Provocare în limba germană – 30 de zile de Germană la Gutenberg

Provocare in limba germana

Salutare, dragi entuziaști ai limbii germane!

Ne bucurăm să vă anunțăm că am pregătit ceva interesant pentru voi.

În următoarele 30 de zile veți avea de îndeplinit câte o provocare zilnică în limba germană, care să vă ajute să vă îmbunătățiți germana, atât pe partea de gramatică și vocabular, cât și să aflați lucruri noi despre cultura și civilizația germană.

Ce este această provocare în limba germană?

Ne-am dorit să pornim această campanie pentru a sprijini comunitatea pe care am format-o spre un proces de învățare continuă, într-un mod non-formal și pentru a-și aprofunda cunoștințele de germană.

Pentru această provocare în limba germană am încercat să atingem 4 domenii principale:

  1. Vocabular (marți, joi și sâmbătă)
  2. Gramatică (miercuri și vineri)
  3. Fonetică (luni)
  4. Cultură (duminică)

Provocările pentru fiecare domeniu vă vor ajuta să vă dezvoltați câte puțin din fiecare competență lingvistică.

De obicei, competențele se îmbină și rareori (sau niciodată) nu le folosim separat, dar pentru a ne asigura că nu ignorăm nicio arie relevantă pentru dezvoltarea noastră, veți regăsi separat, câte puțin din fiecare.

Pentru a vă putea crea o imagine de ansamblu despre această provocare în limba germană am pregătit un tabel care prezintă ideile principale pentru fiecare exercițiu.

tabel_campanie

Pe lângă acest tabel cu fiecare provocare în limba germană am pregătit postări zilnice, pe care le veți găsi pe Facebook, care să vă ajute sau care vă oferă sfaturi pentru a rezolva cu ușurință provocările.

Cum se va desfășura această provocare în limba germană?

După cum am spus și mai sus, în perioada 01-30 iunie vom posta în fiecare zi pe Facebook detalii și sfaturi ajutătoare pentru a înțelege mai bine provocările și partea de teorie din domeniul atins în ziua respectivă.

Pe lângă aceste postări, vom avea și unele care vă arată modul corect de rezolvare sau vă oferă informații suplimentare pe grupul nostru de Facebook Invatagermana.ro.

Pe scurt, vom avea postări publice, disponibile tuturor, iar rezolvările și alte informații suplimentare le puteți găsi pe grupul de Facebook menționat mai sus. Tot pe grupul de Facebook veți găsi și alte informații despre cursurile de limba germană.

Pentru a vă ajuta să învățați în aceste 30 de zile, vom face trimitere la diverse articole de pe blogul nostru și de pe germana.ro, care vă vor ajuta să puneți bazele noțiunilor de limbă și gramatică. Dar nu ezitați să vă inspirați și de pe alte site-uri pentru a aprofunda informația, în special dacă vine vorba de site-uri cu exerciții.

După cum bine știți „Repetiția este mama învățăturii.” așa că încercați să exersați cât mai des tot ce ține de gramatică, vocabular și nu numai. Prin exercițiu veți învăța cel mai repede.

Regulament

Pe lângă provocările zilnice, la final am pregătit și o mică surpriză. Cel care va fi cel mai implicat și va rezolva cât mai corect provocările va putea câștiga un curs gratuit de germană, pentru nivelul său (participare gratuită la un modul întreg, 2 luni de curs, pe nivelul adecvat).

Astfel încât departajarea să fie corectă, lăsăm mai jos câteva condiții care trebuie să fie îndeplinite.

  1. Participantul trebuie să dea like paginii de Facebook (Centrul Gutenberg – Cursuri de germană)
  2. Participantul trebuie să fie înscris în grupul de Facebook (Invatagermana.ro)
  3. Participantul trebuie să fi răspuns/ interacționat activ (like, comentariu, distribuire) cu fiecare provocare. Aici se va lua în considerare și corectitudinea răspunsurilor.
  4. Participantul trebuie să ofere cât mai multe răspunsuri (comentarii) corecte la postări – să fi răspuns corect la fiecare provocare
  5. Participantul trebuie să fie abonat la newsletter

Acestea sunt principalele criterii pe care le vom lua în considerare atunci când vom alege câștigătorul pentru această provocare în limba germană. Câștigătorul va fi anunțat la începutul lunii iulie.

Concluzie

La finalul acestor 30 de zile suntem curioși să auzim părerile voastre despre această campanie, care a constat în câte o provocare în limba germană în fiecare zi.

Sperăm să vă placă finalizarea acestor provocări și dacă aveți curiozități sau întrebări, vă stăm la dispoziție pe info@invatagermana.ro.

Mult succes în a finaliza această provocare în limba germană!

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l, am aprecia foarte mult:
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn