Detalii curs: +40 752 162 117

Pune Germana în Coșul tău de Paște!

00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Turist în Germania [Ghid de Vocabular și Activități]

Ce găsești în acest articol?

Se apropie vara și plănuiți să călătoriți în Germania? Ca turist în Germania trebuie să luați câteva lucruri în considerare. În primul rând, vă va ajuta să știți câteva cuvinte în germană, ca să puteți comunica cu localnicii. În plus, trebuie să vă pregătiți cu atenție lista cu locurile pe care doriți să le vizitați. Germania este o țară care vă oferă o diversitate mare când vine vorba de ce puteți face, fie că doriți să vă distrați într-un parc de aventuri, să vizitați unul dintre cele mai renumite castele din lume sau să aflați mai multe despre istoria și cultura țării. Există un loc pentru fiecare. 

Ce vocabular trebuie să știi dacă ești turist în Germania?

Pentru a te bucura de o călătorie plăcută și lipsită de griji în Germania, este recomandat să înveți câteva noțiuni de bază ale limbii germane. Chiar dacă nu ai timp sau resurse pentru a stăpâni limba complet, cunoașterea unor fraze și expresii uzuale te vor ajuta semnificativ în comunicarea cu localnicii și îți va îmbunătăți experiența generală. În continuare vei găsi o listă cu mai multe expresii de care vei avea nevoie ca turist în Germania.

Saluturile și adresările

Hallo! = Salut!

Guten Morgen! = Bună dimineața!

Guten Tag! = Bună ziua!

Guten Abend! = Bună seara!

Gute Nacht! = Noapte bună!

Bitte = Te rog

Danke = Mulțumesc

Gerne/Gern geschehen = Cu plăcere

Expresii uzuale

Ja = Da

Nein = Nu

Ich verstehe nicht. = Nu înțeleg.

Ich weiß nicht. = Nu știu.

Ich spreche kein Deutsch. = Nu vorbesc germana.

Hilfe! = Ajutor!

Întrebări de bază

Wo ist …? = Unde este …?

Wie viel kostet …? = Cât costă …?

Wo ist die Toilette? = Unde este toaleta?

Kann ich mit Karte bezahlen? = Pot să plătesc cu cardul?

Können Sie mir helfen? = Puteți să mă ajutați?

Wo kann ich ein Ticket kaufen? = Unde pot cumpăra un bilet?

Mijloace de transport

der Bahnhof = gară

der Bus = autobuz

die U-Bahn = metrou

das/der Taxi = taxi

das Ticket = bilet

die Haltestelle = stație

das Gleis = linie

der Eingang = intrare

der Ausgang = ieșire

Direcții

links = stânga

rechts = dreapta

geradeaus = înainte

zurück = înapoi

In der Nähe = în apropiere, aproape

weit = departe

La cumpărături și la restaurant

der Souvenirladen = magazin de suveniruri

das Einkaufszentrum = centru comercial

das Restaurant = restaurant 

das Café = cafenea 

das Frühstück = mic dejun

das Mittagessen = prânz 

das Abendessen = cină

das Wasser = apă

das Bier = bere 

der Wein = vin 

die Rechnung = notă de plată

Geschäft =  magazin

verkaufen = a vinde

kaufen = a cumpăra

das Geld = bani

das Bargeld =  numerar

die Kreditkarte = card de credit

der Geldautomat = bancomat

La cazare

das Hotel = hotel

die Pension =  pensiune

das Zimmer = cameră

das Doppelzimmer = camera dublă

die Reservierung = rezervare

die Rechnung = factură

das Bett = pat

das Bad = baie

die Dusche = duș

der Schlüssel = cheia

Pe site-ul nostru poți să citești și mai multe articole despre vocabularul limbii germane, cum ar fi Orașul în germană, Cele mai utilizate 8 forme de salut în limba germană și Cum să te orientezi în germană și astfel atunci când vei călători vei fi un turist în Germania pregătit pentru orice conversație. 

În plus, puteți să vă înscrieți la unul dintre cursurile noastre de limba germană pentru a vă îmbogății vocabularul înainte să porniți în călătoria frumoasă prin Germania.

Ce poți face ca turist în Germania?

Germania este un stat mare și există numeroase activități pe care le poți desfășura, fie că vrei să mergi la mare, la munte sau într-un oraș plin de viață, noi îți vom oferi câteva exemple de locuri pe care le poți vizita. Dacă îți dorești să vizitezi unul dintre minunatele orașe ale Germaniei, îți recomandăm să alegi unul dintre cele pe care le vom prezenta în continuare. 

