Detalii curs: +40 752 162 117

Pune Germana în Coșul tău de Paște!

00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Piața muncii pentru elevi

piata muncii pentru elevi

Ce găsești în acest articol?

piata muncii pentru elevi

Piața muncii este un termen des întâlnit, dar rar explicat și analizat. În principiu reprezintă un spațiu economic foarte extins, cuprinzând un număr mare de domenii, entități și actori, în care se desfășoară vânzarea și cumpărarea forței de muncă. Din păcate, dimensiunea și complexitatea acestui spațiu fac navigarea individuală adesea foarte dificilă și mulți oameni nu reușesc să identifice / obțină un loc de muncă potrivit. 

În acest articol vom încerca să oferim informații, strategii și instrumente pentru identificarea unui parcurs profesional potrivit. 

Statutul minorilor pe piața muncii

Mai întâi trebuie clarificat ce statut revine salariaților minori din punct de vedere legal, deoarece în cadrul pieței muncii persoanele sub 18 ani ocupă o poziție specială, legislația având un set de reguli specifice menite să asigure bunăstarea fizică și psihică a tinerilor care se angajează înainte de majorat. 

În continuare vom discuta cele mai importante aspecte legale referitoare la munca în rândul minorilor. 

Vârsta la care putem munci legal 

Conform legii persoanele sub 15 – 16 ani nu pot munci în mod legal, o măsură menită să evite exploatarea economică a copiilor și tinerilor care în trecut era des întâlnită.

La vârsta de 15 ani se poate munci doar cu acordul scris al părinților sau a altor reprezentanți legali și retragerea acordului încheie imediat orice relație de muncă. 

Acest acord însă nu mai este necesar odată ce am împlinit 16 ani, vârsta la care ne putem angaja pe cont propriu. 

Programul de muncă 

Persoanele sub 18 ani pot munci maxim 6 ore pe zi respectiv 30 ore pe săptămâna. 

Salariul 

Angajații minori sunt îndreptățiți să primească cel puțin salariul minim de 3.000 de lei brut pe lună pentru norma întreagă de 30 de ore pe săptămână. 

Repausul și Concediul 

Persoanele sub 18 ani au dreptul la minim 12 ore de repaus între două zile de muncă și la minim 24 de zile de concediu pe an. Persoanele peste 18 ani sunt îndreptățite la minim 20 de zile de concediu.

Condițiile de muncă 

Angajatorul trebuie să asigure salariaților condiții de muncă adecvate care să nu afecteze negativ sănătatea fizică sau mintală respectiv dezvoltarea persoană, educațională sau profesională a acestora. 

Egalitatea de șanse și de tratament 

Un candidat pentru un job sau un angajat nu are voie să fie discriminat pe baza următoarelor caracteristici: rasă, cetățenie, etnie, culoarea pielii, limbă, religie, origine socială, trăsături genetice, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare cu HIV, opțiune politică, situație sau responsabilitate familială, apartenență ori activitate sindicală, apartenență la o categorie defavorizată. 

Dreptul la informare 

Angajatorul este obligat să informeze un candidat de job sau un angajat despre toate detaliile relației de muncă. Dacă aceste detalii urmează să fie modificate, salariatul trebuie de asemenea informat din timp. 

Sindicatele și greva

Orice salariat are dreptul de a adera la o organizație sindicală și de a intra în grevă. 

Concedierea 

În cazul concedierii, angajatul are dreptul să primească un preaviz și explicații clare despre motivele concedierii. 

Activități înainte de angajare

Deci precum am discutat, tinerii sub vârsta de 15 ani nu vor avea posibilitatea să se angajeze în mod legal, însă asta nu înseamnă că nu putem desfășura activități asemănătoare celor profesionale care să ne pregătească pentru viitoarea carieră și primele opțiuni aici vor fi voluntariatul și practică. 

Haideți să ne uităm împreună la fiecare activitate în parte! 

