Detalii curs: +40 752 162 117

Vino cu jumătatea ta la cursuri și primiți al doilea curs redus cu 50%!

Zile
Ore
Minute
Secunde

Munca în Germania: 4 oportunități de carieră aduse de limba germană

Ce găsești în acest articol?

Ești pasionat de limba germană și obiectivul tău este să ai un loc de muncă în Germania? Noi te ajutăm să îți găsești job-ul potrivit pentru tine și să simți că timpul petrecut la lucru zboară, practicând ceea ce îți place, așa cum spune citatul „Dacă vrei să te distrezi 8 ore pe zi, tot ce trebuie să faci e să îți alegi job-ul potrivit.”

Germania este o țară prosperă, cu salarii mari și cu o multitudine de oportunități de muncă. Vorbitorii de limbă germană vor avea mereu un avantaj în obținerea unui post, întrucât această limbă complexă este căutată din ce în ce mai mult de angajatorii din România și, mai ales, din străinătate. Salariile vorbitorilor de germană încep de la 4.500 de lei pe lună, iar acesta poate crește în funcție de nivelul de limbă și de varietatea de alte limbi străine cunoscute.

În articolul ce urmeză, îți vom prezenta 4 tendințe de muncă în Germania și cum poți fi la curent cu oportunitățile de muncă în Germania care apar constant.

Munca în Germania: 4 oportunități de carieră aduse de limba germană 1

Dacă vrei să îți transformi pasiunea în carieră și ești la început de drum, alege să te inițiezi printr-un job într-o companie din țară care te poate duce către un loc de muncă în Germania.

MeinJob este o platformă care te ajută să navighezi cu succes incertitudinile unui (nou) loc de muncă și să aplici la firme verificate manual. Tot ce trebuie să faci este să îți creezi un cont, să îți încarci CV-ul și poți alege orașul, limba și industria, iar platforma te va duce către ultimele locuri de muncă postate și care caută aplicanți. Această unealtă online îți ușurează munca și îți oferă șansa de a profesa în domeniul dorit: îți prezintă o serie de locuri de muncă pentru vorbitori de limbi străine, începând cu limba germană, franceză și engleză.

Noi te asigurăm că limba germană este o limbă în principal căutată de către marile companii, iar job-urile ce necesită cunoștințe de germană nu se vor termina prea curând. Multe dintre firme oferă experiențe de muncă în Germania o dată ce le-ai călcat pragul. Dacă prezinți interes, te dedici muncii tale și vrei să perseverezi, oportunitățile nu vor înceta să îți bată la ușă. Iată câteva dintre ultimele job-uri prezentate de MeinJob în limba germană:

SAP ISU Academy with German: Județ, Timiș Oraș de lucru, Timișoara; Industrie, IT; Tipul Jobului, Contract determinat.

-SAP ISU Academy with German: Județ, Iași; Oraș de lucru, Iași; Industrie, IT; Tipul Jobului, Contract determinat.

-SAP ISU Academy with German: Județ, Cluj; Oraș de lucru, Cluj-Napoca; Industrie: IT; Tipul Jobului, Full-Time.

-SAP BI Academy with German în Iași, Timișoara și Cluj: Industrie, IT; Tipul Jobului, Full-Time.

-Educatoare-învățătoare limba germană: Județ ,Cluj; Oraș de lucru, Cluj-Napoca; Industrie, Educație / Training; Tipul jobului, Full-time.

-Customer Service with German: Județ, Cluj; Oraș de lucru, Cluj-Napoca; Industrie, Serviciu clienți; Tipul jobului, Full-time.

Fie că vorbim despre muncă în Germania sau în orice altă companie, vei avea de trecut proba interviului. Pe blog-ul MeinJob găsești și un articol cu Cei 3 pași către un interviu de succes.

