Detalii curs: +40 752 162 117

Pune Germana în Coșul tău de Paște!

00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

7 soluții pentru a învăța germana online mai ușor

7 sfaturi pentru a invata eficient

Ce găsești în acest articol?

Germana online este o opțiune pentru tine? Am pregătit un articol cu soluții, cum să înveți mai ușor germana în mediul online.

În ziua de azi, vorbitorii de limba germană sunt foarte căutați în diferite domenii. Vorbitorii de limbi străine sunt cât se poate de necesari într-o piață globalizată. Aceasta este o realitate incontestabilă.

Tehnologia ne oferă posibilitatea de a putea învăța limba germană online, direct din confortul proprii case. Acest lucru poate avea multe beneficii și avantaje.

Însă la ce ar trebui să ne așteptăm atunci când vrem să învățăm limba germană singuri? Ce piedici pot apărea și care sunt soluțiile pentru a nu renunța?

Vom vorbi despre cele mai des întâlnite probleme și cum am putea să trecem peste ele pentru a ne atinge scopul propus, de a învăța germana online.

Provocări în a învăța limba germană online

  1. Nu știi de unde să începi
  2. Nu știi care sunt sursele de încredere
  3. Te demotivezi ușor sau nu te poți ține de un program pe termen lung
  4. Nu te descurci cu tehnologia
  5. Nu poți învăța singur/-ă, ai nevoie de colectiv și colegi
  6. Nu înțelegi dacă nu îți explică cineva
  7. Nu ai timp de cursuri online

Dacă te regăsești în oricare dintre situațiile de mai sus, ai ajuns în locul potrivit. Articolul nostru te va lămuri ce e de făcut mai departe!

Dacă nu știi de unde să începi, caută niște materiale de germana online gratuite

Invata Germana online - cauta resurse gratuite pe net

Mereu începuturile pot fi dificile, mai ales când nu știi nimic despre domeniul respectiv. Este foarte posibil să nu știi în ce direcție să o iei, ce informații sunt bune sau nu pentru tine și care este primul pas pe care trebuie să-l faci.

Odată ce ai trecut de acest impas, lucrurile vor decurge mult mai ușor. Însă cum putem să ne selectăm singuri informațiile pentru a putea învăța limba germană online corect?

Primul pas nu trebuie să fie investiția financiară. Poți testa prima dată terenul și să dezvolți o conexiune emoțională cu limba germană.

Poți încerca o aplicație online, câteva video-uri pe youtube sau chiar niște lecții gratuite. Pentru oricare dintre propuneri, avem articole cu mai multe detalii, pe care le poți parcurge înainte de a lua o decizie:

Dacă nu știi care sunt sursele de încredere, orientează-te spre platforme consacrate de cursuri sau caută cursuri online la furnizori cunoscuți

Caută site-uri care oferă resurse bune.

Dacă vrei să înveți germana online singur, fără ajutorul unui profesor, poți încerca platforma Udemy. Această platformă oferă cursuri gratuite și plătite pentru toate domeniile.

Poți găsi pentru început câteva cursuri introductive de germană online. Acestea te vor ajuta să câștigi puțină experiență. Din momentul în care ai învățat lucrurile de bază, poți selecta singur mult mai ușor care sunt site-urile potrivite pentru tine.

Un alt site care te poate ajuta foarte mult să îți pui bazele limbii germane este Babbel. Acesta este foarte bun pentru începători, deoarece îți oferă posibilitatea de a te obișnui cu pronunția cuvintelor. Platforma este plătită, însă costurile nu sunt mari.

De asemenea, ți se oferă posibilitatea de a face un curs gratuit pentru a putea vedea despre ce este vorba.

Dacă te demotivezi ușor, concentrează-te pe a te disciplina și fă-ți un program de studiu

7 soluții pentru a învăța germana online mai ușor 1

Cel mai simplu este să îți blochezi unități mai scurte de timp la început (10 minute de germană, în fiecare zi la cafea). După prima săptămână, poți crește timpul investit la 20 de minute. Sau îți poți alege 2 zile pe săptămână în care aloci 2 ore pentru învățarea germanei.

Cu cât reușești să îți creezi o rutină mai rapid, cu atât îți va fi mai ușor să te menții motivat. Vei putea să transformi învățarea germanei online într-un proces automatizat. De asemenea, trebuie să îți analizezi percepția asupra cursurilor online.