Voluntariat

Munca de voluntar se aseamănă din multe puncte de vedere cu activitățile profesionale. Alăturându-ne unui grup de voluntari sau unei organizații caritabile trecem prin toate procesele tipice unui loc de muncă: integrarea într-un colectiv, asumarea unui anumit rol cu anumite responsabilități, colaborarea și comunicarea cu colegi și coordonatori, respectarea unor norme de timp și spațiu, raportarea și evaluarea rezultatelor obținute. Diferența este că în general efortul și stresul este mai mic și timpul în care activăm este mai restrâns decât la un loc de muncă real. Astfel putem câștiga experiențe importante fără să ajungem la un volum de muncă prea mare pentru vârsta noastră. Oferte de locuri de voluntariat putem găsi la secția cu linkuri utile. 

Practică 

După voluntariat, următorul pas logic ar fi desfășurarea unui stagiu de practică la o firmă sau la o instituție la care am vrea să lucrăm în viitor. Practica este un concept extrem de util deoarece putem observa direct procese reale de muncă și avem posibilitatea să participăm cel puțin parțial în desfășurarea lor. 

Adesea oamenii tind să nu ia în serios ideea de practică și realizează importanța ei de abia la primul loc de muncă, unde mulți tineri sunt nevoiți să se adapteze la viața profesională fără vreun fel de experiență anterioară. 

Un stagiu de practică are rolul de a ușura cât mai mult intrarea pe piața muncii și reprezintă o simulare a vieții profesionale care permite exersarea unor activități de muncă, dar fără asumarea responsabilității sporite a unui angajat real. Deci înainte să ne asumăm un loc de muncă ar fi bine să trecem mai întâi printr-un stagiu de practică. 

În ceea ce privește obținerea unui loc de practică, există unele școli care colaborează cu diverși parteneri și pot repartiza elevi pe locuri de practică disponibile la firme și instituții asociate. Deci în cazuri de genu se poate aborda conducerea școlii și ne putem baza pe anumite mecanisme prestabilite. 

Dacă unitatea noastră de învățământ nu oferă programe de practică, va trebui să căutăm în mod independent un loc de practică potrivit. Aici ne pot ajuta website-urile cu oferte de practică / joburi care vor apărea la secția cu linkuri utile. Și dacă vrem să ne informăm în persoană, ne putem interesa pe internet ce târguri de carieră au loc în apropierea noastră.

Aplicarea independentă pentru un loc de practică poate fi mai complicată, dar în același timp se poate dovedi ca fiind un exercițiu binevenit în vederea aplicării viitoare pentru locuri de muncă.

Astfel dacă încercăm să identificăm o instituție sau o companie potrivită în mod independent, trebuie să ne informăm singuri despre cerințele specifice acelei entități și să organizăm singuri procesul de aplicare, practic simulând tot procesul de căutare a unui loc de muncă. De aceea aplicarea independentă se poate dovedi foarte folositoare mai târziu. 

Este posibil ca procesul de aplicare să implice și operațiuni precum depunerea unui CV și un interviu, ceea ce evident reflectă din nou procesul de angajare. De aceea ar trebui să ne gândim din timp și la aceste aspecte, pe care le vom discuta mai jos în acest articol. 

Loc de muncă 

Într-un sfârșit, după ce am atins vârsta de 15 – 16 ani ne putem orienta către găsirea unui loc de muncă. 

În general adolescenților care nu au încheiat încă etapa de învățământ secundar li se vor oferi joburi mai puțin complexe și adesea cu un salariu redus. Cele mai multe oferte vor fi în domeniul HoReCA ( Hoteluri / Restaurante / Cafenele sau Catering ), dar dacă am absolvit deja acțiuni de voluntariat și putem dovedi ceva experiență practică, e posibil să ne mărim șansele de a obține un loc de muncă mai pretențios. 

Oferte concrete de joburi veți putea găsi mai jos la secția “Linkuri utile”, dar problema rămâne cum să identificăm locul de muncă potrivit din nenumăratele oferte existente.

Identificarea unui loc de muncă potrivit 

Acum că suntem pregătiți să intrăm pe piața muncii a venit momentul să identificăm un loc de muncă concret care să corespundă cu caracteristicile, cunoștințele, competențele și preferințele noastre. 

Deoarece este un subiect mai complex, vă sugerăm să citiți acest articol care se ocupă în mod specific cu găsirea locului de muncă ideal: de introdus aici LINKUL 

Aplicarea pentru un loc de muncă 

Dacă am reușit să identificăm locul de muncă potrivit cu ajutorul schemei prezentate în articolul indicat, putem trece mai departe la procesul de aplicare propriu – zis. 

Contactarea angajatorului 

În ceea ce privește intrarea în contact cu un angajator, putem trimite un mail la o adresă destinată aplicațiilor de job care se găsește pe website-ul angajatorului sau putem crea un cont de Linkedin prin intermediul căruia se poate intra în contact cu responsabilii HR a unei firme. 

La comunicarea cu potențialul angajator este important să fim cât mai coerenți și să specificăm clar de ce poziție sau activitate suntem interesanți. Putem preciza pe scurt și cum am descoperit oferta de job, de ce ne interesează și ce ne califică pentru ocuparea poziției libere. 

În mod normal deja la primul mesaj trimis angajatorului putem atașa un CV pregătit dinainte pentru a ușura procesul de cunoaștere, de aceea vom discuta acest aspect separat. 

CV 

Înainte să intrăm în contact cu potențialul angajator, ar trebui să avem deja pregătit un CV, care cu siguranță va trebui trimis la începutul procesului de aplicare.

La un CV calitatea va conta întotdeauna mai mult decât cantitatea. CV – ul ar trebui adaptat la profilul potențialului angajator și e important să includă doar informații care sunt cu adevărat relevante pentru instituția sau compania abordată, adică acele caracteristici, cunoștințe și competențe care ar trebui puse în practică la locul de muncă.

De asemenea design-ul ar trebui să fie cât mai simplu, astfel încât informația să fie cât mai rapid și ușor accesibilă. Pe site-uri precum Canva există multe modele de CV – uri care pot fi descărcate gratuit și completate după nevoile noastre. 

Interviul

Dacă am reușit să convingem angajatorul într-o primă instanță prin CV, vom primi o invitație la un interviu. Discuția corespunzătoare ar trebui să arate familiaritatea noastră cu angajatorul și să exprime clar motivația pe baza căreia aplicăm pentru locul de muncă. Deci trebuie să ne informăm foarte bine despre activitățile ce se pot desfășura în cadrul locului de muncă și să arătăm cât mai exact cum acele activități pot sprijini atât dezvoltarea noastră personală cât și dezvoltarea firmei sau instituției angajatoare. 

Dacă interviul se desfășoară cu succes, angajatorul ne va face o ofertă de salariu și ne va prezenta un anumit program de muncă. Ar trebui să avem o idee clară pentru ce salariu suntem meniți să muncim câte ore ca să putem pune oferta angajatorului în balanță și să ajungem la o concluzie în ceea ce privește acceptarea sau respingerea locului de muncă. 

Concluzie 

În acest articol am prezentat cadrul legal în care se desfășoară munca la persoane minore, am discutat despre importanța experienței ce poate fi obținută prin voluntariat și practică,  am indicat o schemă personalizabilă pentru selecția jobului potrivit și am abordat procesul de aplicare pentru un loc de muncă.

În continuare vă invităm să preluați inițiativa și să vă creați propria cale către cariera ideală!

Linkuri Utile

Pentru informații suplimentare și oferte concrete puteți accesa și linkurile următoare: 


Acest articol este un rezultat al proiectului 2022-3-RO01-ESC30-SOL-000100538.
Mai multe despre proiect puteți citi aici.
Această serie de evenimente au fost organizate de către Asociația Gutenberg, în parteneriat cu invatagermana.ro și invatafranceza.ro, cu sprijinul și în cadrul programului „Corpul European de Solidaritate”, fără de care proiectul nu ar fi putut avea loc.
Corpul european de solidaritate este entitatea Comisiei Europene concentrată pe segmentul de tineret și urmărește să construiască o societate mai inclusivă, să sprijine persoanele vulnerabile și să caute soluții la provocările cu care se confruntă comunitățile. În acest sens, reunește tineri care vor să învețe, să ajute și să se dezvolte.

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Creează-ți un cont și obține acces la

Lecții gratuite de germană online

Reduceri de Black Friday