinți ore în șir și vei obține o mâncare moale și delicioasă la sfârșit.

Leberkäse

Iată un alt preparat din carne de porc. Leberkäse este servit în bucăți mici cu pâine și muștar. Este un cârnaț, dar, spre deosebire de alte tipuri cârnați, este ținut în cuptor pentru mult timp.

Schnitzel

Se feliază o bucată de carne de mânzat și se acoperă cu făină, ou și bucăți mici de pâine, iar apoi se unge cu untdelemn sau unt până când devine auriu la exterior. Așa gătești Schnitzel.

Gulasch

Credeai că Gulasch provine din Ungaria. Ei bine, aveai dreptate. Dar, nemții au o varietate proprie. Gulasch-ul nemțesc este alcătuit dintr-o bucată de carne tocată, combinată cu sos și uneori cu un anumit tip de vin care îl face mai moale și mai fraged.

Rouladen

Rouladen necesită mai mult timp pentru a fi pregătit. Dacă te hotărăști să le prepari, vei avea nevoie de o felie subțire de carne, peste care vei pune ingrediente precum muștar, ceapă, șuncă și apoi o rotești pentru a-i da forma unui cilindru. Apoi va trebui pregatit pe grătar.

Maultaschen

Maultaschen este o altă mâncare delicioasă pe care trebuie să o încerci dacă te afli în Germania. Este un sortiment care poate fi făcut dintr-o mulțime de lucruri, precum carne de porc și de vită, dar are și o versiune vegetariană.

Spätzle

Spätzle este un fel de paste vegetariene, care conține ouă, făină, sare și puțină apă pentru a umfla aluatul.

Bratkartoffeln

Cartofii sunt considerați mâncare tipică în Germania. Deci, nu e nicio surpriză că au făcut o glumă din asta. Nemții mănâncă cel puțin o porție de cartofi într-o zi.

Greșeli de evitat în limba germană pentru începători

Profesorii de limbi străine vor oferi mereu un sfat simplu despre cum să înveți o limbă rapid: fă greșeli. Nu ai niciun motiv să te simți stânjenit din cauza asta, deoarece greșelile te vor ajuta să găsești punctele pe care nu le stăpânești așa de bine și să le poți corecta.

Când oamenii încep să învețe o nouă limbă pe lângă limba lor maternă, pot apărea unele dificultăți când întâlnim cuvinte similare cu limba engleză, de exemplu. Germana și engleza, fiind ambele limbi germanice, pot avea deseori cuvinte comune. Totuși, există și excepții. Ca atunci când te gândești că „bekommen” poate fi asociat cu cuvântul „to become”(a deveni), dar are de fapt sensul de a obține ceva. Aceste cuvinte sunt numite „prieteni falși”. Așa că, atenție!

O altă greșeală comună pe care o fac oamenii atunci când învață germană este legată de prepoziții. În general, nu există reguli atunci când vine vorba de acest lucru, așa că depinde de memoria ta. Dar, fără griji, vei prinde gustul și ți se va părea totul natural. De exemplu, dacă spui „nach Hause” înseamnă „spre casă” în timp ce „zu Hause” înseamnă a te afli deja la locație. O altă greșeală este traducerea cuvânt-cu-cuvânt. Structura unei fraze în limba germană poate fi diferită în comparație cu limba ta maternă. Iată un exemplu:

Ich möchte Wissenschaftler werden.  – Doresc să devin om de știință.

Dacă am fi tradus-o cuvânt-cu-cuvânt, ar fi fost „Eu doresc om de știință să devin”. Poate avea un înțeles diferit sau poate fi chiar greșit.

Greselile de pronunție sunt, de asemenea, comune. Iată doar cinci dintre ele:

Litera “z” în germană

Litera “z” în limba germană se pronunță “ț” în limba română sau “ts” în limba engleză. De exemplu, “der Sturz” (prăbușirea).

Umlauturile „ö” și „ü”

Aceste două vocale sunt considerate cele mai dificil de pronunțat. În limba română, astfel de sunete nu există. Pentru un nativ german va fi greu să te învețe cum să o faci. Te poate ajuta să urmărești materiale video cu nativi, Youtube oferă o varietate de canale cu vorbitori nativi, de la care poți „împrumuta” pronunția sunetelor speciale.

Forme alternative de „ch”

„Ch” ar putea suna diferit în funcție de litera care stă în fața lui. Dacă înaintea lui „ch” se află „i” sau „e”, se formează un sunet ascuțit, ca de pisică. Pentru a produce acest sunet, atinge limba în zona din fața a cerului gurii.   Dacă „a”, „o” sau „u” vine în față, se produce un zgomot aspru în partea din spate a gâtului. Cu siguranta nu este asa de ușor, trebuie să-ți obișnuiești urechea cu sunetele, așa că ascultă cât mai multe audio-uri în limba germană.

Litera “s”

Această literă este de obicei scrisă ca „z” în limba română, dar poate varia, de asemenea. Dacă apare la sfârșitul cuvântului, se pronunță „s” și dacă nu, este întotdeauna pronunțat ca și românescul „z”. Dublul „ss” este întotdeauna pronunțat ca „s” în română.

Regulile lui „st” și „sp”

Dacă „st” este la începutul unui cuvânt, este pronunțat ca în română „șt”, în timp ce „sp” la începutul unui cuvânt este pronunțat ca „șp”. Sunt luate în considerare cuvinte precum “die Straβe”, “der Strand”, “der Spaβ”.

Dacă „st” și „sp” sunt la sfârșitul unui cuvânt, sunt pronunțate ca „st” respectiv „sp” în română.

Aplicații gratuite pe mobil pentru a invăța limba germană

limba germana pentru incepatori

Tehnologia de astăzi este de partea ta. Asigură-te că o utilizezi eficient. Pe internet ai o mulțime de aplicații gratuite care te pot ajuta să îți îmbunătățești abilitățile lingvistice. Le poți accesa gratuit și este nevoie doar de câteva minute pentru a le descărca pe dispozitiv. Iată câteva dintre aceste aplicații, pe care ar trebui să le iei în considerare:

Anki

Este o aplicație concepută pentru a te ajuta să își îmbunătățești vocabularul prin intermediul cartonașelor. Poți face cartonașe pe cont propriu cu text, imagini sau sunete sau le poți descărca pe cele prefabricate.

Memrise

Cu Memrise poți învăța și socializa în același timp. Poți concura cu prietenii tăi pe abilitățile voastre de germană. Această aplicație oferă și alte programe, așa că o dată ce ai terminat cu limba germană, poți schimba subiectul.

WordPic

Această aplicație te va ajuta să îți îmbunătățești vocabularul cu ajutorul imaginilor și te ajută, de asemenea, să îți exersezi pronunția.

Babbel

În Babbel vei avea întrebări cu mai multe opțiuni de răspuns. Aplicația citește întrebările cu voce tare, astfel încât să poți exersa pronunția.

DeutscheAcademie

Această aplicație este dedicată practicii. Ai acces la o mulțime de materiale care te pot ajuta să îți îmbunătățești nivelul de limbă.

Wie geht’s

Este o aplicație care abordează mai multe teme. Se concentrează pe vocabular. Poate fi utilizată cu sau fără conexiune la internet.

Duolingo

Doulingo este una dintre cele mai populare aplicații pentru învățarea limbii germane și a altor limbi. Este un curs online, unde poți să își creezi profilul și să îți stabilești propriile obiective.

Un articol complet despre aplicații în care poți învăța germana pe mobil aici.

Accelerează-ți procesul de învățare a limbii germane

Învățarea unei limbi durează în mod normal și trebuie să fii răbdător cu tine însuți. Folosind un ghid ca acesta, poți accelera procesul de învățare a limbii și te poate ajuta să îți atingi obiectivele mai rapid decât crezi.

Dar, reține că nu există un mod standard de a învăța limba germană pentru începători, deoarece oamenii sunt diferiți și învață în moduri diferite. Încercă să găsești o tehnică de învățare potrivită pentru tine.

Asculta si repeta sunetele alfabetului german

Pronunția este întotdeauna o problemă atunci când înveți limba germană, așa că asigură-te că te uiți la multe videoclipuri pe YouTube pentru a-ți obișnui urechile cu germana. Descarcă melodii cu versuri în limba germană și ascultă-le des. Ia cu tine un dicționar personal și notează orice cuvânt care îți vine în minte și pe care ai dori să îl înveți în limba germană.

Procesul de învățare a limbii germane trebuie să fie distractiv

Amintește-ți că există o mulțime de oameni care se află în procesul de învățare a limbii germane, așa că încearcă să intri în contact cu aceștia și să vă împărtășiți cunoștințele de limbă. Este o ocazie bună de a exersa și de a-ți măsura progresul, dar și de a-ți face prieteni noi.

Există multe forumuri online în care elevii se adună și discută despre cum să învețe limba germană și să o exerseze în același timp. Alătură-te și ia parte la discuții. Fă să fie distractiv. Este binecunoscut faptul că mintea umană memorează și conectează informațiile mai ușor atunci când te simți bine, așa că încearcă să faci procesul unul distractiv.

Dacă dorești să accelerezi procesul, poți lua în considerare cursurile online pe bani. Am analizat câteva dintre cele mai bune cursuri și site-uri de limba germană online, așa că asigură-te că arunci o privire.

Inerția este o lege universală; te lupți la început, dar odată ce începi să te miști, va fi greu să te oprești. Nu există niciun sentiment mai încântător decât activarea creierului și depășirea unei probleme dificile.

Bucură-te de proces, nu doar de succes. Du-te, află și distrează-te.

În final: exercițiul constant al limbii germane este tot ce ai nevoie.

Dacă vrei să începi un curs de limba germană în care un profesor să te ghideze în învățarea acestei limbi străine, te invităm să te înscrii la un curs de germana online pentru adulți aici. Pentru că suntem siguri că o să te convingem, poți încerca mai întâi o sesiune gratuită demonstrativă: înscrierea durează doar 5 minute și nu este nevoie de card bancar!

De asemenea oferim cursuri de germană cu nativi, mai multe informații aici.

Informații despre cursuri și ateliere în limba germană pentru copii și tineri sub 18 ani găsiți aici.

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Creează-ți un cont și obține acces la

Lecții gratuite de germană online

Reduceri de Black Friday