Munca în Germania: 4 oportunități de carieră aduse de limba germană 2

Ești în căutarea unui loc de muncă în Germania, dar pentru o perioadă mai scurtă de timp? Află că EURES a creat o platformă pentru cetățenii UE sau rezidenți ai unei țări terțe care doresc un loc de muncă în Germania. Sursa

Ce informații pot fi găsite pe această pagină legat de locurile de muncă în Germania?

Pagina este disponibilă în limbile engleză și germană și acoperă o gamă largă de subiecte, cum ar fi:

 • permise de muncă;
 • salarii;
 • prestații sociale și asigurări de sănătate;
 • concediu plătit;
 • încheierea și încetarea contractelor de muncă.

 

Pagina include, de asemenea, infografice cu informații mai detaliate cu privire la lucrătorii sezonieri din țări terțe (în limbile engleză, georgiană și germană) și din UE (în limbile bulgară, engleză, germană, polonă și română).

Consultați pagina de întâmpinare destinată lucrătorilor sezonieri a EURES Germania.

Ceea ce trebuie să faci pentru a găsi un loc de muncă în Germania pe acest canal de căutare, este să alegi locația (Germania), limba de lucru (germana), programul locului de muncă (full-time, part-time, flexibil), domeniul de activitate, nivelul de educație, experiența, tipul contractului (nedeterminat, determinat, stagiu de practică, etc.). O dată ce selectezi preferințele tale, vei descoperi că oportunitățile sunt infinit de multe și din diverse domenii.

Iată câteva dintre ultimele locuri de muncă în Germania ce se găsesc pe EURES:

Altenpfleger / Pflegefachkraft (w/m/d) (Altenpfleger/in) / Asistent social în unitate de îngrijire pentru persoanele în vârstă la domiciliu: Locație, Casa de la Erlenhofsee Ransbach-Baumbach, Westerwaldkreis; Programul de lucru, full-time.

Fleischer-/Metzgermeister oder Fleischer-/Metzgergeselle (w/m/d) (Fleischermeister/in)/ Măcelar/măcelar Maestru sau măcelar/măcelar ucenic (f/m/d) (măcelar/in): Locație, Brückenweg 3, 42929 Wermelskirchen, Germania; Program de lucru, cu normă întreagă; Ocupație, Manager de producție în producția de bunuri;

Projektleiter (m/w/d) Industrial Engineering (Projektleiter/in)/ Manager de proiect (m/W/d) Inginerie industrială (Manager de proiect/in): Locație, 56412 Nentershausen, Westerwald, Westerwaldkreis – Germania; Programul de lucru, full-time.

Assistenz w/m/d im Bereich M&A/Corporate-Finance (Büroassistent/in) / Asistent W/m/d în M&A/Corporate Finance (Büroassistent/in): Locație, 80539 München, Germania; Program de lucru, Cu normă întreagă; Ocupație, Asistent de birou/asistent de birou.

Munca în Germania: 4 oportunități de carieră aduse de limba germană 3

Linkedin este o rețea de socializare orientată spre oportunitățile de carieră. În urma creării unui profil de linkedin și a expunerii abilităților tale, poți fi contactat în orice moment de către angajatori care îți vor propune oferte de muncă. Poți, de altfel, să consulți ultimele tendințe de muncă în Germania, dacă este ceea ce îți dorești, însă poți naviga către toate job-urile disponibile din țară și din străinătate, în funcție de domeniu, nivel, program de lucru, și limba dorită.

Unii dintre partenerii site-ului MeinJob, compania Emerson, prezentă activ pe linkedin, oferă job-uri în Germania, precum:

-Technischer Außendienst / Sales Engineer (m/w/d) in der Region Nürnberg / Reprezentant tehnic de vânzări / inginer de vânzări (m/f/d) în Nuremberg: Tipul job-ului, Full-time, nivel începător; Industrie, Fabricarea utilajelor industriale, Format hibrid.

Praktikum / Masterand/ Bachelorand als Meeting Agent (m/w/d) : Locație,  Laatzen, Lower Saxony, Germania; Durata și tipul locului de muncă, 3-6 luni intern / licență / teză de master / loc de muncă student, full-time.