 1. Orașe de vizitat în Germania

În continuare am enumerat câteva orașe, pe care trebuie să le treci pe lista ta atunci când îți planifici excursia în Germania. De la capitala Berlin până la orașele mai mici, cum ar fi Heidelberg, în Germania fiecare persoană poate găsi o localitate pe placul său. Dacă încă nu știi ce ți-ai dori să vizitezi atunci când ești turist în Germania, Get Your Guide este una dintre platformele pe care poți găsi mai multe activități.

 • Berlin

Berlin, capitala Germaniei, este un oraș plin de viață și dinamic, cunoscut pentru istoria sa complexă, diversitatea culturală și viața de noapte animată. În oraș veți găsi repere istorice majore, cum ar fi Poarta Brandenburg, Reichstag-ul, fragmente ale Zidului Berlinului sau Checkpoint-ul Charlie. Berlinul este un centru important pentru arta contemporană, având numeroase muzee, galerii și teatre. De asemenea, orașul este cunoscut pentru scena sa muzicală și cluburile de renume mondial, oferind o varietate de experiențe pentru vizitatori.

Turist în Germania [Ghid de Vocabular și Activități] 1

 • Hamburg

Al doilea cel mai mare oraș din Germania, Hamburgul, este un important centru comercial, maritim și cultural. Orașul este cunoscut pentru cartierul său portuar modern, HafenCity, și pentru impresionantul Elbphilharmonie, o sală de concerte de renume mondial. Puteți vizita portul, explora cartierul Speicherstadt, cel mai mare complex de depozite din lume, inclus în patrimoniul UNESCO. De asemenea, puteți admira primăria din secolul al XIX-lea și cei dornici să se relaxeze pe valurile apei, se pot bucura de o croazieră pe râul Elba.

Turist în Germania [Ghid de Vocabular și Activități] 2

 • München

München, capitala Bavariei, este un oraș elegant cunoscut pentru amestecul de tradiție și modernitate. Orașul este renumit pentru festivalul Oktoberfest, care se desfășoară de la finalul lunii septembrie până în luna octombrie. München oferă o bogăție de atracții culturale, cum ar fi Muzeul BMW, Palatul Nymphenburg și Muzeul de Artă Alte Pinakothek. Nu trebuie să ratați nici piața centrală Marienplatz, cu faimoasa sa Primărie și carillon, fiindcă este un punct de atracție major. Orașul este, de asemenea, cunoscut pentru berăriile sale tradiționale, unde puteți savura celebrele beri bavareze.

Turist în Germania [Ghid de Vocabular și Activități] 3

 • Köln

Köln, situat pe malul râului Rin, este cunoscut pentru impresionanta sa catedrală (Kölner Dom), unul dintre cele mai mari și mai frumoase edificii gotice din Europa. Acesta este al patrulea cel mai mare oraș din Germania și oferă o combinație unică de istorie, modernitate și artă. Orașul este renumit pentru atmosfera sa prietenoasă și festivă, găzduind unul dintre cele mai mari carnavaluri din Germania. Köln este, de asemenea, un important centru cultural, cu numeroase muzee, inclusiv Muzeul Ludwig și Muzeul Romano-Germanic. Cartierul vechi, cu străzile sale înguste și clădirile istorice. Orașul este plin de restaurante și cafenele unde puteți servi delicatese locale.

Turist în Germania [Ghid de Vocabular și Activități] 4

 • Dresda

Dresda, cunoscută și sub numele de „Florența de pe Elba”, este renumită pentru arhitectura sa barocă splendidă și colecțiile de artă valoroase. Orașul este capitala Saxoniei și a fost aproape distrus în totalitate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dresda a renăscut din cenușă, devenind un simbol al perseverenței și al speranței. Printre atracțiile principale se numără Biserica Frauenkirche, Palatul Zwinger și Opera Semper. Dresda este situată pe malurile pitorești ale râului Elba și oferă un amestec fascinant de istorie, cultură și peisaje naturale.

Turist în Germania [Ghid de Vocabular și Activități] 5

 • Heidelberg

Heidelberg, situată pe malul râului Neckar, este un oraș universitar pitoresc, cunoscut pentru atmosfera sa romantică și arhitectura sa medievală. Orașul este dominat de ruinele Castelului Heidelberg, o fortăreață impresionantă construită în secolul al XIII-lea. Heidelberg mai este renumit și pentru cea mai veche universitate din Germania, Universitatea din Heidelberg. Orașul are un centru vechi fermecător, cu străzi pavate și clădiri istorice bine conservate. Aici veți găsi un loc romantic, popular atât printre turiști, cât și printre studenți, oferind o atmosferă vibrantă și o bogată viață culturală.

Turist în Germania [Ghid de Vocabular și Activități] 6

 1. Locuri de vizitat în Germania

Pe lângă orașele mari pe care le-am menționat anterior. Sunt și multe alte atracții splendide pe care le poți vizita. Noi am ales doar câteva dintre acestea și vă vom prezenta în continuare ce mai puteți face în Germania.

