Detalii curs: +40 752 162 117

PROMOȚIE: 15% reducere la achiziția unui
modul (2 luni de curs) de nivel A1.1 sau A1.2!
Cod reducere: MARTIE15

PROMOȚIE: 15% reducere la achiziția unui modul (2 luni de curs) de nivel A1.1 sau A1.2! Cod reducere: MARTIE15

Zile
Ore
Minute
Secunde

Studii în străinătate: 5 oportunități de studii în limba germană

Ce găsești în acest articol?

De ce să urmezi un program de studii în străinătate? Nu numai că este o oportunitate grozavă să îți perfecționezi abilitățile lingvistice, dar, mai mult, ai ocazia să te integrezi într-un mediu multicultural, să dobândești experiențe unice, să studiezi ceea ce te pasionează la un nivel avansat și să devii o persoană independentă, care se adaptează ușor și care va face față oricărei provocări de limbă sau de carieră.

Poate că, a merge la studii în străinătate, este un obiectiv greu de atins, însă chiar și procesul prin care aplici la o universitate din afară te responsabilizează și îți deschide noi orizonturi.

În articolul ce urmează îți vom prezenta 5 programe de studii în străinătate, în limba germană care te pot purta spre noi începuturi.

studii in strainatate

Germania – învățământ superior de calitate

Ești pasionat de limba germană, deții sau îți dorești să deții un certificat de limbă și visezi să urmezi studii în străinătate care să te ajute să construieși o carieră de succes?

Germania este prima țară la care te poți gândi, unde oportunitățile sunt multiple și accesibile pentru vorbitorii de limbă germană. Această țară este una dintre cele mai preferate de către studenții internaționali deoarece dispune de oferte educaționale bogate, taxe de școlarizare și costuri de trai mai mici. Toate acestea o fac să fie una dintre cele mai bune destinații non-anglofone pentru studii, iar diplomele obținute vor fi recunoscute și căutate de angajatorii marilor companii din lume.

studii in strainatate

Află de aici ce trebuie să știi despre studiile în Germania și procesele prin care urmează să treci dacă te vei decide să alegi această destinație pentru studii în străinătate.

Mai jos, am selectat pentru tine cele mai bune universități din Germania, conform ratingului internațional pe care îl dețin, dar și programele pe care le poți urma la fiecare din ele:

RatingNume si Prenume of Universitate 
32 Universitatea Ludwig Maximilians din München     
43 Universitatea Tehnică din München   
44 Universitatea Heidelberg 
74 Universitatea Humboldt din Berlin 
80 Charité – Universitätsmedizin din Berlin   
86 Universitatea din Freiburg   
91 Universitatea din Tübingen 
99 Universitatea RWTH din Aachen 

Mai multe informații despre despre universitățile menționate pot fi găsite pe acest site. Iar dacă te interesează să descoperi mai multe programe de studiu în Germania, în special pentru nivelul licență, nu ezita să consulți și articolul cu cele mai bune programe de licență în Germania.

Taxe de școlarizare în Germania

Universitatea Ludwig Maximilians din München : taxa semestrială este în prezent de 129.40 EUR. Această taxă acoperă costurile (62 EUR) ale serviciilor extramurale ale studenților (Studentenwerk). Și costurile de bază (67.40 euro) ale transportului public către și dinspre LMU (Semesterticket).

Universitatea Tehnică din Munchen: Au multe opțiuni pentru a-și finanța studiile – de la BAföG sau bursă. Cu toate acestea, în afară de programele de masterat executiv, nu există școlarizare taxă să studieze la Universitate UTM. Studenții din universitate obligat să plătească un sindicat studențesc taxă și contribuția. Suma acestora se ridică la 129.40 EUR pe semestru.

Universitatea Heidelberg: O taxă de 171,75 euro, încărcat pentru studii la Universitatea Heidelberg. Totuși, taxe speciale de școlarizare pentru educația continuă și programele de masterat non-consecutive existente.

Universitatea Humboldt din Berlin : Humboldt Universität Zu Berlin nu are taxe de școlarizare! Nu pentru absolvenții germani și ai UE, nici pentru alți studenți străini. În Berlin, costul vieții este mic în comparație cu alte orașe germane și europene. Taxele și contribuțiile semestrului includ un bilet semestrial pentru a utiliza gratuit transportul public

Charité – Universitätsmedizin Berlin : Costul pentru punct ECTS pentru cursul de bază este de 218.75 euro. Costul per ECTS ar fi cel mai probabil de 281.25 Euro (2019). Taxa de școlarizare se ridică la 4.375, – Euro la 20 de rate ECTS de credit. De la 5.625, – Euro în 2019. Este vorba despre universități din Germania, Sper că aceste informații vă vor ajuta.

Studiază în Elveția, țara ciocolatei

Cu siguranță ai auzit despre Elveția drept țara ciocolatei, a băncilor, dar și a calității ridicate a traiului, aceasta fiind una dintre cele mai bogate și civilizate țări. Dacă alegi să urmezi studii în străinătate, Elveția este fără niciun dubiu țara care îți poate asigura o pregătire avansată în domeniul pe care îl vei alege.

Limba cea mai răspândită în Elveția este germana sau „ germana elvețiană ”, iar elvețienii sunt familiarizați cu „limba germană standard” ( Hochdeutsch ) încă de la o vârstă fragedă la școală. Drept urmare, ei pot comunica cu germani, austrieci și alți vorbitori de germană fără probleme. Mai mult, întrucât nu există o formă scrisă universală a diferitelor dialecte elvețiene, toate documentele oficiale sunt redactate în germana clasică. Sursa

studii in strainatate

Universități din Elveția care au limba germană drept limbă principală de studiu:

UniversitateaOrașulLimba vorbităMențiuni
University of BaselBaselGermanăPrima universitate din țară, înființată în anul 1460
University of BernBernaGermanăEste o universitate cuprinzătoare care oferă o gamă largă de cursuri și programe în opt facultăți și aproximativ 150 de instituții.
University of Lucerne
LucernaGermană
În ciuda dimensiunii sale, are o reputație internațională în mai multe domenii. De exemplu, Institutul de Cercetare evreiască-creștină și-a câștigat renumele
University of St. Gallen (HSG)St. GallenGermanăÎnființată în 1898, se situează în mod constant printre cele mai bune școli de afaceri din lume și este considerată ca fiind cea mai bună din lumea vorbitoare de limbă germană.
University of Zurich
ZurichGermanăCea mai mare universitate din țară: peste 25000 mii studenți.
Swiss Federal Institute of Technology ZurichZurichGermană și englezăUniversitate înființată de Guvernul Federal Elvețian (cu o reputație pentru studii în străinătate de invidiat).

De asemenea, există și universități de științe aplicate (Fachhochschule) care pot acorda, la fel ca o oricare altă universitate, diplome de licență și master, fiind foarte specializate pe anumite profile precum ar fi cel tehnologic sau de business.

Fachhochschule Ostschweiz
Hochschule Luzern
Berner Fachhochschule
Fachhochschule Nordwestschweiz
Zürcher Fachhochschule
Haute école spécialisée de Suisse occidentale
Scuola Universitaria Professionale della Svizzera Italiana

Sistemul din Elveția respectă acordul de la Bologna (180 ECTS Bachelor – adica 3 ani de studii universitare – 90-120 ECTS Master – adica 1 și ½ sau 2 ani de studii de master, iar durata doctoratului depinde de la universitate la universitate și de la un curs la altul). De asemenea, master-ul în Știinte Aplicate, care durează doar un an, nu îți oferă posibilitatea continuării studiilor către un doctorat. Sursa acestor informații, dar și alte informații suplimentare se găsesc în articolul Studiază în Elvetia, precum și pe Cum să aplic la studii în Elveția.

Taxe de școlarizare în Elveția

În funcție de instituția de învățâmânt aleasă și de tipul de cursuri, taxele de școlarizare pot fi diferite. În tabelul de mai jos poți afla detalii legate de taxe, dar și de costurile pentru chirie sau cheltuieli personale în Elveţia. Sumele din tabel sunt exprimate în CHF [franc elveţian], iar valoarea unui franc elvețian este de ~4,3 lei, în funcție de cursul de schimb valutar.

Având în vedere că universitățile publice din Elveția sunt finanțate de stat, studiile în Elveția sunt destul de accesibile. Taxele de școlarizare la Universitatea din Elveția tind să medieze între 500 CHF (440 EUR) – 2,000 CHF (1,750 EUR) pe semestru. Taxele pentru studenții internaționali pot varia ușor. Taxele de școlarizare la instituțiile private de învățământ superior pot ajunge până la 30,000 CHF (26,000 EUR).

Școlile de ospitalitate din Elveția includ cazarea și toate mesele în taxa de școlarizare, ca studenții să se poată concentra exclusiv pe proiecte și participarea la cursuri. Având, de asemenea, asigurate iPaduri, cărți, acces la o blibliotecă online cu articole de specialitate și la târguri de joburi special create pentru studenții din industria ospitalității, costurile de școlarizare care încep adesea de la 38.000 de franci elvețieni anual se justifică și se amortizează în termen scurt.

Universități din Austria

Austria, de asemenea, este o țară la fel de potrivită pentru studii în străinătate de către pasionații de limbă germană, deoarece limba sa oficială este chiar limba germană. Deși este o țară mai mică, Austria este recunoscută pentru prestigiul ei academic, iar instituțiile de învățământ superior austriece se concentrează mai mult pe internaționalizare, întrucât numărul studenților care optează pentru un program de studii în străinătate în această țară crește de la an la an.

studii in strainatate

Universități de stat din Austria

 • Universitatea din Viena
 • TU Viena
 • Universitatea de Medicină din Viena
 • Universitatea de Economie și Afaceri din Viena (Universitatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Viena înainte de 2008)
 • Academia de Arte Plastice Viena
 • Universitatea de Arte Aplicate Viena

Universități private

 • Universitatea de Muzică și Arte din Orașul Viena
 • Universitatea Privată de Management PEF din Viena
 • Universitatea Sigmund Freud din Viena
 • MODUL Universitatea din Viena

Școli de afaceri

 • Lauder Business School
 • Școala de afaceri din Viena
 • Universitatea Privată de Management PEF din Viena
 • MCI Management Center Innsbruck
 • Școala de Afaceri Apsley

Taxe de școlarizare Austria

Dacă sunteți dintr-o țară UE/SEE, puteți studia gratuit, deoarece nu vi se cere să plătiți nicio taxă de școlarizare atâta timp cât finalizați cursul în cele două semestre permise. În caz contrar, trebuie să plătiți o taxă de școlarizare în valoare totală de aproximativ 363.36 euro pe semestru.

Accesează site-ul pentru informații adiționale despre studii în străinătate în Austria.

Studii în străinătate exclusiv în limba germană: Universitatea din Liechtenstein

Universitatea din Liechtenstein este o universitate recunoscută la nivel internațional, clasată în topuri pentru legatură stransă între studiu și practică. 

Aici studiază aproximativ 800 de studenți la programele de licență, master, doctorat sau la alte cursuri universitare. Curriculumul este unul interdisciplinar și se află în strânsă legătură cu mediul profesional în care urmează să activeze absolvenții. Principalele arii de activitate ale universității sunt: arhitectura și planificarea teritorială, precum și administrarea afacerilor, cu accent pe antreprenoriat, finanțe și sisteme informatice.

studii in strainatate

Programele universității:

Program de licență în Arhitectură

Program de licență în Administrarea Afacerilor

Masterat în Arhitectură

Programul de Masterat în Antreprenoriat și Management

Program de Masterat în Finanțe

Programul de Masterat în Sisteme Informatice

Programul de Doctorat în Arhitectură și Planificare

Program de Doctorat în Economie de afaceri

Program de doctorat în Dreptul serviciilor financiare

Procesul de aplicare și costul școlarizării

Procesul de admitere presupune o evaluare prealabilă a performanței academice. Universitatea din Liechtenstein a ales să-și împartă anul universitar în semestre. Universitatea din Liechtenstein are programe de licență la prețuri accesibile care costă mai puțin de 1.000 USD/an. Studiile de master la Universitatea din Liechtenstein vor costa aproximativ 1.000 USD pe an. Pe site-ul oficial (http://www.uni.li) al universității puteți găsi informații mai precise cu privire la taxele de școlarizare și a burselor.

Studii în străinătate prin programe specializate

Să faci studii în străinătate nu mai sună atât de complicat și înspăimântător, nu-i așa? Află că există programe și organizații care te pot ajuta să ajungi mult mai aproape de îndeplinirea acestui vis. De exemplu, prin EDMUNDO, poți accesa ușor o multitudine de programe de studii în străinătate.

studii in strainatate

EDMUNDO este în serviciul Grupului EDUCATIVA care oferă tinerilor români informații, consiliere și asistență pentru admiterea la instituții de învățământ superior din Europa, Asia, SUA și Canada.

Alege destinația care te interesează și vezi de ce universități partenere dispune programul. Ceea ce ar interesa un vorbitor de limbă germană pentru studii în străinătate, ar fi, bineînțeles, țări precum Germania, Belgia, Elveția, unde una dintre limbile oficiale este germana.

Universități partenere din Germania:

Universități partenere din Belgia:

Universități partenere din Elveția:

Studii în străinătate – cel mai sigur drum către performanță

Limba germană aduce o paletă largă de oportunități, mai ales dacă îți dorești să urmezi studii în străinătate. Țările prezentate oferă o gamă diversificată de programe în care, mai mult ca sigur, te vei regăsi.

Pentru a urma studii în străinătate este nevoie de curaj, perseverență și multă responsabilitate. De la procesul de căutare a programelor, procesul de admitere, până la stabilirea într-o țară străină.

Dacă ești începător de limbă germană, iar însușirea acesteia reprezintă un obiectiv personal, precum și cel de a urma studii în străinătate, te invităm să citești și articolele prin care am vrut să îți oferim toate informațiile cu privire la cursurile noastre de germană, dar și motivele pentru care să investești într-un astfel de curs.

Drumul către succes este mereu anevoios, însă satisfacția că ți-ai îndeplinit scopul măreț, alegând cele mai mari oportunități de creștere, precum sunt programele de studii în străinătate prezentate în acest articol, îți va schimba cu siguranță viziunea despre viață și te va ambiționa și mai tare.

Care este destinația ta favorită pentru studii în străinătate?

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Creează-ți un cont și obține acces la

Lecții gratuite de germană online

Reduceri de Black Friday

Înscrie-te pe Lista Moșului

Crăciunul ăsta nu rămâi fără cadou, căci poți câștiga: