Detalii curs: +40 752 162 117

Pune Germana în Coșul tău de Paște!

00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

TURIST ÎN GERMANIA

Ce găsești în acest articol?

Germania este printre cele mai populare destinații turistice din lume, autoritățile nemțești înregistrând în 2023 peste 80 de milioane de șederi cu o durată de minim o noapte. Iar anul acesta, în care Campionatul European de Fotbal se desfășoară pe stadioanele germane, se va remarca probabil printr-un număr și mai mare de vizitatori.

De aceea, ne-am hotărât să creăm acest scurt ghid care să-ți ușureze viața de turist în Germania. Ne vom uita împreună la cele mai importante obiective naturale și culturale, precum și la evenimentele principale din fiecare parte a Germaniei pentru a -ți permite să pui fundamentul unei viitoare călătorii. 

Trebuie însă menționat, că în contextul turistic, cel mai stabil fundament vor fi întotdeauna cunoștințele de limba germană. Mai ales pentru că persoanele de vârstă medie și avansată în Germania adesea nu vorbesc bine limba engleză și, drept urmare, interacțiunea cu localnicii se poate dovedi uneori dificilă. 

În spiritul acesta, v-am pregătit aici și câteva expresii utile pentru călătorii, dar evident că un curs de limba germană va fi o garanție mai bună pentru desfășurarea cu succes a vacanței în Germania. Deci vă sugerăm să includeți întotdeauna și lecții de germană în planificarea unei călătorii, fie că este vorba despre curs de grup sau curs video!

Între timp, însă, până când putem începe cursul de germană, haideți să parcurgem împreună harta turistică a Germaniei! 

CUPRINS 

SÜDDEUTSCHLAND – Turist în Germania sudică 

 1. Natura 
 2. Obiective culturale 
 3. Evenimente și festivaluri 

NORDDEUTSCHLAND – Turist în Germania nordică

 1. Natura 
 2. Obiective culturale 
 3. Evenimente și festivaluri 

WESTDEUTSCHLAND – Turist în Germania vestică

 1. Natura 
 2. Obiective culturale 
 3. Evenimente și festivaluri 

OSTDEUTSCHLAND – Turist în Germania estică

 1. Natura 
 2. Obiective culturale 
 3. Evenimente și festivaluri 

SÜDDEUTSCHLAND – Turist în Germania sudică 

Sudul Germaniei, care include regiunile Bavaria și Baden – Württemberg (baden – vuertembearg), este cea mai vizitată zonă a țării, Süddeutschland (sueddoiciland) oferind o combinație unică între peisaje naturale excepționale și obiective culturale unice.

 1. Natura

Granița Bavariei cu Austria este dominată de Munții Alpi, turismul montan având o tradiție foarte lungă în această zonă. Alpii Bavarezi se numără printre minunile naturale ale Germaniei, cel mai înalt vârf, denumit Zugspitze (țugșpițe), atingând o altitudine de 2.962 metri. 

La poalele Alpilor se întinde uriașul Bodensee (bodenze), cunoscut în română drept Lacul Constanța, care prin dimensiunea sa dă impresia unei mări înconjurate de munți. Acest lac este conectat cu cel mai lung fluviu al Germaniei, Rinul și dacă urmăm cursul acestuia către nord vom putea observa și vârfurile înverzite ale Munților Pădurea Neagră din care izvorăște Dunărea. Sudul oferă deci probabil cele mai spectaculoase peisaje naturale pe care le putem observa ca turist în Germania.

TURIST ÎN GERMANIA 1
 1. Obiective culturale

Dar Süddeutschalnd include și multe destinații culturale emblematice pentru Germania. Cele mai populare sunt castelele construite de regele bavarez Ludwig II, cunoscut drept „Der Märchenkönig“ (dear meărhșencoenihș) – “Regele din basm”. Castelele Neuschwanstein (noișvanștain), Herrenchiemsee (hearenchimze) și Linderhof (lindearhof) nu pot lipsi dintr-o vacanță în Bavaria. Dar și Reședința din Würzburg (vuerțburg), o minune a arhitecturii baroce, nu ar trebui trecută cu vederea.

Și evident că marile orașe precum München (muenhșen), Stuttgart (ștutgart) sau Nürnberg (nuernbearg) oferă un număr uriaș de obiective turistice pentru orice fel de interes, de la monumente la muzee, restaurante sau parcuri. 

 1. Evenimente și festivaluri

Când auzim de Bavaria, nu putem să nu ne gândim la Oktoberfest, una dintre cele mai mari sărbători tradiționale din lume, care se desfășoară la München și în ciuda numelui are loc în luna septembrie. Dar și orașul Stuttgart organizează două mari festivaluri tradiționale, Frühlingsfest (fruelingsfest) primăvara și Cannsatter Volksfest (canștata folcsfest) toamna.

Micul oraș bavarez Bayreuth (bairoit) găzduiește în fiecare an faimosul festival de operă dedicat compozitorului Richard Wagner, iar în Nürnberg putem participa la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică contemporană din Germania denumit Rock im Park

La rândul lor, fanii fotbalului pot urmări meciurile clubului FC Bayern München desfășurate pe celebra Alianz Arena.

NORDDEUTSCHLAND – Turist în Germania nordică

Nordul Germaniei este, de asemenea, o destinație foarte populară atât pentru germani, cât și pentru turiști străini, deoarece îmbină o istorie fascinantă cu frumusețea peisajelor marine.

 1. Natura

Norddeutschland (norddoiciland) este singura regiune a Germaniei cu acces la mare, mai precis la Marea Nordului și la Marea Baltică și este faimoasă pentru plajele sale, în special pe insulele Rügen (rueghen) și Sylt (zuilt). Dată fiind clima la aceste latitudini nordice, vizitatorii de obicei n-o să întâmpine temperaturi caniculare sau radiație solară excesivă, ci în schimb se vor putea bucura de veri blânde și plăcute. În plus, țărmurile nordice includ și multe zone naturale protejate care permit plimbări extinse departe de stresul vieții cotidiene.

 1. Obiective culturale

Germania nordică este marcată de moștenirea Ligii Hanseatice, o federație comercială care în timpul Evului Mediu a dominat comerțul în Nordul Europei. Drept urmare, fostele orașe membre ale Ligii, precum Hamburg (hamburg), Lübeck (luebec) sau Bremen (bremen)  au în comun arta și arhitectura tipic hanseatică și formează un spațiu cultural unic care merită explorat în detaliu de orice turist în Germania. Importanța comerțului maritim s-a păstrat până astăzi și portul din Hamburg rămâne unul dintre cele mai mari din lume, fiind adesea considerat “Poarta Germaniei către lume”.

TURIST ÎN GERMANIA 2
 1. Evenimente și festivaluri

Rămânând la Portul din Hamburg, ziua fondării acestuia (conform legendei pe 7 mai 1189) este sărbătorită în fiecare an cu un festival mare care combină o multitudine de evenimente pe mal și pe apă. Și în apropierea portului, Reeperbahn (repaban), cartierul de distracție din Hamburg, găzduiește în fiecare an un festival de muzică și artă care se desfășoară în paralel în sutele de cluburi și baruri prezente în zonă. 

Orașul Kiel (chil), la rândul său, se remarcă printr-una dintre cele mai mari regate din lume, Kieler Woche (chila vohe), adunând în fiecare vară pe apele Mării Baltice nenumărate corăbii și iahturi. Ca turist în Germania nordică putem să savurăm stilul de viață maritim în toată frumusețea sa.  

WESTDEUTSCHLAND – Turist în Germania vestică


Vestul Germaniei iese în evidență prin contrastul dintre patrimoniul istoric și infrastructura industrială modernă. Zona din jurul fluviului Rin fiind atât un leagăn al culturii germane, cât și un fost centru al economiei mondiale.

 1. Natura

Westdeutschland (vestdoiciland) este dominată de fluviul Rin care și-a lăsat amprenta asupra tuturor peisajelor naturale din zonă și se află la originea numelui Renania. Cursul mijlociu al Rinului este cea mai populară destinație turistică, dat fiind relieful stâncos străpuns de apele fluviului. În această zonă, în apropierea orașului mic Sankt Goarshausen se găsește faimoasa stâncă Loreley (lorelai), care de secole a fascinat și inspirat germani și străini în egală măsură. De asemenea, la sud de Renania, Palatinatul este principala zonă viticolă a Germaniei și vizitatorii pasionați de vin pot urma așa-numitul Deutsche Weinstraße (doice vainștrase) – Drumul vinului german pentru a explora regiunea.

TURIST ÎN GERMANIA 3
 1. Obiective culturale

Același Curs Mijlociu al Rinului găzduiește pe malurile sale numeroase castele care, fiind adesea situate pe vârfuri de deal, oferă priveliști excepționale. Dacă preferăm însă turismul urban, găsim în nordul Renaniei și în zona Ruhr marile orașe precum Köln (coeln), Dortmund (dortmund) sau Düsseldorf (dueseldorf) care combină patrimoniul premodern cu monumentele revoluției industriale și care au făcut din această regiune un motor al economiei mondiale. Astăzi majoritatea fabricilor și uzinelor sunt închise, dar pot fi vizitate urmând așa-numita Rută a culturii industriale.

Dar, și orașe mai mici merită vizitate. Orașul istoric Aachen (ahen) de pildă, situat la granița dintre Germania, Olanda și Belgia, include faimoasa catedrală fondată de Carol cel Mare în care împărații germani medievali erau încoronați. Orașele Speyer (șpaia), Mainz (mainț) și Worms (vorms) sunt, de asemenea, centre vechi ale Imperiului German medieval și se remarcă prin prezența celor trei Kaiserdome (kaizadome) – Catedralele Imperiale. 

 1. Evenimente și Festivaluri

Numele Renania este aproape în mod automat asociat cu sărbătoarea Carnavalului care reprezintă perfect mentalitatea veselă și relaxată a Germaniei vestice. Cunoscut și sub numele de Fasching (fașing), carnavalul are loc în perioada de dinainte de postul Paștelui și include parade, concerte, petreceri publice sau private și multe alte evenimente culturale care pentru câteva zile pot elibera orice turist în Germania de stresul vieții cotidiene. 

De asemenea, Nürburgring (nuerburgring) din comuna Adenau este unul dintre cele mai faimoase circuite de curse auto din lume și pe lângă competiții motorizate, găzduiește și festivalul de muzică Rock am Ring.

Iar, pe plan sportiv, clubul de fotbal Borussia Dortmund își desfășoară meciurile pe Signal Iduna Park, cel mai mare stadion din Germania.

OSTDEUTSCHLAND – Turist în Germania estică

Estul Germaniei, care include și capitala Berlin, a devenit în ultimele decenii o destinație turistică foarte populară, deoarece include o mare diversitate culturală și naturală și, adesea, presupune pentru vizitatori costuri mai mici decât în restul țării. 

 1. Natura 

Ostdeutschland (ostdoiciland) este situată între două mari fluvii: Elbe (elbe) care se scurge în Marea Nordului și Oder (oda) care formează granița cu Polonia și se scurge în Marea Baltică. 

Cursul fluviului Elbe formează peisaje naturale superbe, cel mai faimos fiind Sächsische Schweiz (zeăczișe șvaiț) – Elveția Saxonă. Această regiune montană situată la granița cu Cehia și-a primit numele din cauza asemănării cu peisajele alpine din Elveția și astăzi este o destinație turistică extrem de populară, formația de stâncă Bastei (bastai) și muntele Lilienstein (lilienștain) fiind simboluri celebre ale Saxoniei. 

 1. Obiective culturale 

Estul Germaniei are un caracter cultural unic pentru că pe de-o parte se remarcă prin patrimoniul fostului Regat al Prusiei, în jurul căruia s-a format statul german modern și, pe de altă parte, cuprinde teritoriul fostei Republici Democrate Germane, deci statul comunist german care a luat naștere după al Doilea Război Mondial. 

În ceea ce privește moștenirea prusacă, Potsdam (poțdam) merită vizitat de orice turist în Germania. Micul oraș situat în afara Berlinului cuprinde numeroase palate și biserici construite de regii Prusiei, cel mai emblematic fiind Palatul Sanssouci. Centrul Berlinului include, de asemenea, multe monumente arhitectonice din epoca prusacă, precum clădirile de pe Insula Muzeelor, Poarta Brandenburg sau Columna Victoriei

Dar, nu ar trebui ignorat nici patrimoniul saxon, orașul Dresden (drezden), fosta capitală a Regatului Saxoniei, având unul dintre cele mai frumoase centre vechi din Germania. 

Cel mai emblematic monument din perioada comunistă este Turnul de Televiziune din Berlin, care este principalul simbol al capitalei germane. De asemenea, rămășițe din Zidul Berlinului pot fi vizitate în așa-numita East Side Gallery

 1. Evenimente și festivaluri 

Berlinul poate fi considerat centrul culturii moderne în Germania, capitala găzduind de-a lungul întregului an diverse evenimente în numeroasele muzee, galerii, stadioane și cluburi ale sale. Cel mai faimos dintre acestea este Berlinale – Festivalul internațional de film de la Berlin care atrage un număr mare de vizitatori din toată lumea. Ziua națională a Germaniei, care este sărbătorită pe 3 octombrie și comemorează reunificarea țării în 1990, este, de asemenea, celebrată în stil mare în Berlin, dar și în restul Germaniei estice. 

CONCLUZIE 

Și, astfel, am ajuns la capătul hărții noastre turistice. 

Sper că v-ați marcat deja locurile pe care ați vrea să le vizitați în viitor! Dar, înainte să ne facem bagajele, ar trebui să nu uităm că viața de turist în Germania este mult mai ușoară dacă deținem anumite cunoștințe de limba germană. De aceea, vă invităm să includeți un curs de limbă în pregătirile pentru orice călătorie.

Cursurile noastre vă pot ajuta la stăpânirea și perfecționarea limbii germane la toate nivelurile de dificultate (începător, intermediar, avansat), atât în format de grup (cu alți cursanți), cât și în format individual (meditații 1 la 1 cu profesorul). Drept urmare, este la îndemâna voastră cum doriți să abordați și să organizați procesul de învățare.

Deci, nu mai ezitați și haideți să plecăm împreună în călătorie!  

invata limba germana cu ajutorul unor cursuri

Cursuri de germană pentru adulți

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l și la alții:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Creează-ți un cont și obține acces la

Lecții gratuite de germană online

Reduceri de Black Friday