 • Castelul Neuschwanstein

Un castel de poveste situat în Bavaria, construit de regele Ludwig al II-lea al Bavariei este chiar Castelul Neuschwanstein. Cu arhitectura sa romantică și priveliștile spectaculoase, castelul este una dintre cele mai populare atracții turistice din Germania. Puteți explora interiorul opulent al castelului, grădinile sale uimitoare și să faceți o plimbare cu barca pe Lacul Alpsee din apropiere. El este adesea considerat sursa de inspirație pentru Castelul Frumoasei Adormite din Disneyland, Neuschwanstein impresionează prin sălile sale grandioase și priveliștile panoramice asupra Alpilor Bavarezi. Dacă doriți să vizitați castelul, puteți intra pe acest link pentru a afla mai multe informații. 

Turist în Germania [Ghid de Vocabular și Activități] 7

 • Europa Park

Europa Park, situat în Rust, Baden-Württemberg, este cel mai mare parc tematic din Germania și al doilea cel mai vizitat din Europa, după Disneyland Paris. El are roller coastere palpitante, spectacole live și atracții tematice pentru toate vârstele. Acest parc tematic este împărțit în 18 zone tematice, fiecare reprezentând o țară europeană sau o tematică specifică. Așa că puteți explora zonele tematice dedicate diferitelor țări europene, puteți face o plimbare prin „Lumea Vikingilor” sau puteți experimenta senzațiile tari ale roller coasterului „Blue Fire Megacoaster”. Oferind o gamă largă de atracții, de la montagne russe palpitante până la spectacole live captivante, Europa Park este o destinație de top pentru familii și pasionații de distracții de toate vârstele. Pentru mai multe informații despre bilete și atracții, puteți accesa acest link.

Turist în Germania [Ghid de Vocabular și Activități] 8

 • Zugspitze

Zugspitze, cel mai înalt vârf al Germaniei, se ridică la 2.962 de metri deasupra nivelului mării și oferă priveliști panoramice spectaculoase asupra Alpilor. Situat la granița dintre Germania și Austria, Zugspitze este o destinație populară pentru schi și snowboarding pe timp de iarnă, precum și pentru drumeții și alpinism în sezonul cald. Puteți urca pe munte cu telecabina sau cu trenul cu cremalieră pentru a admira priveliștile panoramice uimitoare ale Alpilor. Aici găsiți lista de prețuri pentru diversele bilete pe care le puteți achiziționa. O altă atracție unică este Gara Zugspitze, cea mai înaltă gară din Germania.

Turist în Germania [Ghid de Vocabular și Activități] 9

 • Chiemsee

Un lac pitoresc situat în Bavaria, cunoscut pentru frumusețea sa naturală și pentru insulele sale fermecătoare. Puteți face o croazieră pe lac sau puteți vizita Herrenchiemsee, o insulă cu un palat construit de regele Ludwig al II-lea al Bavariei. Prețurile pentru vizitarea castelului încep de la 5 euro și pot fi achiziționate de pe acest site. Mai puteți face o plimbare cu bicicleta pe malul lacului. Lacul oferă numeroase oportunități pentru activități recreative, cum ar fi navigația, înotul și ciclismul, fiind un loc ideal pentru relaxare și explorare. Aici găsiți prețurile pentru o excursie cu barca pe lac.

Turist în Germania [Ghid de Vocabular și Activități] 10

 • Munții Pădurea Neagră

Munții Pădurea Neagră (Schwarzwald) se află în sud-vestul Germaniei și sunt renumiți pentru pădurile dese de brazi, peisajele montane pitorești și satele tradiționale cu case cu acoperiș înalt. Această regiune este o destinație populară pentru drumeții, ciclism montan și sporturi de iarnă. De asemenea, Pădurea Neagră este cunoscută pentru tradițiile sale culturale, cum ar fi ceasurile cu cuc și faimosul tort Schwarzwälder Kirschtorte. Regiunea oferă, de asemenea, stațiuni balneare renumite, cum ar fi Baden-Baden, unde vă puteți relaxa în băile termale.

Turist în Germania [Ghid de Vocabular și Activități] 11


După cum ați putut observa Germania este o țară frumoasă, care oferă câte ceva pentru fiecare călător. Vă recomandăm, ca atunci când vă veți pregăti să fiți turist în Germania, să vă creați o listă cu locurile pe care doriți să le vizitați și să profitați la maxim de experiență, pentru a vă exersa cunoștințele de limba germană. Iar dacă doriți să exersați limba germană înainte de călătorie, puteți să vă înscrieți la unul dintre cursurile noastre care vă vor ajuta să vă îmbunătăți exprimarea în limba germană.

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Creează-ți un cont și obține acces la

Lecții gratuite de germană online

Reduceri de Black Friday