Cât timp percepi orele de germana online ca fiind un efort, ceva dificil, neplăcut etc, îți va fi greu să te menții motivat. E nevoie să atribui emoții pozitive față de germană și de cursul de care tocmai te-ai apucat. Dacă reușești să îți schimbi perspectiva, șansele să te menții motivat/-ă sunt mult mai mari.

Dacă nu te descurci cu tehnologia, alege o singură platformă

Nu toți ne-am născut cu telefonul în mână sau cu laptopul în brațe. Poate nu suntem cel mai în largul nostru atunci când navigăm în spațiul virtual. Nu e nimic greșit în asta. Totul se poate învăța. Nu ai de ce să faci din asta un obstacol în procesul tău de învățare.

Alege o singură platformă pentru început, fie că optezi pentru un curs filmat (și aici poți apela la Udemy), fie că decizi să mergi pe varianta de curs live.

Orice furnizor de cursuri online live îți va explica pas cu pas ce ai de făcut pe partea de tehnologie. Nu trebuie să devii un nativ digital peste noapte. Și cu siguranță nu trebuie să fie asta o piedică în a învăța limba germană.

Dacă nu poți învăța singur/-ă, alege un curs live, unde poți interacționa cu alții

Curs de limba germana online live cu profesor - invata germana online

Dacă simți că ai nevoie de un impuls din exterior, atunci poți opta la platforme online în care poți comunica cu alte persoane. Sunt oameni care își doresc același lucru ca tine: să învețe limba germană.

Există posibilitatea de a te înscrie la cursuri online live cu profesori. Atunci când decizi să apelezi la ajutorul unui profesor, lucrurile pot fi mult mai simple. Nu te feri, așadar, de această experiență. Poți afla aici mai multe detalii despre cursul nostru live cu profesor.

De asemenea, există foarte multe site-uri care îți oferă posibilitatea de a vorbi cu persoane din Germania. Dacă dorești să exersezi vorbitul cu nativi, uite un site care te va ajuta să faci asta: https://chatterbug.com/

Dacă nu înțelegi pe cont propriu, alege un curs live

Curs de limba germana online live cu profesor - invata germana online

Ai senzația că nu poți învăța de unul singur, dacă nu există un expert cu care poți interacționa? În situația în care ai nevoie de o persoană care să te ghideze în procesul de învățare, cel mai bine optezi pentru cursuri live.

Acestea presupun interacțiunea cu un profesor, chiar dacă aceste întâlniri au loc în mediul virtual. Vei avea parte în continuare de avantajele unui curs online, de a le putea urma din comoditatea căminului propriu.

În același timp, există un profesor care îți poate răspunde la întrebări, corecta temele, explica noțiunile neclare etc.

De asemenea, pe platforma germana.ro este o lista de entități (din ce în ce mai mare) care organizează cursuri de limba germană online, o găsiți aici, dar și cursuri fizice din toată țara.

Dacă simți că nu ai timp de cursuri online, optează pentru un curs care îți permite să înveți în ritmul tău

Oricât de încărcată ți-ar fi ziua, cu toții avem timpi morți. Atunci când îți dorești cu adevărat să avansezi pe o anumită direcție, cu siguranță găsești acele ferestre, în care să strecori un video informațional. Poate chiar poți să parcurgi un paragraf interesant.

Noi credem că educația și dezvoltarea ar trebui să fie întotdeauna o prioritate. Chiar dacă programul nu îți permite întotdeauna să aloci ore întregi pentru un curs, poți găsi timpi morți sau momente izolate în timpul zilei. Ideal în astfel de situații ar fi să parcurgi un curs filmat, care să îți permită să înveți în ritmul tău.

Poate că un curs online nu este primul nostru gând, când vine vorba de învățarea limbii germane. Totuși, sperăm că articolul nostru v-a deschis câteva perspective noi despre germana online. Vă așteptăm la noi pe blog pentru mai multe articole despre limba germană.

Pentru mai multe informații despre cursurile noastre online, îți recomandăm să urmărești videoclipul de mai jos:

Te așteptăm să înveți germana alături de noi!

Dacă ți-a plăcut articolul de mai sus, s-ar putea să-ți mai placă:

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Creează-ți un cont și obține acces la

Lecții gratuite de germană online

Reduceri de Black Friday