Muncă în Germania: alte site-uri utile

Un studiu al Universitatii din Bamberg arata ca modalitatea preferata de a căuta locuri de mună în Germania este internetul:

Cei care caută oferte de muncă spun că folosesc portalurile online de joburi în proporție de peste 66%.

Mediul online este la îndemâna oricui, mai ales în societatea de astăzi. Trebuie doar să afli cum cauți corect un loc de muncă, după care să te decizi asupra unei platforme, întrucât te vei putea simți copleșit de marea de locuri de muncă din Germania. Iată câteva criterii după care să cauți job-ul:

 • domeniul de activitate în germană
 • denumirea ocupației sau profesiei în germană
 • calificările tale
 • tipuri de contract în Germania
 • regiunea din Germania în care ai vrea să lucrezi

 

Descoperă aici și alte sfaturi utile în găsirea job-ului perfect pentru tine.

Top 3 site-uri unde poți găsi locuri de muncă în Germania

 • yourfirm.de este un portal cu locuri de muncă în firme de tip IMM (întreprinderi mici și mijlocii sau, în germană KMU – kleine und mittlere Unternehmen).

 

Exemplu de job: IT-Administrator (m/w/d) Inhouse (Darmstadt, Berlin – Festanstellung)/ Inginer de software (m/W/d) Inhouse (Darmstadt, Berlin – permanent)

 • de.indeed.com – face parte din categoria motoarelor de căutare joburi in Germania. Poți găsi aici peste 100.000 de oferte de munca in toata Germania. Îți poți face un cont și poți încărca CV-ul pe site, astfel încât să poți aplica imediat ce ai văzut o oferta de job care ți se potrivește.

 

Exemplu de job: GUCCI Store Support (m/w/d)/ Asistență pentru magazin GUCCI: Locație, München, Tipul locului de muncă, Part-time; Contract, pe durată determinată.

 •  staufenbiel.de – dacă ești student sau proaspăt absolvent de facultate, ești flexibil și ești în căutarea unui loc de muncă în Germania, cred că staufenbiel.de este locul unde îți poți începe liniștit explorarea.

 

Exemplu de job: Junior Projektmanager Zeitwirtschaft (m/w/d) / Manager de proiect Junior (m/W/d) : Locație,  Neckarsulm

 

Informează-te și caută cea mai potrivită resursă pentru dorințele și așteptările tale!

Niciodată nu este prea târziu să te informezi și să te decizi asupra unui nou stil de viață și asupra unui loc de muncă diferit. Pe cât de grea pare luarea deciziei de a lucra în străinătate, pe atât de ușor este procesul de căutare, dacă te uiți unde trebuie. Locuri de muncă în Germania se vor găsi mereu, însă mai întâi ar fi minunat să îți găsești motivația și să fii sigur pe nivelul tău de limbă.

Limba germană conferă avantaje nu doar din punct de vedere profesional, ci și educațional, cultural, social, și pe multe alte planuri. Îți recomandăm cu căldură și articolul nostru despre motivele pentru care să investești într-un curs de germană și cum te poate ajuta acesta. De asemenea, Centrul Gutenberg dispune de un modul de cursuri de germană online accesibil pentru oricine își dorește să descopere magia limbii germane și să poată fi mai aproape de a găsi un loc de muncă în Germania.

Vrei să îți expui copiii la limbi străine pentru a le dezvolta oportunitățile lor de viitor? Colegii noștri de la Centrul Didacto oferă ateliere conversaționale și cursuri de limba germană și franceză pentru copii, pe care le poți testa absolut gratuit! Iată părerea unui părinte fericit:

Care este domeniul tău preferat când vine vorba de locuri de muncă în Germania?

Iată alte articole care ți-ar facilita învățarea limbii germane:

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Înscrie-te pe Lista Moșului

Crăciunul ăsta nu rămâi fără cadou, căci poți câștiga: